OBICEIURI SĂNĂTOASE, GREUTATE SĂNĂTOASĂ

1K

 



Nutriția Adecvată și Activitatea Fizică Ajută la Menținerea Greutății Optime


Se estimează că 50% dintre câini și pisici sunt supraponderali sau obezi, dar majoritatea proprietarilor nu sunt conştienţi de acest aspect. Este important să știi cu exactitate greutatea pisicii sau câinelui tău și să întrebi medicul veterinar care trebuie să fie greutatea sa optimă.

Dacă animalul tău de companie este supraponderal, adoptând obiceiuri sănătoase îl poţi ajuta să se întoarcă la greutatea sa optimă, îmbunătățindu-i astfel starea de sănătate și calitatea vieții. O greutate sănătoasă îl va ajuta să fie activ și energic în fiecare zi.

Supraponderabilitatea atrage după sine consecințe negative asupra sănătății animalului. Acestea pot fi evitate cu o simplă schimbare a stilului de viață și a hranei.

PLIMBATUL CÂINELUI

Plimbarea zilnică a câinelui este benefică atât pentru câinele nostru, cât și pentru noi înșine și aduce o multitudine de avantaje pentru animalul de companie: 

  1. Limitează sau elimină tulburările comportamentale, cum ar fi lătratul frecvent sau scâncetele
  2. Câinele va rămâne sănătos, vioi și agil
  3. Ajută la reducerea problemelor digestive și ușurează tranzitul
  4. Îmbunătățește ,,încrederea în sine” a câinilor timizi și temători
  5. Câinele va avea un somn mai liniștit noaptea și nu va mai fi la fel de agitat
  6. Ajută la menținerea unei greutăți sănătoase
  7. Îmbunătățește și întărește relația cu proprietarul și socializarea câinelui

Durata și frecvența plimbărilor depinde de talia câinelui, vârsta acestuia și posibilele probleme de sănătate (obezitate, afecțiuni ale aparatului locomotor, etc.). 

În cazul câinilor vârstnici, obezi, cu probleme de sănătate sau care nu sunt obișnuiți cu plimbările zilnice, se recomandă să începeți cu o plimbare zilnică scurtă, de maxim 10 minute, iar apoi să creșteți treptat durata plimbării.

În cazul câinilor adulți sănătoși, se recomandă o durată a plimbării zilnice de 30-120 de minute, împărțită în mai multe sesiuni. Dacă este vorba despre un câine ținut în casă, este important să îi asigurăm de cel putin trei ori pe zi posibilitatea de a-și face nevoile fiziologice afară.

SUPORT NUTRIŢIONAL

Ajută-l să se mențină în formă optimă și oferă-i suportul adecvat atunci când apetitul său este mereu ridicat. 

Cu ajutorul rețetelor speciale din gamele ROYAL CANIN® LIGHT WEIGHT CARE (descoperă produsele aici) cainele tau va beneficia de o hrană îmbogățită cu un mix de fibre alimentare ce include și psyllium, cu efect de creștere a volumului hranei în stomac. 

Această formulă este bogată în proteine, scăzută în grăsimi și conține un mix optim de fibre solubile și insolubile care induc senzația de sațietate.

Vorbeşte cu medicul veterinar despre menţinerea greutăţii optime a câinelui tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close