Tot ce are nevoie un cățel de talie medie, pentru a fi sanatos si fericit

621

Cum mentinem sanatos un caine de talie medie?

Asa cum tot auzim probabil, la baza unui stil de viata sanatos, in mare parte va sta nutritia adecvata si miscarea. Acesta teorie se aplica, fiind perfect valabil si pentru patrupezii nostri. Noi doar am dori sa mai adagam in recomandarile noastre,  multa iubire, alaturi de responsabilitate. Si pentru ca ne plac clasicismele, o vorba din popor ar spune ca medicii veterinari sunt prieteni loiali si de nadejde pentru patrupedul tau. Asa ca, un consult periodic ar fi wooftastic de recomandat pentru a te asigura ca blanosul tau are viata pe care ti-o doresti pentru el.

Nutritia adecvata unui caine de talie medie

Cainii de talie medie necesita o hrana speciala adecvata taliei sale, pentru a a-si mentine sanatatea.
Atunci când alegem hrana pentru un caine de talie medie, este bine sa ne asiguram, in primul rand ca este adecvata pentru acesta, tinand cont de varsta, nivel de activitate, rasa si orice sensibilitate sau afectiune medicala daca exista.

Fiind blanosi de talie medie si nevoile sale sunt pe masura si la fel ar trebui sa fie si crochetele sau bobitele dedicate taliei lor.
O bobita mai mare va încuraja câinele să mănânce mai încet. De asemenea, va ajuta la procesul digestiv și la menținerea dinților curati. Bobitele ideale sunt cele pe masura taliei sale, conform porducatorului. Este recomandat sa va asigurati ca bobitele nu sunt nici prea mari asa incat, blanosul tau sa depuna un efort minim in a – si savura mancarea.
Vestea buna, este ca majoritatea brandurilor de renume, vor specifica pe pachetul de hrana catre ce talie este dedicat, varstei si chiar si nivelul de activitate.

Cainii de talie medie pot fi mai  vulnerabili si  la problemele articulare, deoarece au mai multă greutate de susținut. Hrana dedicata lor include ingrediente pentru a promova sănătatea articulațiilor. Printre principalele ingredinte ar trebui sa se regasesca: Acizii grași Omega-3, glucozamină și condroitina.

Activitatea unui caine de talie medie

O parte importanta pentru sanatatea lor este si miscarea. Ca orice parinte de caine mediu, responsabil, stim deja ca au nevoie de plimbari zilnice, respective de o rutina a acestora.

La fel ca si hrana si miscarea se va adapta conform cainelui si stilului sau de viata, respsctiv rasei. Nivelul de activitate in randul coditelor variaza in functie de multi factori. Astfel tipul de activitate, intensitatea si timpul de activitate se va adapta pentru fiecare catel in parte.

Un factor important este varsta. Un pui de catel (junior) sau un senior va avea in general nevoie de plimbari scurte, de instensitate mai redusa si mai dese. Bineinteles, spunem, in general, deoarece, la fel ca si noi, si ei sunt unici, fiecare catel in parte avand particularitaile sale, pe care cel mai bine le cunosti tu si/sau medicul sau veterinar.

Alte tipuri de activități, cum ar fi jocurile de miros, ( cautari bazate pe folosirea mirosului lor) agilitatea, joaca cu mingea sau aruncatul discului, pot oferi  o stimulare mentală atat de grozava pentru ei. Bonus, joaca, reprezinta cea mai frumoasa forma de exercitiu fizic stimulare mentala dar si de intarirea conexiunii tale cu patrupedul tau.

Chiar si inotul sau balacitul intr-o piscina, poate fi un mod amuzant si chiar racoritor pentru blanos in a-si face miscarea integrata in joaca zilnica. Totusi, daca cainelui tau nu ii place apa si este ezitant, nu il forta, acorda-i rabdare si timp in a se obisnui.
Aminteste-ti ca si noi, ca oameni, suntem diferiti si pe cat ne place de mult sa inotam sau balacim, altii prefera sa distreze de pe uscat.

Descopera produsele de care nevoie un caine de talie medie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close