6 Sfaturi pentru o Plimbare Corecta

1.6K

Plimbarile sunt foarte importante pentru fericirea prietenului nostru cu coada.

In realitate, pentru el, o plimbare nu se rezuma doar la „toaleta”, ea avand implicatii in : stimularea mentala, exrcitiu fizic, sanse de a socializa si o buna oportunitate pentru a-si antrena comportamentul

Cum plimbarea are loc de ambele parti, chiar si pentru noi reprezinta o opotunitate extraordinara de a  intari legatura cu cel mai bun prieten patruped; sansa de a comunica cu el si a construi increderea care se afla la baza oricarei relatii.

Cum sa avem parte de o plimbare fericita de ambele capete ale lesei?

1.Cine pe Cine plimba?

Daca iti doresti ca raspunsul sa fie un vehement eu, iar el sa stie asta, tot ceea ce trebuie sa faci este sa Mergi inaintea cainelui tau!
Mergand in fata sa, il va face sa te asocieze cu “seful haitei”.

Aceiasi notiune se aplica si invers, daca el este cel care detine controlul asupra plimbarii atunci el va fi seful haitei…si nu uita, haita, esti tu.
Aceiasi regula se aplica inclusiv atunci cand iesim sau intram pe o usa: noi intram sau iesim primii – seful decide- restul urmeaza.

Prin sef ar trebui sa intelegem persoana responsabila care isi asuma pozitia de a lua decizii corecte. Cu totii stim ca a lua decizii nu este cel mai usor lucru din lume, dar cineva trebuie sa o faca -. iar catelul tau stie asta, asadar, daca rolul nu va fi asumat de tine, atunci s-ar putea sa considere ca este randul lui sa si-l asume.

2. Confortul inainte de toate!

Confortul implica ambele parti ale lesei, respectiv ambii participanti.

O lesa ideala inseamna un mod confortabil de a fi tinuta in mana noastra si in acelasi timp a avea o lungime potrivita pentru a putea controla usor catelul atunci cand este cazul.

La fel de importanta este si rezistenta lesei pusa in raport cu talia blanosului plimbat.
Atasarea lesei la nivelul gatului, cat mai superior posibil va face comunicarea dintre tine si catelul tau mult mai usoara. Te poate ajuta sa il ghidezi in miscari mult mai usor. Astfel recomandarea este de a opta pentru o zgarda confortabila, suficient de lata si rezistenta pentru talia si conformatia catelului.

*Nu uita: Siguranta blanosului tau inainte de toate!

3.Ofera-ti-va suficient timp pentru plimbare.

Se spune ca „Timpul le aseaza pe toate”, lucru valabil inclusiv atunci cand vorbim de plimbarile cu cel mai bun prieten.
La fel ca si noi, cateii sunt diurni, asta inseamna ca dimineata este momentul ideal de a savura o plimbare.

Recomandarea este de a iesi dimineata si a incerca sa ne asiguram 30 de minute pana la o ora.  La fel ca si noi nevoile lor pot fi diferite de la caine la catel, de aceea este important sa te informezi si sa te asiguri ca toate nevoile lui sunt indeplinite.

4. Dupa Fapta si Rasplata

Atunci cand catelul tau si-a mentinut starea mentala adecvata in timpul plimbarii, este momentul pentru o recompensa.
Il poti recompensa permitandu- i sa miroasa in jur, sa alerge liber daca spatiul este adecvat sau o scurta distractie cu jucaria lui preferata.
Tu esti cel care decide cand incepe si cand se finalizeaza aceasta pauza. Se recomanda ca durata sa fie mai scurta fata de durata intregii plimbari.

5. „Sef”-ul e mereu la datorie.

Cand ajungi acasa continua sa iti mentii rolul de lider. Roaga-ti prietenul sa astepte calm pana cand ii indepartezi accesoriile si te descalti.

6. Nimic nu este gratis – Totul se castiga

Prin a-i oferi  masa cainelui tau post plimbare, i-ai permis sa munceasca pentru ea. Satisfactia va fi dublata pentru el la nivel mental. Nu doar ca se va bucura de o masa delicioasa dar sentimentul de “castig” va fi si el prezent pentru a-l pune intr-o dispozitie de satisfactie deplina.

Join the Conversation

  1. Buna ziua !

    Multumesc mult pentru aceste minunate sfaturi . Cat despre primul , la mine ea e sefa . De ce ? Imi place enorm sa o admir cand merge si inca un lucru important , eu sunt atenta la ceea ce face sa i se poate face . Nu toti suporta animalele . Iar ca fapt divers nu am vazut niciun stapan de catel , care sa aibe animalul in spate

  2. Buna ziua!
    Ca fapt divers, foarte multi stapani de caini habar nu au intradevar cum se creste un caine. Nu ati vazut pe nimeni sa mearga inaintea cainelui pentru nu sunt corect informati despre cum ar trebui crescut/dresat un caine. Daca mai cautati informatii despre dresaj, veti vedea ca peste tot se recomanda aceleasi sfaturi. Nu scrie nicaieri sa plimbi cainele la 100m in spatele tau, ci langa tine, la pas, usor in spate. Este suficient pentru catel sa inteleaga cine conduce. Dar fiecare face cum doreste cu al sau catel. Pacat in schimb de perioadele care pot urma si se vor plange ca au un caine care nu este echilibrat, eventual cu probleme emotionale, asta din cauza ca stapanii umanizeaza cainii. Va sfatuiesc sa cititi despre psihologia canina si veti vedea ca de fapt altfel stau lucrurile.

    1. Si la noi la fel. Micuta noastra e o superba bichonita si tot verific pe la ea una-alta, pe linga admirat, de aceea o las pe ea in fata. Dar e adevarat, mai glumim cind eu o iau in fata si ea se opreste. Atunci, imi cer scuze rizind si o las pe ea sa mearga in fata, apoi ne reluam parcursul. Niste adevarate minuni. Sa ne traiasca si sa fie sanatosi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close