De câtă mișcare au nevoie câinii?

542

Daca ar fi sa raspundem scurt si la obiect, cainii au nevoie de cel puțin 30-45 de minute, pe zi de miscare.

Insa pentru ca ne place sa intram in detalii atunci cand vine vorba despre blanosul tau,  raspunsul se schimba putin, astfel ca,  ideal, ar fi, bineinteles:  cat mai multa.

Daca ai un catel activ si sanatos, acesta ar trebui sa faca miscare cel putin 60 de minute pe zi.
La fel ca si pentru noi, oamenii, mersul pe jos este atat d eimportant pentru fizic dar si pentru minte. Chiar daca blanosul tau locuieste la curte, se recomanda sa iesiti impreuna la plimbare.

Stimularea mentala este o parte atat de importanta a activitatii totale, asa ca iti recomandam pentru a te asigura ca ai un blanos fericit, sa contruiesti chiar si cateva jocuri care sa-i stimuleze mintea agera.

Cum poti sa il stimulezi mental prin miscare?

Stimularea mentala este o parte atat de importanta a activitatii totale, asa ca iti recomandam pentru a te asigura ca ai un blanos fericit, sa contruiesti chiar si cateva jocuri care sa-i stimuleze mintea agera.

Poti crea un plan usor de antranament zilnic pe care sa-l exersezi …zilnic 😂

Poti introduce o jucarie preferata, pe care fie sa o care in botic, fie sa o pastrezi pentru o pauza de joaca in plimbare.

Cu cât învățăm mai multe despre beneficiile exercițiilor fizice, se pare că există atatea domenii ale vieții și sănătății noastre care sunt îmbunătățite de activitatea fizică. Acest lucru se aplică în mod egal câinilor și oamenilor.

Exercitii, miscare… atat de multe beneficii

Exercițiul ajută la gestionarea greutății, poate atenua stresul și poate ajuta la prevenirea unei serii de afecțiuni.
Este, de asemenea, cheia pentru sănătatea mintală a câinelui și, în cele din urmă, pentru comportamentul acestuia.

Literatura standard convențională susține că prietenii nostri patrupezi ar trebui să aibă un minim de 20 până la 30 de minute de miscare pe zi, dar este cu adevărat suficient?

Cum ramane cu câinii mari ?! Necesită mai mult exercițiu decât câinii de talie mică? Este suficient mersul pe jos?

Exercițiul este, de asemenea, important pentru menținerea integrității articulațiilor unui câine.

Exercițiile frecvente au fost, de asemenea, legate de un sentiment redus de frică la câini.
Studii recente au arătat că câinii care au fost antrenați pentru perioade mai lungi au arătat mai puțină agresivitate, mai puțină frică de oameni și obiecte și niveluri mai scăzute de anxietate de separare fata de câinii care nu erau la fel de activi.

Apropo… Stiati ca…

Știința este atât de concludentă legata de aceste exercitii fizice încât unele țări au încercat să facă din plimbarea câinilor o reglementare legala.

În 2020, în Germania a fost introdusă o lege care a obligat proprietarii de câini din țară să-și plimbe câinii de două ori pe zi timp de cel puțin o oră în total

După cum a remarcat ministrul responsabil cu proiectul de lege, „Câinii nu sunt jucării de drăgălașit. Au și propriile lor nevoi, care trebuie luate în considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close