Cu bicicleta în vacanță și cu câinele alături

1.2K

Plăcerea de a vă da cu bicicleta nu poate să fie umbrită de expresia tristă a câinelui dumneavoastră când îl lăsați în casă. El știe că veți merge să vă plimbați, să pedalați, să faceți exerciții. În acest caz, cea mai bună soluție este să vă luați câinele alături în timpul pedalatului. Pentru că nu doriți să se întâmple lucruri neprevăzute, este indicat să urmăriți câțiva pași simpli atunci când sunteți însoțiți de câinele dumneavoastră la plimbarea cu bicicleta. În primul rând, trebuie să vă asigurați că din punct de vedere medical, câinele poate să facă față la un efort prelungit. Medicul veterinar vă va putea confirma acest lucru. Pentru un câine care suferă de obezitate, nu este tocmai indicat acest tip de exercițiu susținut.

Confortul câinelui

Al doilea element ca și importanță este hamul. Utilizarea unei zgărzi poate să îi provoace răni în anumite circumstanțe, mai ales în cazul necesității unei opriri bruște și neprevăzute. Hamul ergoconfort este creat pentru a-i spori mobilitatea câinelui și pentru a-i asigura un plus de confort. Cu un sistem micro-reglabil, Hamul Confort poate fi utilizat pe mai multe mărimi. Forma sa ergonomică este menită să distribuie forța de tracțiune pe toată zona pieptului câinelui, nu doar la nivelul gâtului, cum se întâmplă la o zgardă. Utilizarea hamului confort sporește nu doar confortul câinelui ci vă și oferă un sentiment de siguranță în ceea ce privește alergatul alături de bicicletă.

Câinele și bicicleta

Înainte de a începe mersul cu bicicleta, câinele trebuie să se adapteze la aceste noi condiții. Dacă nu a mai alergat niciodată pe lângă o bicicletă, atunci veți începe cu o plimbare ușoară pe lângă bicicletă. Dumneavoastră veți fi într-o parte a bicicletei în timp ce câinele dumneavoastră va fi în cealaltă parte. Va trebui să se obișnuiască cu alergatul în paralel. Un timp va avea tendința să alerge după roată, să intre în fața ei, sau chiar să o muște. Atenționați-l de fiecare dată că nu este bine ceea ce face. Simulați comenzile pe care le veți realiza în timpul mersului pe bicicletă și încercați să îi observați reacțiile. Dacă vă ascultă atunci este posibil să nu aveți parte de incidente pe traseu.

Nu uitați de vesta reflectorizantă. Este necesară atât pentru dumneavoastră dar și pentru cățel. Traficul poate să fie câteodată un adevărat calvar pentru un biciclist, din cauza pietonilor și a șoferilor care nu sunt educați în spiritul acesta. În aceste condiții, a pedala cu un câine alături poate să fie cu atât mai de neînțeles pentru șoferi.

Începând de acum, patrupedul dumneavoastră se bucură de o plimbare cu bicicleta alături de dumneavoastră și vice versa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close