Generalități despre îngrijirea unei țestoase de apă

3.2K

morgueFile-turtles-1În cazul în care vă doriți un animal de companie care nu iese din habitatul său artificial și nici nu aveți nimic împotriva reptilelor, țestoasele de apă pot fi o bună alegere. Totuși, înainte de a purcede la cumpărături, să ne asigurăm că putem îndeplini condițiile minime necesare unui trai decent pentru acest animal. Eforturile de a studia în prealabil câteva aspecte necesare vă vor fi răsplătite pe termen mediu și lung de starea de sănătate a țestoasei dumneavoastră.

 Habitatul potrivit

În primul rând trebuie să luați în considerare faptul că țestoasa de apă, chiar dacă se numește „de apa”, are nevoie de un habitat care să-i ofere atât apă în care să înoate, dar și o parte de uscat pe care se poate retrage. Așadar, acvariul pe care îl veți pregăti pentru broască trebuie să fie suficient de mare încât să-i puteți improviza o insulă, dar să-i și permită să înoate fără „a sta pe loc”. Deci micile boluri pe care le găsiți în pet shopuri de obicei și care sunt recomandate cu căldură drept potrivite pentru broasca țestoasă, sunt complet inadecvate și mai mult ca sigur vor duce la moartea prematură a animalului dumneavoastră. Totodată, ideea că țestoasa poate trăi foarte bine în acvariul cu pești este greșită: broasca nu avea unde să iasă să se usuce și, în plus, va ataca peștii având în vedere că aceștia constituie hrană pentru ea în habitatul natural. Pe lângă acvariu, mai aveți nevoie și de un sistem de filtrare a apei, o sursă de lumină specială și de un mediu ambiant adecvat, mai ales în ce privește temperatura. Nu uitați, testoasele sunt animale cu sânge rece, deci temparatura din camera în care o țineți și cea a apei sunt foarte importante.

Hrana și relaționarea

Chiar dacă multă lume crede că țestoasele pot fi hrănite cu aproape orice, de la mâncare pentru pisici la pizza, această impresie este eronată. turtlesHrana unei țestoase de apă va depinde foarte mult de specia din care face parte. În principal, broasca trebuie hrănită cu hrană specială, dar nu o cumpărați pe prima care vă iese în cale și analizați cu atenție compoziția și valorile nutriționale. Apoi, țestoasa dumneavoastră trebuie să primească și legume și fructe proaspete în cantități moderate. În ceea ce privește relaționarea cu animalul dumneavoastră, țineți minte că țestoasa nu se comportă ca un câine sau că o pisică. Unei țestoase de apă nu îi va plăcea cu siguranță să o scoateți din habitatul său și să o plimbați prin casă sau chiar până la pet shop că să-i cumpărați de mâncare. Țestoasa se simte cel mai bine în habitatul său, orice îndepărtare din condițiile constante de mediu de care are nevoie constituind un factor de stres destul de puternic. Pe termen mediu și lung, puteți să-i faceți foarte rău. Mai mult, țestoaselor nu le place să fie atinse, luate în brațe și nu sunt jucăușe precum patrupedele blănoase menționate mai sus. Așadar, nu încercați să-i arătați în acest mod cât de mult o iubiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close