Alimentația Corectă a Animalelor de Companie: Ghidul cumpărătorului

495

Cu o mulțime de branduri, mărci și opțiuni de hrană, din care să alegi, poate fi greu să știi care este cea mai bună variantă pentru animaluțul tău. Ghidul nostru te va ajuta să alegi următoarea masă a prietenului tău cu codiță.

Suntem înconjurați de mărci și reclame la o varietate atât de largă de hrană dedicată animalelor de companie. Poate deveni copleșitor să luam o decizie potrivită blănosului nostru. Majoritatea mărcilor promit și insistă că rețeta lor este ideală, având cele mai bune ingrediente, așa încât poate fi dificil să faci diferența dacă este vorba despre marketing inteligent sau o îndrumare corectă. Din fericire, exista câteva criterii după care te poți ghida că și cumpărător, pentru a te asigura că alegi corect pentru animalul tău de companie.

Cum alegi cea mai bună hrană pentru animaluțul tău?

Asigura-te că alegi o hrană corectă pentru vârsta blănosului și mai ales conform specie din care face parte. Hrana pentru câini diferă foarte mult față de hrana pentru pisici. Datorită nevoilor foarte diferite pe care le au cei doi, ingredientele, concentrațiile și raportul anumior nutrienți sunt diferite. Vârsta este un alt factor ce trebuie luat în calcul. Puii de blănoși au nevoie de un echilibru diferit de nutrienți față de cei în vârstă, de exemplu. Asigură-te că alegi hrana potrivită pentru etapa de viață a blănosului tău. Evită hrănirea cu alimente suplimentare atunci când îi oferi o dietă completă. Este ok să oferi ocazional mici recompense, dar este important să eviți excesul.

Verifică informațiile nutriționale

Când decizi cu ce să iți hrănești animalutul, este important să începi cu elementele de bază. Ingredientele prezente în hrana uscata pentru animale sunt aranjate în ordine descrescătoare pe lista de informații. Acest lucru înseamnă că primele ingrediente reprezintă cea mai mare parte a rețetei. În majoritatea cazurilor, mai ales atunci când vorbim despre o hrana de calitate, primul ingredient ar trebui să fie un produs din carne. Alege întotdeauna o hrană „completă”; una care conține toate ingredientele de care are nevoie. Acest lucru te va asigura că primesc toți nutrienții vitali de care au nevoie. Termenul de hrana completa și echilibrata indică faptul că formulele sunt create pentru a satisfice toate nevoile nutriționale generale, specifice speciei animaluțului tău.

Compară dimensiunea porției, nu greutatea pachetului

Poate fi tentant să cumperi cea mai mare pungă de mâncare disponibilă pentru a te ajuta la minimizarea costurilor, mai ales dacă în casa ta se găsesc mai mulți blănoși. Dar este important să compari gramajul recomandat pe porție, mai exact dimensiunea porției diferitelor produse, mai degrabă decât greutatea totală a pachetului. O porție mai mică indică faptul că mâncarea este hrănitoare și bogată în calorii sănătoase cu un grad de sațietate superior. Aceasta înseamnă că o pungă mai mică de alimente poate dura mai mult.

Ce beneficii are hrana uscată de calitate?

Un produs de hrană dedicată animalelor de companie, este incadratat din punct de vedere calitativ. Categoriile din care poate face parte sunt după cu urmează: Economic, Premium, Super- Premium și Ultra-Premium.

Această prezentare a produsului în funcție de categoria din care face parte, are la bază gradul de cercetare și perfecționare a rețetelor și formulei. Astfel producătorul asigură cumpărătorul de gradul real de beneficii (verificate) pe care tipul de hrană îl oferă consumatorului direct. Formulele sunt concepute de medici veterinari și nutriționiști și bazate pe cercetări.

O alta diferență între categorii o fac ingredientele folosite, gradul de procesare al acestora și orginea lor. Indirect acești factori vor determina gradul de asimilare a substanțelor nutritive necesare organismului. Cu cât gradul este mai mare, cu atât calitatea mâncării este mai bună.

Ingredientele de calitate din hrana uscată au beneficii majore pentru bunăstarea animalului tău de companie. Dintre acestea ar fi o blană mai strălucitoare și o piele mai sănătoasă, precum și mai puține vizite la veterinar.

Hrana de calitate contribuie la o stare generala de sănătate bună a câinelui tău și îl va ajuta să se dezvolte armonios încă din primele luni de viață. Deși nu este ușor să faci întotdeauna cea mai bună alegere în materie de hrană, cu puțină cercetare poți lua cea mai buna decizie în ceea ce privește alimentatia animaluțului tău.

Ar trebui să-mi hrănesc animalul de companie cu mâncare uscată sau umedă?

Dacă îl hrănești cu mâncare umedă sau uscată, va depinde în totalitate de preferințele blănosului dar și de buzunarul tău. Hrana umedă și uscată au texturi și mirosuri foarte diferite. Dacă nu ești sigur pe care le preferă, le poți oferi pe amândouă și vedea pe care o alege.

Nevoile sunt și ele dependente de textura hranei pe care o alegi. O hrană umedă are o textura moale și astfel poate fi ideală pentru un blănos cu o dentiție mai sensibilă, cum ar fi un senior. De asemenea, are un grad de hidratatre crescut și este mult mai săracă în grăsimi față de cea uscată.

Hrana uscata în schimb, datorită texturii bobițelor, ajută la curățarea dinților animalutului tău astfel poate să ajute la prevenirea acumulării de tartru.

Dacă preferă hrana uscată, reține că uneori,o cantitate surprinzător de mică dintr-o hrană de calitate îi poate oferi o masă completă. Pentru a nu supraalimenta, probabil că va trebui să cântăresti înainte bobițele. Ghidul de hrănire de pe ambalaj este orientativ și poate fi ajustat în funcție de activitatea sau starea fiziologică a blănosului. Deoarece hrana uscată are în medie 10% umiditate, s-ar putea să observi că bea mai multă apă. Furnizați apă proaspătă în fiecare zi.

Cere și părerea medicului veterinar

Unele animăluțe au nevoi speciale și doar medicul veterinar te va putea sfătui care va fi cea mai potrivită dietă el. Există stări patologice care necesită o dietă strictă. Medicul veterinar este întotdeauna cel mai bun prieten al blănosului tău atunci când vine vorba de hrana potrvita acestuia. Medicul veterinar iți vă explica și ghida în a lua cea mai buna decizie. Starea fiziologica sau patologică a blănosului, nevoile specifice acestuia sunt factorii care vor contribui la alegerea dietei.

Dacă ți-am stârnit interesul și vrei să afli mai multe detalii despre cum se citește eticheta unui produs de hrană pentru animalele de companie, poți citi un articol detaliat aici.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close