Pisica și comportamentul ei când rămâne singură acasă

2.5K

Vacanțele prelungite pot să creeze indispoziții destul de mari pisicilor lăsate acasă. Stresul, alături de anxietate, vor provoca reacții uneori neplăcute atât pentru dumneavoastră cât și pentru casa în care locuiți. Pisica nu va înțelege de ce trebuie să i se modifice rutina atunci când plecați în vacanță. Va face totuși modificările necesare pentru a reuși să străbată aceste momente cu claritate.

Alegerea unui pet sitter pentru pisica dumneavoastră

Este indicat să cunoașteți câteva aspecte pe care dacă le practicați vor ușura evoluția emoțională și comportamentală a pisicii în zilele în care sunteți în vacanță. În primul rând, este bine să apelați la o persoană specializată în astfel de cazuri, dacă nu aveți pe nimeni apropiat dispus să treacă zilnic în vizită la pisica dumneavoastră. Un pet sitter este persoana alternativă pe care o căutați. Odată găsită, această persoană trebuie să fie instruită cu privire la frecvența meselor, la mâncarea pe care pisica trebuie să o primească, la intoleranțele și alergiile pe care aceasta le are. De asemenea, pet sitterul trebuie să urmărească atent evoluția stresului pisicii pe parcursul trecerii zilelor.

Un aspect important este gradul de acceptare al pisicii. Este bine ca viitorul pet sitter să treacă pe la dumneavoastră de câteva ori înainte de a pleca în vacanță, pentru a se obișnui pisoiul cu prezența lui. Îl va recunoaște ulterior, ceea ce va face întâlnirile viitoare mai digerabile.

Cunoașterea zonei de confort

Dacă vă lăsați o haină purtată, eventual un tricou purtat recent, în zona de confort a pisicii, acest lucru va ajuta pisica să se calmeze atunci când rutina îi va spune că nu mai sunteți prin apropiere. Va folosi tricoul pe post de substitut al persoanei. Unor pisici le place vocea persoanelor din casă și le-ar calma să le audă în lipsa dumneavoastră. Dar este mai bine să testați acest lucru înainte de a pleca.

O pereche de șosete va face minuni dacă este folosită cum trebuie. Aplicați un masaj pisicii cu șosetele și apoi închideți-le într-o pungă de plastic. Șosetele vor prelua mirosul pisicii și îl va păstra până la întoarcerea dumneavoastră din vacanță. La întoarcere, luați-vă acele șosete în picioare, pentru a readuce mirosul atât de familiar pentru ea, pe dumneavoastră. Îi va fi mai ușor să vă recunoască și să vă accepte reîntoarcerea acasă.

Unele pisici au nevoie de câteva zile pentru a se acomoda cu prezența dumneavoastră înapoi acasă. Este recomandat să nu forțați lucrurile și să o lasați să vină singură la dumneavoastră. În curând veți  avea parte de aceleași momente ca și înainte de a pleca în vacanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close