OBICEIURI SĂNĂTOASE PENTRU UN PISOI SĂNĂTOS

422


Oferiţi-i încă din prima zi confort şi siguranţă


Împreună cu sosirea noului membru al familiei, întreaga casă se va transforma, iar toţi locatarii vor contribui la bunăstarea pisoiului. Pentru a-i putea oferi siguranţa şi confortul de care are nevoie pentru a se dezvolta armonios, este recomandat să adoptaţi câteva obiceiuri sănătoase. Respectarea câtorva reguli de convieţuire va contribui la crearea unui mediu sănătos atât pentru pisoiul dumneavoastră, cât şi pentru ceilalţi membri ai familiei.

SIGURANŢA ÎN NOUL SĂU CĂMIN

Este posibil să nu realizaţi, însă există multe pericole potențiale pentru un pisoi, într-o casă. Noile obiceiuri şi amenajări vor ajuta la protejarea pisoiului de posibilele accidente domestice. 

Chiar dacă în primele luni doarme mult, trebuie să îl supravegheați constant sau să vă asiguraţi că în lipsa dumneavoastră de acasă, rămâne într-un spaţiu sigur, precum camera unde a fost cazat la început. 

Dacă în casă locuiesc copii de vârstă mică, arătaţi-le care este modul corect de a se juca cu un pisoi şi de a-l ridica sau a-l ţine în braţe, cu o palmă deschisă sub abdomen şi picioarele din spate susţinute cu cealaltă mână. Învăţaţi copiii să abordeze pisoiul cu grijă, evitând gesturile bruşte sau brutale, ce îl pot speria. Medicul veterinar vă poate arăta, în cadrul primei vizite, maniera corectă în care trebuie manipulat un pisoi. Încurajaţi copiii să nu deranjeze pisoiul atunci când doarme sau mănâncă şi să îi permită să se odihnească atunci când este obosit. Este recomandat ca în primele zile să supravegheaţi interacţiunea dintre copii şi pisoi.

Cele mai simple aspecte, cum ar fi umplerea cu apă a unei căzi de baie în care s-ar putea îneca, sau deschiderea unei ferestre pe al cărei pervaz poate urca, cer vigilență sporită. Scările, ferestrele şi uşile trebuie supravegheate sau securizate, plantele otrăvitoare pentru pisici, substanţele toxice precum detergenţii, cablurile electrice şi medicamentele ori obiectele de mici dimensiuni pe care le poate ingera, trebuie îndepărtate din casă sau mutate în locuri în care acesta nu are acces. Nu-i lăsaţi la îndemână pungi de plastic sau obiecte care au consistența buretelui, utilizaţi coşuri de gunoi cu capac şi ţineţi capacul toaletei închis.

COMPORTAMENTUL ALIMENTAR SĂNĂTOS

In natură, o pisică adultă se hrănește cu prăzi mici pe care le vânează din instinct. Prin urmare, aportul ei de hrană este împărțit în numeroase mese mici, de la 10 la 20 pe o perioadă de 24 de ore. Deoarece o masă durează doar unul sau două minute, pisica va mânca 5-6 grame de hrană de fiecare dată. Acest comportament este caracteristic tuturor pisicilor, chiar și celor care locuiesc în apartament. Prin urmare, este esențial pentru echilibrul său să aibă hrana şi apa întotdeauna la dispoziție, asigurându-vă că sunt mereu proaspete.

Hrana uscată ROYAL CANIN® KITTEN trebuie achiziţionată în ambalaje mici, ce asigură hrănirea pisoiului pe o perioada de aproximativ 30 de zile de la deschidere, pentru a-şi menţine calităţile şi prospeţimea.

Hrana umedă ROYAL CANIN® KITTEN  poate fi păstrată la frigider, resigilată, timp de 24 de ore de la deschidere. Dacă doriţi să îi oferiţi porţia de hrană umedă ce a fost păstrată la frigider în ultimele ore, aveţi grijă să o lasaţi un timp afară, în ambalajul resigilat, pentru a ajunge la temperatura camerei, înainte de a o servi pisoiului, deoarece pisicilor le displace hrana rece de la frigider. Nu lăsaţi hrana umedă mai mult de o oră la dispoziţia pisoiului, deoarece se va usca şi va deveni mai puţin apetisantă.

Pisoiul trebuie să mănânce într-un mediu liniștit, ferit de traficul intens din casă. Locul în care se hrănește, zona în care sunt amplasate vasele care conțin apă și hrană trebuie să fie cât mai departe posibil de litieră. Dacă există un câine în casă, este bine să așezați recipientele pentru pisoi astfel încât să nu fie la îndemâna câinelui, la înălțime, de exemplu, iar dacă există şi alte pisici, bolurile de apă trebuie să existe în număr mai mare, deoarece pisicilor nu le place să împartă apa. Este mai bine să nu utilizați bolurile duble „apa + hrană”.
Dacă apa este contaminată cu resturi de hrană, pisoiul va refuza să o bea. Dimpotrivă, acestea trebuie să fie departe una de cealaltă. Pentru apă este bine chiar să aveţi mai multe boluri, amplasate în diferite zone din casă, pentru ca pisoiul să aibe acces uşor la ele şi să se hidrateze cât mai des pentru susţinerea sănătăţii tractului urinar. Recipientele din sticlă sau ceramică au avantajul de a nu reține mirosuri și sunt destul de stabile. Apa trebuie să fie întotdeauna limpede, la temperatura de peste 10 grade și schimbată de două ori pe zi. 

Este recomandat ca în perioada de creştere să oferiţi pisoiului hrană cu texturi diferite, deoarece îl va ajuta să accepte o hrană mai diversă la vârsta adultă şi îi va îmbunătăţi experienţa de hrănire. Hrana trebuie să fie lăsată treptat la îndemâna pisoiului în regim de autoservire.Cu toate acestea, ar trebui să urmăriți cantitatea totală consumată la fiecare 24 ore prin cântărirea aportului recomandat care este menționat pe ambalaj pentru a evita hrănirea în exces.
Dacă pisoiul are tendinţa de a consuma întreaga porţie la o singură masă, atunci puteţi împărţi porţia zilnică în mai multe mese, folosindu-vă şi de jucării interactive de hrănire, precum cele ce distribuie hrana în timpul jocului, pentru ca ora mesei să fie mai distractivă. 

Pentru menţinerea greutăţii optime a pisoiului, măsuraţi întotdeauna porţia zilnică de hrană. Suprasolicitarea sistemului digestiv datorită unor porţii prea mari de hrană ori excesul ponderal în etapa de creştere, nu contribuie la buna dezvoltare a pisoiului.

O pisică supraponderală este expusă riscului apariţiei anumitor afecţiuni, precum diabetul. În cazul în care pisoiul este sterilizat după vârsta de 6 luni, hrana special creată KITTEN STERILISED va contribui la menţinerea unei greutăţi sănătoase a pisoiului datorită aportului caloric redus, respectând în acelaşi timp cerinţele nutriţionale specifice etapei de creştere a pisoiului.

 

Regulile de convieţuire şi obiceiurile sănătoase, alături de o rutină zilnică bine stabilită, vor contribui la bunăstarea pisoiului dumneavoastră şi la construirea unei relaţii solide, armonioase, pentru întreaga viaţă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close