Câini din Rasa Redbone Coonhound

1.3K
Informaţii generale:

Câinii din rasa Red Coonhound au apărut în documente din Statele Unite ale Americii încă din anii 1700. În a doua jumătate a secolului XVIII, câini din rasa Red Foxhound au fost aduşi în America de Nord de către imigranţii Scoţieni. Alţi câini roşii din grupa scenthound au fost importaţi din Irlanda cam în aceeaşi perioadă de timp, cu puţin înainte de începerea Războiului Civil. Combinarea acestor câini a fost realizată pentru prima dată de crescătorii din Georgia şi Tennessee, care au pus bazele unei fundaţii care mai târziu a devenit rasa Redbone Coonhound. La începuturi, nu au fost făcute încercări îndreptate cu precădere înspre dezvoltarea câinilor din rasa Red Hound. Eventual, un grup mic de iubitori de câini din Sudul Statelor Unite au început un program de împerechere menit să stabilească o linie solidă de câini de vânătoare red hound, care aveau un nas puternic şi o viteză mult superioară celorlalţi coonhound din America vremii respective. Primele generaţii din aceşti câini scenthound roşii au fost numiţi „Saddlebacks” pentru că adeseori erau născuţi cu un spate de culoare neagră, o pată mare, distinctivă. Încrucişările selective au reuşit să elimine această pat, lăsând în loc o culoare roşie distinctivă pentru această rasă de câini. Vânătorul de vulpi din Georgia, George L.F.

  Nume: Redbone Coonhound

Originea: Statele Unite ale Americii

Grupa: Câini de vânătoare

Inaltime: Femela 53 – 65 cm, Mascul 55 – 68 cm

Greutate: Femela 18 – 28 kg, Mascul 20 – 31 kg

Speranta medie de viata: până la 10 – 15 ani

Culoare: roşu

Temperament:  Le place foarte mult să înoate şi să îşi folosească nasul, astfel că pentru aceşti câini, un loc de joacă imens este foarte important. Sunt fericiţi atunci când vânează, pentru că vânătoarea este parte din viaţa lor.

Dresaj:  Instinctele de vânător ale acestui câine sunt atât de adânc înrădăcinate în genela sale încât este nevoie de foarte puţin antrenament sau chiar de loc pentru a învăţa să ia urma vânatului.

Caracteristici distinctive: Urechile sunt aşezate destul de jos pe cap, având o textură fină. Atunci când sunt întinse pot să atingă vârful nasului. Craniul este destul de larg şi teşit în zona superioară. Botul este pătrat şi lung.

se crede că a fost cel care a pus bazele acestei noi rase de câini. Există două teorii cu privire la originile numelui câinelui Redbone Coonhound. Una este cea care spune că Redbone şi-a primit numele de la crescătorul de câini coonhound din Tennessee, Peter Redbone. Cealaltă teorie susţine că această rasă a fost denumită aşa avându-se în vedere culoarea lor roşie, solidă. Astăzi, Redbone Coonhound este cunoscut şi are iubitori departe de zonele sale de origine, cum este partea Sudică a Americii. Este popular nu doar în America, ci şi în Canada, în Mexico, America de Sud sau chiar şi Japonia. Câinele din rasa Redbone Coonhound continuă să fie un câine de vânătoare talentat, cunoscut pentru agilitatea sa excepţională, pentru viteza, corpul său atletic şi pentru capacitatea sa de înotător. De asemenea, începe să dezolte şi o prezenţă tot mai evidentă în show-urile de profil. .

Descriere fizică:

Câinele din rasa Redbone Coonhound se găseşte şi vânează atât în zonele mlăştinoase, cât şi în zonele muntoase. Este un câine sigur pe el, rapid, chiar şi pe cele mai dificile terenuri. Bine echilibrat, cu o blană de culoarea cărnii şi cu un nas excelent, puternicul câine Redbone are un aspect frumos, o prezenţă încrezătoare şi un talent de vânător perfect. Lungimea câinilor trebuie să fie foarte bine proporţionată cu înălţimea lor. Ar trebui să aibă o înălţime măsurată de la cel mai înalt punct al umerilor şi până la pământ, egală cu lungimea măsurată de la capul sternului până la fese. Greutatea ar trebui să îi fie proporţionată cu înălţimea şi cu structura oaselor. Expresia acestor câini este una care pare că mereu cere ceva. Ochii îi sunt de culoare maro închis, sau chiar negru. Sunt aşezaţi la distanţă unul de celălalt şi nu prezintă pleoape care să pice peste ochi. Ochii au o formă rotundă. Urechile sunt aşezate destul de jos pe cap, având o textură fină. Atunci când sunt întinse pot să atingă vârful nasului. Craniul este destul de larg şi teşit în zona superioară. Botul este pătrat şi lung. Nasul îi este mare, negru şi cu nările deschise. Gâtul îi este de lungime medie, puternic, uşor arcuit şi ţinut mereu ridicat, un semn de mândrie. Pieptul îi este adânc, larg, cu coaste bine depărtate pentru a-i oferi capacitate optimă plămânilor. Spatele îi este puternic şi drept. Coada are lungime medie, având o formă conică, în formă de sabie. Umerii îi sunt acoperiţi de o musculatură puternică, fiind aşezaţi la un unghi perfect de 90 grade. Blana îi este scurtă, moale şi destul de aspră pentru a-i oferi protecţie. Culoarea blănii este evident, roşie. Sunt permise unele urme de alb pe picioare şi puţin negru pe bot. Mersul îi este determinat, mândru şi cu o acoperire mare a terenului.

Personalitate:

Câinii din rasa Redbone Coonhound sunt nişte câini cu o determinare puternică, energici, tenace, neobosiţi şi neînfricaţi, cu precădere atunci când vânează. Aceste trăsături de personalitate sunt parte din ceea ce îi face pe aceşti câini Redbone să fie nişte vânători extraordinari. Mai mult, Redbone Coonhound sunt câini plini de afecţiune, prietenoşi, cu o inimă mare, sensibili şi care se înţeleg foarte bine cu copiii sau cu alte animale. Nu este un câine care să ceară tot timpul atenţie sau să fie răsfăţat tot timpul. Câinii din rasa Redbone Coonhound se adaptează foarte repede la orice situaţie. Nu sunt suspicioşi în prezenţa străinilor şi nici nu sunt foarte sâcâitori atunci când cineva vă calcă pragul. Sunt câini de vânătoare solizi, stabili care pot să muncească în câmp chiar şi o zi întreagă, după care să se relaxeze confortabil cu familia, seara, în faţa focului. Câinele din rasa Redbone Coonhound este unul foarte atletic, o rasă activă. Le place foarte mult să înoate şi să îşi folosească nasul, astfel că pentru aceşti câini, un loc de joacă imens este foarte important. Sunt fericiţi atunci când vânează, pentru că vânătoarea este parte din viaţa lor. Dacă sunt lăsaţi singuri şi nesupravegheaţi pentru lungi perioade de timp, acest câine poate să devină plictisit şi distructiv din cauza naturii sale independente şi curioase. Chiar dacă nu sunt nişte câini pentru canapea, le place să aibă parte de un somn în timpul zilei într-un loc cald, de preferabil în pat sub aşternuturi. După o zi întreagă de joacă sau de muncă, aceştia se pun la picioarele stăpânului lor, mulţumiţi de realizările lor. Câinii din rasa Redbone Coonhound sunt nişte câini buni, blânzi şi uşor de manageriat. Nu sunt nişte câini care să facă foarte multă gălăgie, dar în schimb prezintă o personalitate independentă. Le place să fugă în aer liber şi mai ales să înoate. Majoritatea câinilor din rasa Redbone Coonhound sunt nişte gurmanzi. Din această cauză, au tendinţe de obezitate destul de profunde, astfel că dacă nu au parte de mult exerciţiu, pot foarte uşor să depăşească greutatea normală. De asemenea, ar trebui să li se asigure o dietă de calitate care să le acopere nevoile energetice. Proporţiile mâncărurilor trebuie să fie atent alese pentru a preveni obezitatea. Proprietarii de Redbone Coonhound ar trebui să fie foarte atenţi la greutatea câinilor lor, pentru a fi siguri că aceştia rămân în limite normale, ceea ce totodată îi face să fie fericiţi şi sănătoşi.

Dresaj

Câinii din rasa Redbone Coonhound sunt nişte câini destul de uşor de gestionat, ascultători şi blânzi. Se maturizează destul de greu, atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. Ca şi rezultat, aceştia au nevoie de mai mult timp de dresaj decât alţi câini din alte rase. Instinctele de vânător ale acestui câine sunt atât de adânc înrădăcinate în genele sale încât este nevoie de foarte puţin antrenament sau chiar de loc pentru a învăţa să ia urma vânatului. În schimb, alte comenzi, cum ar fi cele de ascultare de bază, vor necesita o atenţie deosebită şi o abordare creativă pentru a-i păstra câinelui interesul ridicat. Cea mai bună metodă de a dresa acest câine este prin intermediul dresajului pozitiv, cu multe repetiţii şi multe bunătăţuri oferite ca şi recompense.

Toaletaj:

Câinii din rasa Redbone Coonhound sunt nişte câini cu nevoi minime de mentenanţă. Blana lor scurtă, lucioasă şi moale poate să fie menţinută într-o formă perfectă cu ajutorul unor perieri regulate. Nu îşi pierd blana foarte mult. Dacă au acces la apă, aceşti câini vor sări fără să se gândească de două ori, pentru că le place foarte mult să înoate. Nu au nevoie să fie îmbăiaţi în mod regulat, doar dacă evident intră în ceva urât mirositor.

Nu uitați de asemenea de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să îl spălați pe dinți cu periuța, cel puțin de câteva ori pe săptămână, pentru a-i îndepărta depunderile de piatră.  Unghiile trebuie de asemenea îngrijite cel puțin lunar dacă el nu și le pilește în mod natural în timpul plimbărilor. Trebuie să aveți grijă la tăiatul unghiilor pentru că acestea conțin vase de sânge, iar dacă se întâmplă să tăiați unghiile prea adânc, data următoare câinele s-ar putea să nu mai accepte acest tratament.

Boli si afectiuni curente:

Rasa Redbone Coonhound este o rasă care prezintă destul de multe condiții de sănătate față de celelalte rase. Printre bolile care pot să apară la această rasă sunt și următoarele:

– displazia de șold şi displazia de umăr, apare cel mai des odată cu îmbătrânirea câinilor din această rasă. Cel mai bine este să aflați dacă părinții câinelui au suferit sau suferă de astfel de boală;

– atrofia retinală progresivă este o boală oculară care implică deteriorarea graduală a retinei. La începutul bolii, câinii își pierd vederea nocturnă, urmând ca pe măsură ce boala se agravează, să își piardă și vederea pe timpul zilei;

– dilatația/torsiunea gastrică sau ”sindromul de volvulus” se caracterizează prin acumularea rapidă de aer în stomac, malpoziționarea stomacului. Acest lucru înseamnă că stomacul se tot umflă și nu mai permite să circule mâncarea  din el;

– hipotiroidismul apare atunci când corpul nu poate să își mențină nivelurile corecte de hormoni tiroidieni;

– cataracta apare de obicei la vârsta de 1 sau 2 ani, cunoscută și ca și cataractă juvenilă. De obicei nu duce la orbire, dar este indicat ca animalele care prezintă această afecțiune să nu li se permită să aibă urmași;

– diabetul apare destul de des la această rasă, în special în cazul câinilor care prezintă semne de obezitate. Câinii cu diabet pot fi tratați prin dietă și cu ajutorul injecțiilor cu insulină. Semnele de diabet includ și urinarea excesivă, sete continuă și pierderea în greutate în ciuda unui apetit consistent;

– criptorhidia reprezintă afecțiunea în care unul sau chiar amândouă dintre testicule nu au coborât în scrot. Acestea ar trebui să coboare până la vârsta de două luni. Dacă acest lucru nu se întâmplă, acestea pot duce la cancer, motiv pentru care ar trebui să fie îndepărtate chirurgical;

– displazia retinei este o degenerare a retinei, care înseamnă că celulele țesutului retinian nu s-au dezvoltat complet. La căței, retina va apărea sub formă de straturi de țesut cutat;

epilepsia este o condiție neurologică care de cele mai multe ori este moștenită. Atunci când suferă de epilepsie, câinele poate să aibă atacuri care îi vor provoca diverse comportamente ciudate;

– insuficienţa renală cronică este o tulburare în care rinichii îşi pierd încet capacitatea de concentra urina şi de a elimina deşeurile. Prin această boală structura rinichilor se schimbă, pierzându-se nefronii, unităţile funcţionale ale rinichilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close