CERINȚELE JUNIORULUI TĂU SE SCHIMBĂ ATUNCI CAND DEVINE ADULT

875


PISOIUL SAU CĂȚELUL TĂU VA DEVENI ÎN CURÂND ADULT?

AFLĂ CÂND ESTE MOMENTUL POTRIVIT SĂ ÎI SCHIMBI HRANA


Pisoii și cățeii se dezvoltă rapid și trec prin schimbări majore de-a lungul perioadei de creștere, așa că au nevoie de multă energie pentru a se juca și explora întregul lor univers. Hrana reprezintă suportul esențial pentru buna lor dezvoltare și sănătate, iar de aceea este important să fie bogată în calorii și nutrienți precum: proteine, vitamine, minerale și antioxidanți, în cantități corect echilibrate și într-o formă ușor de digerat și asimilat. Însă pe măsură ce cresc, se schimbă și cerințele lor nutriționale.

DE CE ESTE IMPORTANT SĂ ÎI SCHIMBI HRANA JUNIORULUI TĂU ATUNCI CÂND DEVINE ADULT?

Odată ce pisoiul sau cățelul tău ajunge la vârsta de adult, nu mai are nevoie de hrana specifică etapei de juniorat care îi susținea creșterea intensă. Este pregătit pentru o formulă nutrițională dedicată noilor sale cerințe nutriționale. Dacă îi vei oferi hrană de adult înainte de a atinge acest prag, sistemul său digestiv imatur nu o va putea digera corespunzător, iar astfel nu va beneficia de caloriile și nutrienții necesari și esențiali în stadiul de dezvoltare. De asemenea, continuarea hrănirii cu o formulă nutrițională pentru juniori, dincolo de momentul atingerii vârstei de adult, ar putea conduce la creșterea excesivă în greutate sau alte probleme de sănătate. Aceasta se datorează faptului că hrana pentru juniori este acum mai bogată în nutrienți, proteine și calorii, decât necesarul pisicii sau câinelui tău adult.

Întrucât atât pisoii cât și cățeii au cerințe nutriționale diferite față de un adult, este important să știi când este momentul ideal pentru a le oferi hrana potrivită pentru noua etapă din viața lor și cum să le oferi o tranziție ușoară la noua formulă nutrițională. Și pentru că atât pisoii cât și cățeii au cerințe nutriționale diferite față de un adult, este important să știi când este momentul ideal pentru a le oferi hrana potrivită pentru noua etapă din viața lor și cum să le oferi o tranziție ușoară la noua formulă nutrițională. 

REALIZEAZĂ TRECEREA CĂTRE HRANA DE ADULT LA MOMENTUL POTRIVIT

Nu toți pisoii și nu toți cățeii ajung la maturitate la împlinirea vârstei de un an, iar acest aspect poate face mai dificilă alegerea momentului optim pentru trecerea către hrana dedicată vârstei adulte. 

Pisoii și cățeii ajung la maturitate la vârste diferite. Pisoii ating în general vârsta adultă la împlinirea a 12 luni, cu excepția pisicilor ce apațin raselor mari precum Maine Coon, care devin adulte la vârsta de 15 luni. În cazul cățeilor, de asemenea, talia joacă un rol important în durata etapei de juniorat, de aceea devin adulți la vârste diferite. Câinii de talie foarte mică și mică devin adulți la împlinirea vârstei de 10 luni, sau chiar 8 luni în cazul celor din rasa Chihuahua. Cei de talie medie la vârsta de 12 luni, câinii de talie mare la 15 luni, iar cei de talie foarte mare între 18 și 24 de luni.

Dacă ai un câine de rasă mixtă sau nu șii sigur care va fi talia câinelui tău la vârsta adultă, poți consulta opinia medicului veterinar.  Acesta  îți  poate  spune  când  să  faci  trecerea  la  o  hrană  pentru  adulți  și  care  este  formula  nutrițională  potrivită cerințelor sale.

ALEGE MODALITATEA OPTIMĂ DE A FACE TRANZIȚIA CĂTRE NOUA HRANĂ

Pregătește tranziția către noua hrană din timp. În apropierea pragului vârstei adulte a cățelului sau pisoiului tău, găsește cea mai potrivită  hrană pentru pisici adulte  sau hrană pentru câini adulți .

Poți cere sfatul medicului veterinar pentru a te asigura că faci alegerea corectă și că formula nutrițională aleasă răspunde cerințelor nutriționale ale companionului tău și îi asigură tot ceea ce are nevoie pentru sănătatea sa pe termen lung.                                                                                                                              

 Realizează apoi treptat trecerea la noua hrană pentru a evita eventualele tulburări digestive. Atât câinii cât și pisicile au nevoie de 7 până la 10 zile pentru a se adapta la noua formulă, de aceea îți recomandăm să realizezi această tranziție gradual, după cum urmează:

  • Ziua 1 și 2 = 75% din hrana precedentă + 25% din noua hrană
  • Ziua 3 și 4 = 50% din hrana precedentă + 50% din noua hrană
  • Ziua 5 și 6 = 25% din hrana precedentă + 75% din noua hrană 
  • Ziua 7 = 100% din noua hrană

Odată ce ai realizat tranziția, asigură-te că respecți numărul de mese și cantitatea de hrană recomandate pe zi pentru o pisică adultă sau un câine adult, pentru  contribui la menținerea greutății sale optime și a stării de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close