CUM ÎI OFERI PISOIULUI UN START SĂNĂTOS

1.3K


O HRANĂ SĂNĂTOASĂ PENTRU UN START SĂNĂTOS ÎN VIAȚĂ


     Întrucât ritmul de creștere al pisoiului este foarte rapid, el trebuie să primească o hrană adaptată cerințelor nutriționale specifice acestei etape delicate din viața sa. O hrană potrivită va conține ingrediente cu grad ridicat de digestibilitate ce favorizează o bună absorbție a nutrienților, îi va oferi suport pentru consolidarea sistemului imunitar, va contribui la o dezvoltare neuro-senzorială adecvată și va facilita dezvoltarea sistemului osos și a musculaturii. 

        Alege hrana potrivită pisoiului cu vârsta mai mică de 4 luni

 

De naștere și până la înțărcare

De la naștere, când pisoiul se hrănește cu colostrul mamei sale, până la aproximativ a 5-a săptămână de viață, hrana pisoiului este lichidă și constă în laptele matern sau înlocuitor, atunci când este cazul. Înlocuitorul de lapte matern pentru pisoi, ROYAL CANIN® BABYCAT MILK este îmbogățit cu DHA, acid gras nesaturat care contribuie la dezvoltarea funcției cognitive. Poate fi administrat din prima zi de viață și până la înțărcare. (Afla mai multe AICI )   Înțărcarea trebuie să-l aducă treptat, în a 7-a săptămână de viață, la o hrană solidă, care va trebui să îi asigure toți nutrienții esențiali pentru o dezvoltare corectă. Nutriția este cu atât mai importantă acum deoarece acestă etapă marchează începutul perioadei denumite “fereastră imunitară” când puiul nu mai beneficiază de anticorpii transmiși de laptele matern, iar sistemul său de apărare este încă imatur și pus la încercare de dorința de explorare a mediului a pisoiului și contactul cu diverși germeni patogeni. De aceea am creat formula nutrițională ROYAL CANIN® Mother & Babycat, ce are rolul de a susține organismul femelei gestante și lactante, iar mai apoi a puilor ce fac tranziția către hrana solidă.   Primele mese trebuie să fie asemănătoare ca textură cu terciul şi trebuie să fie preparate cu puţină apă caldă sau cu înlocuitor de lapte matern. Cantitatea de lichid trebuie să fie apoi redusă treptat până ce puiul poate să consume hrană uscată. O altă posibilitate este aceea de a amesteca hrana uscată cu hrana umedă. Crochetele ROYAL CANIN® Mother & Babycat sunt de dimensiuni foarte mici și ușor rehidratabile (până la o  consistență păstoasă) pentru a facilita trecerea de la reflexul de supt la cel de lins. Rețeta unică susține dezvoltarea sistemului imunitar al puiului în prima etapă de viață cu ajutorul complexului patentat de antioxidanți ce include vitamina E, și este îmbogățită cu DHA, acid gras Omega-3, ce contribuie la dezvoltarea cerebrală a puiului de pisică pe parcursul gestației și a alăptării. (Află mai multe AICI). Iar pentru a încuraja puiul să se hrănească și a asigura o tranziție cât mai ușoară la hrana solidă, am creat ROYAL CANIN® Mother & Babycat Ultra Soft Mousse, o pastă extra fină, cu palatabilitate ridicată, ce favorizează alegerea hranei în mod instinctiv de către puiul de pisică. (Află mai multe AICI )

Etapa post înțărcare

După înțărcare, sistemul digestiv al pisoiului rămâne imatur și fragil. Prin urmare, nu este indicat să introduceți schimbări bruște în hrana lui, mai ales dacă aceasta coincide cu sosirea sa în noul cămin. Hrana sa trebuie să îndeplinească cerințele nutriționale specifice și să conțină o concentrație mare de calorii în fiecare crochetă miniaturală, fiind în același timp foarte ușor de digerat. Un pisoi de 10 săptămâni are nevoie de mult mai multe calorii per kg de greutate decât un adult! De aceea hrana sa trebuie să fie o formulă nutrițională bogată în calorii, completă și atent echilibrată în ceea ce privește aportul de nutrienți esențiali dezvoltării sale. Proteinele​​, lipidele, glucidele, mineralele, vitaminele, oligoelementele și aportul de EPA si DHA sunt necesare dezvoltării armonioase a organismului pisoiului, a sistemului nervos central, sistemului osos, musculaturii și sistemului său imunitar. Toate acestea în condițiile unui aparat digestiv imatur, ce are nevoie de nutrienți cu grad ridicat de digestibilitate. 

 

Conținutul de cereale este necesar în hrana pentru pisoi?

În sălbăticie pisicile consumă întreaga pradă, inclusiv conținutul intestinelor, format adesea din plante sau cereale. De aceea, chiar dacă pisica este un animal carnivor, hrana sa poate include cereale de înaltă calitate, precum orezul, grâul, porumul, ovăzul sau orzul. Acestea sunt ușor de digerat și hrănitoare. Abilitatea de a digera amidonul din cereale se dezvoltă progresiv la pisoi și reprezintă o sursă importantă de energie. Cerealele sunt de asemenea o sursă importantă de numeroși nutrienți esențiali pentru dezvoltarea pisoiului, precum proteine, grăsimi, carbohidrați, fibre și acizi grași, vitamine și minerale. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close