7 obiceiuri sănătoase pentru prevenirea obezității

694
7 obiceiuri sănătoase pentru prevenirea obezității

7 obiceiuri sănătoase pentru prevenirea obezității

Pentru a-i asigura sănătatea pisicii sau câinelui tău, este esențial să iei decizii care îi protejează. În acest sens, este necesar să descoperi ceea ce este benefic pentru ei, astfel încât să le poți oferi o viață minunată, pe care o merită. Obezitatea sau supraponderalitatea afectează aproximativ 30% dintre câini și 50% dintre pisici, iar problema nu este doar una estetică. Astăzi obezitatea este recunoscută ca o afecțiune gravă, care împiedică companionii să se bucure de o viață activă și care are consecințe multiple asupra sănătății animalului, inclusiv intoleranța la efort și căldură, probleme cardio-respiratorii, afecțiuni ale pielii și blănii, osteoartrită, diabet și chiar un impact semnificativ asupra speranței de viață a companionului tău drag.

Este însă mai ușor să prevenim obezitatea decât să o tratăm, iar pentru asta este nevoie doar să urmezi câteva sfaturi simple. Așadar, cum îi menții pisicii sau câinelui tău greutatea sănătoasă? Este mai ușor decât pare. Începe prin adoptarea celor 7 obiceiuri sănătoase!

1. OFERĂ-I NUTRIȚIE SĂNĂTOASĂ ÎNCĂ DIN PRIMA ZI

Mâncarea noastră este mult prea bogată în calorii, nu este adaptată și chiar toxică în anumite cazuri pentru pisici și câini.

A-i oferi unui pisoi câteva felii de șuncă feliată este ca și cum ai da douăsprezece gogoși unui om, iar a-i oferi unui cățel o un cubuleț de cașcaval este ca și cum ai da două gogoși unui om… incredibil nu-i așa?

A-i oferi pisoiului sau cățelului o hrană specifică, bazată pe cerințele sale nutriționale, este un element esențial în a-l ajuta să înceapă o viață sănătoasă, cu o greutate sănătoasă.

2. ELIMINĂ OBICEIURILE MAI PUȚIN BENEFICE

Principalele cauze ale obezității sunt factorii de risc din mediul în care trăiește pisica sau câinele tău, cum ar fi mesele zilnice excesive, activitatea fizică insuficientă, oferirea resturilor de la masă, copiii care împart dulciurile cu pisica sau câinele, rivalitatea cu un alt animal de acasă etc.

Este important ca fiecare membru al familiei să fie informat despre riscurile pe care aceste obiceiuri le au asupra sănătății micului vostru prieten.

Asigură-te că o singură persoană este responsabilă pentru hrănire și că ceilalți membri ai familiei știu că există o mulțime de oportunități pentru a câștiga atenția companionului lor blănos, precum sesiunile de joacă prin casă sau afară.

3. MONITORIZEAZĂ-I ASPECTUL FIZIC ȘI GREUTATEA

Privește cu atenție silueta pisicii sau a câinelui tău, de sus sau din profil. Ar ar trebui să poți vedea clar talia animalului tău. Atunci când palpezi ușor pisica sau câinele pe părțile laterale ale pieptului, ar trebui să-i poți simți coastele.

Dacă însă coastele sale se simt cu greutate, abdomenul său este prea proeminent sau observi un strat de grăsime pe spate sau la începutul cozii, înseamnă că are un exces de greutate corporală.

Încearcă să îți cântărești companionul cel puțin o dată pe lună (o dată pe săptămână este chiar mai bine). Dacă nu poți cântări pisica sau câinele acasă, poți face acest lucru în cadrul cabinetului medical veterinar, unde există cântare de diferite dimensiuni, potrivite chiar și câinilor de talie foarte mare.

Medicul veterinar curant te poate ajuta, de asemenea, să identifici greutatea corporală optimă a câinelui sau pisicii tale, și să alegi hrana adecvată în funcție de cerințele nutriționale ale animalului și ale greutății sale corporale.

4. ALEGE NUTRIȚIA ADECVATĂ ATUNCI CÂND GREUTATEA SAU APETITUL ESTE ÎN CREȘTERE

În ciuda faptului că o pisică mai rotunjoară poate părea adorabilă, trebuie să știm că excesul de greutate, chiar și cel pe care nu-l luăm în serios, reprezintă un pericol pentru sănătatea ei.

În cazul în care companionul tău are câteva kilograme în plus, îl poți ajuta cu ușurință să atingă o greutate sănătoasă, prin utilizarea formulelor nutriționale speciale pentru pisici ROYAL CANIN® Light Weight Care ori Appetite Control Care , sau a celor pentru câini. Dacă ai un companion pofticios, folosește un puzzle de hrănire pentru a încuraja un ritm lent de ingestie a hranei și stimularea mentală.

Hrană pentru animale

5. RESPECTĂ PORȚIA ZILNICĂ DE HRANĂ RECOMANDATĂ PE AMBALAJ

Alege hrana potrivită cerințelor sale nutriționale, măsoară cantitatea oferită la fiecare masă și ține cont de aportul caloric al recompenselor oferite de-a lungul unei zile.

Chiar dacă porția recomandată ți se pare insuficientă, ține cont de faptul că aceasta a fost calculată cu atenție în funcție de necesarul energetic și greutatea animalului tău.

Dacă îi place să primească recompense, socotește gustările suplimentare ca parte din porția zilnică de hrană, sau păstrează 10% din crochetele zilnice pentru a i le oferi între mese.

6. ADAPTEAZĂ APORTUL CALORIC ÎN FUNCȚIE DE NECESARUL COMPANIONULUI TĂU

Câinii sau pisicile care au aceeași greutate corporală, pot avea cerințe energetice foarte diferite, în funcție de rasă, sex, vârstă, activitatea fizică, modul de viață al fiecăruia.

De aceea este bine să iei aceste aspecte în calcul atunci când îi stabilești porția zilnică de hrană.

Evaluează corect necesarul energetic al companionului tău și adaptează dozajul hranei dacă este necesar, atunci când stilul de viață al animalului se modifică (de exemplu iarna, când petrece mai mult timp în casă și consumă mai puține calorii, sau vara, dacă are acces în curte sau face plimbări lungi).

Singurul mod prin care poți verifica dacă animalul tău de companie primește cantitatea potrivită de calorii este să-l cântărești. Până la sfârșitul perioadei sale de creștere (în jurul vârstei de 1 an), un câine sau o pisică are de obicei o greutate corporală sănătoasă. Aceasta ar trebui să fie referința pentru tot restul vieții sale.

Consultă medicul veterinar frecvent pentru a avea parte de cea mai bună îngrijire în funcție de particularitățile și istoricul medical al animalului tău de companie.

7. JUCAȚI-VĂ ÎMPREUNĂ ȘI FACEȚI MULTĂ MIȘCARE SĂNĂTOASĂ

O greutate mai mică înseamnă și un companion mai activ și mai fericit. Sesiunile de joacă zilnice nu vor consolida doar relația dintre voi, ci și sănătatea companionului tău.

Activitatea fizică are mai multe efecte pozitive în afară de îmbunătățirea condiției fizice, satisfăcându-i nevoia de socializare și instinctul de vânătoare în cazul pisicilor. Ajustează nivelul de activitate fizică în acord cu cerințele specifice ale rasei și vârstei sale și menține-ți pisica sau câinele mereu în formă optimă.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close