DESCOPERIŢI UNIVERSUL SIMŢURILOR PISICII

1.4K
DESCOPERIŢI UNIVERSUL SIMŢURILOR PISICII

SIMȚUL OLFACTIV, SIMȚUL GUSTATIV, SIMȚUL TACTIL


Pisicile percep mediul înconjurător altfel decât noi oamenii, datorită simțurilor distincte pe care le au. Ele accesează lumea în care trăiesc pe baza simțurilor. Multitudinea de stimuli întâlniți si felul în care simțurile pisicii sunt stimulate sunt un bun indicator pentru starea de bine a acesteia. Descoperiţi unicitatea fiecărui simţ al pisicii dumneavoastră pentru a putea vedea lumea aşa cum o vede ea, pentru a o înţelege mai bine şi a consolida conexiunea pe care o aveţi.

SIMŢURI ASCUŢITE, PERFECŢIONATE DE-A LUNGUL EVOLUŢIEI

Pisicile pot să perceapă razele ultraviolete, simţul olfactiv este de 14 ori mai puternic decât al oamenilor, iar auzul este unul dintre cele mai sensibile din familia mamiferelor. Nu pot însă percepe gustul dulce, dar compensează prin simţul tactil deosebit de dezvoltat la nivelul limbii, al labelor şi mustăţilor. De aceea, ROYAL CANIN® a dezvoltat formule nutriţionale sub formă de hrană umedă, care stimulează mirosul, gustul şi simţul tactil al pisicilor, ca rezultat al expertizei în domeniul felin şi al ultimelor cercetări în materie de palatabilitate. Momentul hrănirii este o ocazie perfectă pentru a transforma o simplă masă nutritivă într-o experienţă bogată din punct de vedere senzorial, plină de noutate şi descoperiri plăcute. Astfel, pisica nu va
avea doar un apetit satisfăcut, ci se va bucura de o hrană ce îi sporeşte starea de bine.

SIMȚUL OLFACTIV

Simţul olfactiv este super puterea pisicii dumneavoastră. Este cel mai dezvoltat simţ al ei şi joacă un rol important în hrănire, comunicarea cu alte pisici, reproducere şi organizarea socială. Epiteliul olfactiv al pisicii este dotat cu 200 de milioane de receptori olfactivi, comparativ cu omul, care are doar 5 milioane. Primul contact pe care pisica îl are cu hrana este prin intermediul numeroşilor şi puternicilor receptori olfactivi. Cu cât adulmecă mai mult hrana, cu atât va percepe mai multe molecule, iar percepţia olfactivă se prelungeşte şi pe parcursul degustării hranei. Însă, dacă o hrană o atrage cu adevărat, va mirosi mai puţin şi o va consuma mai rapid. Gama ROYAL CANIN® SENSORYTM Smell (descoperiți produsele aici) este creată cu un profil aromatic pe bază de peşte, ce este foarte atractiv pentru pisici. Tehnologia de fabricare permite aromelor să se răspândească mai rapid şi mai intens, transformând masa pisicii într-o experienţa de hrănire plină de stimuli senzoriali.

SIMȚUL GUSTATIV

Simţul gustativ unic al pisicilor este motivul pentru care nu vor mânca orice hrană. Deoarece au doar 470 de papile gustative, comparativ cu cele 9000 ale omului, sunt foarte selective în ceea ce priveşte preferinţele pentru hrană. Percepţia gustului sărat este limitată şi nu sunt încântate de gustul amar sau acid, iar gustul dulce nu este perceput deloc. Deoarece specia felină este preponderent carnivoră, pisicile preferă hrana cu arome de carne, asociate gustului umami. Chiar dacă simţul lor gustativ este limitat, este însă unul specializat, căci dintre toate aromele ele au dezvoltat o sensibilitate specifică pentru umami. De
aceea, gama ROYAL CANIN® SENSORYTM Taste (descoperiți produsele aici) este formulată cu ajutorul unui profil aromatic pe bază de carne de pasăre, ce stimulează simţul gustativ al pisicii.

SIMȚUL TACTIL

Pisicile sunt animale cu un simţ tactil deosebit şi au dezvoltat multe zone sensibile la atingere, precum labele, roba sau mustăţile. Însă, zona cu cei mai mulţi receptori tactili este cavitatea bucală. Aceasta joacă un rol important în felul în care pisica interacţionează cu mediul şi mai ales cu hrana. De aceea, hrănirea este o experienţă senzorială pentru pisici. Interacţiunea chimică şi fizică a hranei cu cavitatea bucală a pisicii, de la primul contact şi până la consumarea ei, influenţează experienţa de hrănire. Textura unică a formulelor de hrană umedă ROYAL CANIN® SENSORYTM Feel (descoperiți produsele aici), în sos, este mai cremoasă şi persistă mai mult în cavitatea bucală a pisicii. De asemenea, fâşiile de carne sunt tăiate cu un aspect “natural”, oferind varietate texturală pe parcursul hrănirii. Aceste caracteristici ale hranei sunt deosebit de atrăgătoare şi vor surprinde plăcut pisica, iar pecepţia tactilă a diferitelor texturi va transforma experienţa de hrănire într-un moment al descoperirilor neaşteptate.

Îmbogățiți viața pisicii dumneavoastră prin descoperire, asigurându-i nu doar o hrană nutritivă ci și o diversitate senzorială, o sursă de stimuli pentru simţurile ei unice, ce va crea o adevărată experienţă de hrănire şi îi va spori starea de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close