Sfaturi Practice și Curiozități pentru Noii Proprietari

430
Royal Canin Sfaturi Practice

TOT CE NU ȘTIAI DESPRE MICUL TĂU COMPANION PATRUPED

Pentru o acomodare mai rapidă a micului tău companion, lasă-l să descopere noua sa casă, treptat

Casa ta este un univers nou și plini de stimuli pentru micul pisoi sau cățel. În prima zi organizează-i spațiul într-o singură încăpere, iar apoi, când va căpăta încredere și se va obișnui cu tine și cu zgomotele casei, permite-i să o exploreze gradual.

Pisoii și cățeii trebuie ridicați în brațe doar cu palma introdusă sub abdomenul lor

Pentru a-i feri de eventuale accidente, modul corect de a ridica sau de a ţine în braţe un pisoi sau un cățel, este cu o palmă deschisă sub abdomen, în timp ce picioarele din spate sunt susţinute cu cealaltă palmă.

Pui de Pisoi

Pisoilor le place să se ascundă, dar și să petreacă timp la înălțime

Amenajează-i pisoiului atât spații în care se poate ascunde sau se poate retrage atunci când simte nevoia, cât și acces la un spațiu la înălțime, pe mobilă sau în vârful unui copac de joacă. Pisicilor le place să urmărească de sus activitatea din casă.

Culcușul cățelului trebuie amplasat departe de uși și ferestre

Culcușul câinelui nu ar trebui să fie situat în dormitor, ci într-un loc liniștit, fără umezeală, unde acesta să se simtă în siguranță, departe de ferestre sau uși, ca să nu aibă impresia că este acolo pentru a controla cine intră și cine iese din casă.

Bolul de apă al pisoiului nu trebuie plasat lângă cel de hrană sau lângă litieră

Pisicilor le place apa proaspătă. Dacă hrana sau firele de nisip din litieră ajung accidental în bolul cu apă, ea nu va mai bea apa atât de necesară hidratării ei sănătoase.

Alege boluri din inox pentru hrană și apă

Sunt de preferat castroanele din oțel inoxidabil, pentru că sunt mai solide și mai igienice comparativ cu cele din plastic. Ușor de curățat și durabile, castroanele din oțel inoxidabil nu ruginesc și nu se sparg. Mai mult, unii câini pot fi alergici la plastic.

Puii de câine și puii de pisică au nevoie de hrană de calitate, adecvată vârstei lor

Chiar dacă ne-am obișnuit să credem că pisoii și cățeii sunt rezistenți din fire și pregătiți pentru orice întâlnesc în cale, sistemul lor digestiv este de fapt imatur și încă în plină dezvoltare. De aceea nu vor putea digera corect resturile de la masa proprietarilor sau hrana pentru câini sau pisici adulte. Asigură-te că le oferi hrana potrivită pisoilor și cățeilor, în acord cu vârsta și cerințele lor nutriționale specifice, pentru ca ei să se dezvolte sănătos și armonios. Consultă un medic veterinar pentru a obține recomandări specifice pentru rasa sau talia micului tău companion.

Pui de catei

Casa ta trebuie să devină sigură pentru un pui curios gata să exploreze

Cățeii și pisoii sunt curioși prin natura lor și vor dori să exploreze toate aspectele noului lor mediu – fapt ce poate avea consecințe periculoase. Asigură-te că ai casa pregătită: ascunde toate substanțele care pot fi toxice, medicamente, vitamine, plante otrăvitoare, izolează temeinic firele electrice și cablurile de prin casă, nu lăsa la îndemâna lor alimente precum ciocolata, alcoolul sau alunele, ambalaje de plastic sau panglici pe care le pot mesteca și înghiți în joacă, acoperă prizele și coșurile de gunoi care se află în mediul lor direct, securizează balcoanele, gardurile, porțile, ușile și ferestrele, ba chiar și scările cu multe trepte. Ai grijă când folosești fierul de călcat sau radiatorul, fierbătorul de apă ori lumânările parfumate, atunci când umpli cada cu apă sau pornești mașina sau uscătorul de rufe.

Câinii au nevoie de stabilitate și rutină

Câinii iubesc rutina zilnică! Alege un loc special pentru mesele cățelului. Hrănește-l la ore fixe, într-o  zonă diferită a casei decât cea folosită pentru mesele de familie și la alte ore decât acestea. Este, de asemenea, recomandat să îl lași singur atunci când se hrănește.

Alege jucării adaptate pentru vârsta și talia puiului de câine sau de pisică

Pe măsură ce cresc, pisoii și cățeii capătă mai multă forță și maxilarele lor se măresc. De aceea trebuie mereu să le oferi jucării speciale pentru ei, adaptate atât speciei, cât și vârstei sau taliei lor. Improvizațiile sau jucăriile neadecvate pot fi cauza unor accidente periculoase pentru sănătatea lor.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close