Este hrana fara cereale potrivita pentru cainele sau pisica ta?

955
Este hrana fara cereale potrivita pentru cainele sau pisica ta?

A fi sau a nu fi … cu cereale?

Ca si proprietari de blanosi, ne regasim de cele mai multe ori in dificultatea de a alege tipul de hrana perfect pentru coditele de acasa.

Aceasta se datoreaza  varietatii mari de informatii pe care fiecare brand de pe piata, ni le furnizeaza la tot pasul. In acelasi timp o mare contributie o are si  varietatea tendintelor nutritionale din prezent; care de cele mai multe ori, asa cum le place oamenilor de stiinta sa faca, sunt discutabile .

Hrana fara cereale este, poate, una dintre cele mai dezbatute tendinte la ora actuala.
Acest tip de diete pornesc de la studiile asupra obicieurile alimentare evolutive ale stramosilor salbatici ai companionilor nostri.
Studiile ce sustin aceasta dieta, demonstreaza ca prezenta cerealelor in hrana pisicii sau a cainelui nu este necesara.

Atat lupii cat si cainii salbatici in natura, isi construiesc o alimentatie bazata pe carne. Acest lucru este suficient pentru furnizarea completa a nutrientilor de care au nevoie.
Prin carne intelegem inclusiv organe, carcasa si indirect parte de ierburi/vegetale  partial digerate, regasite in intestinele sau stomacul prazii lor.
Consumul organelor are un rol important in salbaticie. Ele sunt principala sursa de furnizare a vitaminelor de care au nevoi. Raportul de consum intre muschi si organ este echilibrat instinctual conform nevoilor individuale.

Carnivor sau ierbivor, ca orice mama responsabila, natura, are grija ca nimic sa nu lipseasca din dieta copiilor ei. Astfel, indiferent de principiul alimentar al speciilor, exista un echilibru bine stabilit in furnizarea elementelor de care au nevoie.

Intorcandu-ne la exemplul lupiilor, ei isi vor lua vitaminele in raportul necesar, din consumul organelor interne. Astfel raportul dintre proteine (muschi), vitamine si minerale (organe interne si carcasa) va fi echilibrat si complet.

De ce majoritatea alimentelor pentru caini si pisici contin cereale?

Cerealele reprezinta o sursa mai putin costisitoare de energie si nutrienti de care animalutele noastre au nevoie.  
Desi cerealele nu sunt daunatoare pentru animalele de companie, prezenta acestora in castron, pot sensibiliza sau crea probleme de tip alergic.
In prezent alergiile sunt din ce in ce mai raspandite printre prietenii nostri patrupezi, iar cerealele par sa fie implicate in agravarea sau determinarea acestora.
O alta afectiune raspandita este obezitatea, respectiv problemele de greutate, la care cerealele si carbohidratii, in exces pot contribui.

De ce sa alegi Hrana Fara Cereale?

Majoritatea pisicilor (fara modificari fiziologice) se pot descurca mai bine fara prezenta cerealelor in castron. Ele isi pot obtine aminoacizii necesari din carne.

Cu toate acestea intre leul din savana si pisica de pe canapea exista o diferenta semnificativa in stilul de viata – chiar daca la 6 dimineata pot mieuna la fel de impresionant.
Astfel tigrisorii nostri de pe canapea vor avea nevoie si de fibre in dieta lor; nevoie ce poate fi acoperita de prezenta legumelor din hrana.

De asemenea, majoritatea retetelor de hrana fara cereale tin la calitatea ingredintelor de a fi cat mai naturale si cat mai putin procesate posbil spre deloc, astfel pastrand aroma naturala.

Acest lucru poate fi uneori un minus pentru apreciere blanosului tau, deaorece aceste diete promoveaza gustul natural fara aditivi, astfel daca catelul sau pisica ta este obisnuit deja cu un tip de hrana a carei gust este amplificat de catre diversi aditivi, este posibil sa ne confruntam initial cu un refuz.

Cantitatea de hrana zilnica va trebui ajustata conform. In general, cantitatea de care un animalut are nevoie dintr-o hrana fara cereale este mult mai mica fata de hrana ce contine cereale.
Acest fapt se datoreaza  ingredintelor ce fac o cantitate mai mica sa fie suficienta in a furniza animalutului tau tot ceea ce organismul sau are nevoie de la o masa.

Sa nu va surprinda daca un sac de hrana uscata fara cereale va ajunge mai mult timp, respectiv daca animalutul cu simt de raspundere nu va goli castronul plin la o masa.  

La fel ca si in cazul nostru nu orice dieta este general valabila ca fiind cea mai buna pentru animalutul nostru, iar acest fapt se datoreaza  unicitatii fiecarui blanos in parte.

Medicul veterinar este cea mai potrivita persoana care va poate indruma catre cea mai buna alegere in dieta animalutului tau, tinand cont de rasa, varsta, stilul de viata al acestuia si mai ales statusul sanatatii pe care animalutul o prezinta.

Esti Gata sa incerci?

Hrana Uscata Fara Cereale pentru caini
Hrana Uscata Fara Cereale pentru pisici
Hrana  Uscata Fara Cereale Presata la Rece
Hrana Umeda Fara Cereale pentru caini
Hrana Umeda Fara Cereale pentru pisici
Hrana Fara Cereale Monoproteica
Recompense Fara Cereale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close