Pisica din Rasa Bambino

1.2K
Informaţii generale:

Pisicile din rasa Bambino au un istoric foarte scurt, apărând ca urmare a unei fericite încrucișări între o pisică din rasa Munchkin și o pisică din rasa Sphynx, în anul 2005. Pat și Stephanie Osborne de la adăpostul HolyMoly au avut primele progenituri ale unei încrucișări Munchkin/Sphynx și s-au îndrăgostit imediat atât de aspectul acestor pisici, dar și de personalitatea lor. După ce au făcut pașii necesari cu privire la analiza sănătății și a viabilității acestor pisici fără păr și pitice, au fost puse bazele rasei Bambino. Pat și Stephanie au fost cele două persoane care în anul 2005 au luptat pentru obținerea recunoașterii acestei rase. Numele Bambino a fost ales de către Pat, care avea niște strămoși italieni. În limba Italiană, Bambino înseamnă ”baby”, considerându-le astfel pe pisicile Bambino ca fiind niște ”Baby Cats”. Descrierea primită prin intermediul numelui este una destul de normală având în vedere că această pisică își păstrează aparența de pisică precum și

  Nume: Bambino

Originea: Marea Britanie

Grupa: Pisici de mărime medie

Inaltime: înălțime medie

Greutate: Femela 4 – 5 kg, Mascul 4,5 – 5,5 kg

Speranta medie de viata: până la 10 – 15 ani

Culoare:  maro, roșcat-maroniu.

Temperament: Se adaptează foarte ușor la mediul înconjurător, acestea fiind niște pisici alături de care conviețuirea este o plăcere. Fiecare situație în care se află este tratată cu încredere și cu foarte multă convingere.

Caracteristici distinctive: Culoarea este foarte importantă la această rasă, trebuind să fie un maro bogat, integral, ușor pal, cu tendințe înspre roșu-maroniu sau înspre mahon, decât înspre negru-maroniu.

comportamentul copilăresc pe toată perioada vieții. Prima reproducere înregistrată a fost evident în cadrul adăpostului HolyMoly. În anul 2006, Stephanie și Pat au trimis o aplicație pentru a înregistra statutul rasei în cadrul Asociației Internaționale a Crescătorilor de Pisici (TICA), căutând acceptarea acestei rase. TICA a văzut rasa Bambino ca fiind o rasă experimentală și a început procedeul de înregistrare. Pe lângă recunoașterea obținută din partea TICA, această rasă Bambino a fost recunoscută și de Registrul Felinelor Rare și Exotice (REFR).

Descriere fizică:

Pisica din rasa Bambino face parte din categoria raselor de pisici de dimensiuni mici, fiind adeseori descrisă ca fiind micuță dar foarte tenace. Pentru că este o pisică de dimensiuni mici, nici greutatea acesteia nu poate să depășească anumite limite, astfel că se situează în general între 2 și 4 kg. Este o pisică a cărei habitat poate să fie chiar și o casă foarte mică. Cea mai importantă caracteristică a acestei pisici este mărimea blănii, care este atât de mică încât pare că lipsește cu desăvârșire. Totuși, blana pisicii din rasa Bambino poate să vină într-o varietate largă de culori, în general culori rare, exotice. O altă caracteristică specială este coada care face notă discordantă cu restul corpului.

Caracteristici generale: Pisicile din rasa Bambino sunt niște hibrizi din pisici pitice cu oase lungi, incluzând aici pisica Munchkin și pisici fără păr sau cu păr foarte scurt, printre care se numără și Sfinx. S-a obținut din această încrucișare o pisică fără păr, pitică și cu un aspect atletic, precum și cu o personalitate blândă și afectuoasă.
Corp: Are un corp de lungime medie, fiind robust, dreptunghiular și cu un piept foarte larg. Spatele ar trebui să îi fie pe cât posibil la același nivel pe toată lungimea lui, cu o ușoară ridicătură în zona picioarelor din spate, lucru care nu este tocmai dorit. Picioarele îi sunt scurte și foarte bine dezvoltate, ceea ce îi conferă o putere și rezistență aparte. Osatura îi este medie și musculatura îi este foarte bine dezvoltată.
Cap: Este de mărime medie, mai mult lung decât lat, cu un bot aproape pătrat. Linii curbate elegante formează un stop ușor. Botul este de lungime medie, pătrat, nu Roman, fiind aproape tocit. Nasul ar trebui să îi fie fin, cu un stop elegant. Gâtul îi este proporțional în lungime cu restul corpului, gros și puternic. Trebuie să fie drept și cu o musculatură evidentă.
Urechile: Sunt mari, cu vârful rotunjit, și sub formă de cupă la bază. Sunt așezate destul de depărtat una de cealaltă și aproape de vârful capului. Sunt mari și disproporționale față de restul corpului. Partea cea mai de jos a urechilor este aproape la același nivel cu ochii.
Ochii: Sunt de formă ovală, de mărime medie și depărtați unul de celălalt. Culoarea lor este în general din spectrul deschis și câteva variații de verde închis. Fiind foarte alungiți, și puși în evidență de ridurile de pe frunte, ochii îi conferă o expresie parcă tot timpul supărată, agitată, nervoasă.
Coada: Este lungă, conică și destul de flexibilă până la un anumit punct. Coada ideală este grațioasă și conică, ceea ce îi accentuează aspectul atletic.
Blana: Pielea lasă impresia că această pisică nu are niciun fir de păr pe corpul ei, dar de fapt este acoperită cu o blană foarte mică, care nu poate să fie văzută cu ochiul liber, dar cu siguranță se poate simți atunci când este mângâiată. Mustățile și genele pot să fie foarte scurte sau chiar să lipsească în totalitate. Pielea ar trebui să îi fie foarte moale.

 

Personalitate:

Atunci când vine vorba despre a intra într-o casă nouă, pisica din rasa Bambino nu are nevoie de foarte mult timp pentru a se obișnui cu noua locație. În mod normal va începe să se comporte natural la doar câteva zile din momentul în care s-a mutat. În ceea ce privește noile persoane pe care le întâlnește, vizitatorii, pisica Bambino se bucură foarte mult ori de câte ori are ocazia să întâlnească pe cineva nou. Îi face o foarte mare plăcere să întâlnească noi oameni și să își facă noi prieteni. Pisica din rasa Bambino este o pisică foarte sociabilă, dar totuși nu are nevoie de foarte multă interacțiune. Sunt niște animale de companie excelente pentru persoanele care doresc să își petreacă timpul doar ocazional cu pisicile lor. Dacă duceți această pisică într-o casă în care sunt mulți copii, atunci puteți să fiți liniștiți pentru că ea va fi foarte fericită. Este o pisică pe care o încântă prezența copiilor și care s-ar juca toată ziua. De asemenea, proprietarii nu ar trebui să își facă probleme cu privire la punerea acestei pisici în aceeași casă cu câini. Sunt niște pisici cărora le place și să se joace cu partenerii canini. Pisica Bambino iubește să fie mângâiată și să arate la rândul ei afecțiune. Stăpânii vor primi multă iubire din partea acestei pisici. Se va juca ori de câte ori stăpânul lor va iniția joaca, dar dacă este să vină din partea ei, acest lucru nu se va întâmpla foarte des. Pisica Bambino are un nivel de energie mai mare comparativ cu alte pisici, lucru care îi permite să fie mult mai activă pe perioada întregii zile. Pentru că sunt și mai inteligente decât majoritatea raselor de pisici, este de așteptat din partea acestei pisici să învețe și câteva trucuri și comenzi de dresaj.

Toaletaj:

Pisica Bambino ar trebui să fie îmbăiată tot la două săptămâni. Dacă nu vor fi îmbăiate regulat, pisicile vor fi acoperite de grăsime. Nu va fi ceva plăcut pentru că vor începe să lase pete de grăsime peste tot. Pe de altă parte, dacă o îmbăiați prea des, este posibil să îi uscați pielea. Sunt pisici Bambino cărora le place foarte mult apa. De asemenea, puteți să mai cumpărați șervețele umede de la un magazin pentru animale de companie. Aveți grijă cu expunerea la soare, pentru că lipsa blănii poate să le provoace arsuri. Sunt niște pisici care nu oferă alergii. Chiar și persoanele care au alergii grave la pisici au anunțat că aceasă pisică le provoacă reacții nesemnificative. Nu uitați nici de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să încercați să o învățați cu periajul dinților încă de când este mică, pentru a evita problemele ulterioare. Tăiați unghiile cam la două săptămâni. Cu o batistă curată și umedă ștergeți-i colțul ochilor, folosind câte o parte diferită din acea batistă pentru fiecare ochi. Evitați în acest mod transmiterea infecțiilor. Urechile trebuie curățate săptămânal. Curățarea urechilor înseamnă înmuierea unei batiste într-un lichid care conține oțet și apă caldă. Acordați atenție și tăvii în care își face nevoile, care trebuie să fie tot timpul curată. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de igiena intimă, motiv pentru care o tavă murdară le va face să își caute alte locuri în casă pentru a-și face nevoile.

Boli si afectiuni curente:

Pisica din rasa Bambino este în general o pisică foarte sănătoasă, putând totuși să prezinte câteva probleme, unele dintre ele fiind de natură genetică. Printre bolile cele mai des întâlnite la această rasă sunt următoarele:

– dermatita corneeană reprezintă prezența pielii sau a firelor de păr pe suprafața corneei unuia sau ambilor ochi. Acest lucru poate să fie corectat chirurgical;

– sindromul durerii faciale poate fi observat în momentul încare pisica exagerează cu linsul și cu mestecarea lăbuțelor. Chiar și mâncatul le provoacă durere, dar nu se cunoaște cauza;

– polimiopatia hipocalcemică duce la slăbirea mușchilor datorită nivelurilor scăzute de potasiu din sânge. Se tratează cu suplimente de potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close