Câinele și pisica în vacanță prin Uniunea Europeană

997

 

România este parte din Uniunea Europeană și respectă legislația instituită la nivel european. Din acest motiv pasagerii care călătoresc cu animale de companie trebuie să respecte atât prevederile legislative ale țării de plecare, cât și prevederile legislative europene și a prevederile legislative ale țării de destinație. Mai mult, pasagerul trebuie să țină cont de restricțiile impuse de către compania aeriană cu care călătorește. Dacă intenționați să călătoriți cu animalul de companie și este necesar să schimbați mai multe companii până la destinație, nu uitați să vă informați în legătură cu regulile de transportare a animalelor de companie ale fiecărei companii în parte.

Câteva aspecte legislative

Legislația Uniunii Europene în acest sens specifică în mod clar faptul că un cetățean al uniunii poate să călătorească în mod liber și nestingherit cu animalul său de companie (câine sau pisică) atâta timp cât acesta deține un pașaport european pentru animale de companie. Pașaportul se poate obține de la medicul veterinar și trebuie să conțină dovada vaccinării anti-rabiei a animalului de companie. Trebuie să țineți cont de legislația națională atunci când doriți să călătoriți cu un animal de companie mai mic de 3 luni și care încă nu a fost vaccinat împotriva rabiei.

În ceea ce privește identificarea, prevederile Uniunii Europene spun că un animal de companie trebuie să dețină un microchip electronic sau un tatuaj vizibil aplicat înainte de data de 3 Iulie 2011, care să conțină același cod ca și cel înscris pe pașaport.

Informaţii despre restricţii sau regulamente

Dacă doriți să călătoriți alături de animalul dumneavoastră de companie care este altceva decât un câine sau o pisică, atunci trebuie să consultați baza de date cu animalele care pot fi transportate și regulamentul de transport (EU wildlife Trade Regulation database). Aici veți găsi peste 33.000 de specii de animale. În cazul în care există anumite situații de urgență legate de boli răspândite prin intermediul animalelor, este posibil ca țările afectate să implementeze anumite restricții legat de transportul animalelor.

Toate aceste informații sunt publice și evidențiate în mod clar prin mijloacele de informare, astfel ca dacă sunteți interesați să călătoriți în vacanță alături de animalul dumneavoastră de companie, să puteți să aflați cu rapiditate restricțiile legislative impuse pe parcursul călătoriei. Câinele sau pisica trebuie să fie transportate cu grijă și în cele mai bune condiții, ceea ce înseamnă o atenție sporită și din partea dumneavoastră atunci când vine vorba despre anumite aspecte ale vacanței.

Începând de acum, patrupedul dumneavoastră se simte în siguranță și se bucură de vacanță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close