Pomeranianul

1.1K

POMERANIANUL


UN CÂINE DE FAMILIE ADORABIL


Dacă îţi doreşti un câine afectuos, devotat, inteligent şi mereu plin de viaţă, Pomeranianul este o alegere potrivită pentru tine! Cu alura unei mici vulpi pufoase ce îşi poartă cu mândrie coada stufoasă pe spate, privirea ageră şi urechile ascuţite, va cuceri inimile tuturor privitorilor. Aceşti câini sunt pur şi simplu adorabili prin caracterul lor jucăuş şi dorinţa de a fi integraţi în activităţile zilnice, sunt uşor de dresat şi au un temperament echilibrat, nefiind nici timizi, dar nici agresivi. Sunt buni câini de pază, fiind mereu atenţi la ce se petrece în jurul lor, iar viaţa la curte sau în apartament li se potriveşte la fel de bine.

ORIGINI STRĂVECHI

Aceşti câini, cunoscuţi şi sub numele de Toy Spitz, sunt reprezentanţii cei mai mici a rasei German Spitz. German Spitz reprezintă o familie numeroasă de câini, de diverse culori şi talii, şi se află la originea celor mai multe dintre rasele de astăzi de tip Spitz. Strămoşii câinilor German Spitz au fost alături de oameni încă din antichitate, iar de aceea sunt consideraţi cea mai veche rasă de câini din Europa Centrală. Rămăşiţe ale strămoşilor acestei rase au fost găsite în regiunea de nord a Germaniei şi datează din Epoca de Piatră. Talia miniaturală de astăzi a rasei a fost obţinută de-a lungul anilor, printr-o selecţie controlată, introducându-se pe parcurs şi diverse variante de culori ale blănii.

CUM SĂ AI GRIJĂ DE UN POMERANIAN

Câinii depind de grija şi de atenţia noastră, iar starea lor de bine este responsabilitatea fiecărui proprietar. Pentru a le asigura o viaţă cât mai lungă şi sănătoasă, trebuie să le oferim îngrijirea de care au nevoie şi suportul nutriţional potrivit. Fiind un câine de talie foarte mică, Pomeranianul va avea nevoie de o îngrijire specifică rasei şi taliei sale.

Roba sa spectaculoasă, deasă, cu strat abundent de subpăr, va avea nevoie de toaletare moderată, săptămânală, prin pieptănare şi periere, pentru a îndepărta părul nedorit şi a evita formarea câlţilor, uscarea şi iritarea pielii. Solicită sfatul medicului veterinar sau al specialistului în toaletare canină despre modul optim de îngrijire al blănii Pomeranianului tău. 

Cu toate că pot parcurge distanţe lungi fără să obosească, sensibilitatea articulaţiilor genunchilor, specifică rasei lor, face ca plimbările scurte să fie optime pentru ei. Ieşirile zilnice în aer liber ajută de asemenea la menţinerea unei greutăţi sănătoase. 

NUTRIŢIA POTRIVITĂ

Pomeranianul tău are nevoie de o hrană dedicată rasei sale, pentru a acoperi cerinţele sale nutriţionale specifice. Aceasta îi va asigura toţi nutrienţii de care are nevoie şi îi va oferi senzaţia de apetit satisfăcut.

Fiind un câine de talie foarte mică, cu o dentiţie de dimensiuni destul de mari, pomeranianul este predispus la afecţiuni orale datorate acumulării de placă dentară şi tartru. De asemenea, tranzitul intestinal scurt determină o predispoziţie către constipaţie, specifică în general câinilor de talie foarte mică şi mică. ROYAL CANIN®  POMMERANIAN ADULT (descoperă produsele aici) se adresează tuturor acestor cerinţe nutriţionale pentru a răspunde sensibilităţilor specifice rasei. Crocheta miniaturală, cu dimensiune, formă, textură şi densitate special adaptate maxilarelor de mici dimensiuni, facilitează prehensiunea hranei şi stimulează masticaţia, pentru un efect de periaj la nivelul dinţilor şi o mai bună digestie a hranei. 

ROYAL CANIN®  POMMERANIAN ADULT (descoperă produsele aici) contribuie de asemenea la menţinerea sănătăţii osteo-articulare cu ajutorul conţinutului adaptat de minerale şi aportului de acizi graşi EPA & DHA. Mixul echilibrat de fibre alimentare facilitează tranzitul intestinal, iar alături de proteinele L.I.P. ce au un grad ridicat de digestibilitate, contribuie la aspectul optim al scaunului. Nu în ultimul rând, reţeta specială, îmbogăţită cu ulei de borago şi acizi graşi EPA & DHA, hrăneşte pielea şi roba spectaculoasă a Pomeranianului tău, pentru a menţine sănătatea pielii sensibile şi aspectul strălucitor al robei. 

Pentru a-ţi menţine câinele sănătos şi în formă optimă, dozează-i hrana respectând instrucţiunile de pe ambalaj. De asemenea evită să îi oferi recompense bogate în calorii. Câinii de talie foarte mică au un metabolism accelerat, un stomac de mici dimensiuni şi un apetit capricios, aşa că au tendinţa să se hrănească puţin şi des şi să cerşească hrană de la tine. Este uşor să hrăneşti excesiv un câine de talie mică, iar surplusul de greutate va pune o presiune suplimentară pe articulaţiile sale. Pentru suportul nutriţional echilibrat, înlocuieşte recompensele cu o porţie mică din doza zilnică de hrană şi oferă-i un mix de hrană uscată şi umedă, ce are un aport scăzut de calorii.

Hrana umedă  ROYAL CANIN® MINI ADULT (descoperă produsele aici) îi va aduce un aport suplimentar de apă ce ajută la menţinerea sănătăţii aparatului urinar,  îi va satisface apetitul capricios, acoperindu-i în acelaşi timp necesarul zilnic de nutrienţi, fără a-i spori aportul caloric.

Cu ajutorul atenţiei şi afecţiunii tale, a nutriţiei potrivite şi a îngrijirii de care are nevoie, îi vei putea asigura Pomeranianului tău bunăstarea de care are nevoie pentru întreaga viaţă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close