Un Crăciun de Poveste pentru Tine și Pisica sau Câinele Tău

613
Royal Canin un Craciun de Poveste

Sfaturi Utile pentru a Face Sărbătorile un Prilej de Bucurie

Și tu aștepți cu nerăbdare perioada sărbătorilor de iarnă? Pentru mulți dintre noi acesta este un moment magic, datorită revederii cu persoanele dragi nouă, a bunătăților tradiționale, colindelor, decorațiunilor de poveste și cadourilor surprizătoare. De aceea uităm uneori că pentru prietenii noștri bănoși, câinii și pisicile, sărbătorile de iarnă nu sunt mereu un prilej de bucurie și îi confruntă cu o serie de pericole. Tu știi cum să îi oferi pisicii sau câinelui tău un Crăciun de poveste? Iată câteva sfaturi utile!

Brad Craciun Royal Canin Icon

Decorațiunile de Crăciun

Decorațiunile de Crăciun, beteala și globurile sunt pline de farmec, însă pot reprezenta un pericol pentru patrupezii care aleg să se joace cu ele și să le roadă, riscând să înghită mici bucăți. Iar cu cât sunt mai sclipitoare, cu atât sunt mai incitante! Este bine cunoscut faptul că bradul împodobit este o atracție irezistibilă, în special pentru pisici, care se pot accidenta în tentantiva de a-l escalada. Evită să îl lași pe micul tău companion nesupravegheat în preajma cablurilor electrice delicate ale instalațiilor luminoase, ori a lumânărilor decorative aprinse, ornamentelor sau bucăților de sfoară folosite pentru a atârna diverse decorațiuni.

Cadourile

Adori momentul în care deschizi cadourile mult așteptate? Hârtia decorativă pentru cadouri și panglicile elegante vor atrage negreșit atenția jucăușului tău blănos. Dar ele nu sunt alegerea potrivită deoarece pot provoca probleme digestive dacă sunt înghițite. În plus, atunci când în casă sunt copii cu multe jucării, care conțin piese de mici dimensiuni sau baterii, ai grijă ca ele să nu fie accesibile pisicii sau câinelui tău cu rios.

Royal Canin Kitten Icon
Royal Canin Plante Decorative Craciun Icon

Plantele decorative

Floarea Crăciunului (Poinsettia) și vâscul sunt tot mai des alese pentru a întregi atmosfera autentică a Crăciunului. Noi alegem doar să le privim, însă micii noștri prieteni neastâmpărați preferă uneori să le mănânce. Deoarece fac parte din grupul de plante toxice pentru pisici și câini, plasează-le un loc care îți permite să le admiri, dar la care companionul tău nu are acces.

Mâncarea  și băuturile

Știm că de Crăciun felurile tale preferate de mâncare sunt și pentru pisica sau câinele tău la fel de apetisante, iar deserturile sunt mereu pe masă, gata de servire. Nu uita însă că ciocolata, stafidele și nucile din cozonacii mult apreciați, precum și ceapa sau usturoiul din mâncarea tradițională, sunt toxice pentru acest membru al familiei tale. De asemenea, oasele rămase de la masa ta, alcoolul sau îndulcitorii artificiali (xylitol) care se regăsesc în anumite dulciuri, nu trebuie consumate de către animalul tău de companie, iar accesul său la aceste alimente sau la resturile alimentare pe care le debarasezi trebuie restricționat.

Royal Canin Caine Craciun Icon
Royal Canin Artificii Craciun Icon

Evenimentele festive

Pisicile și câinii iubesc rutina zilnică a familiei tale și atunci când nu sunt obișnuiți cu vizitele dese ale prietenilor sau petrecerile târzii, acestea pot reprezenta pentru ei o sursă de anxietate sau chiar de stres. Dacă ai un companion timid, el  traversează mai ușor această perioadă solicitantă cu ajutorul formulelor nutriționale CALM, special create pentru pisici și pentru câini  cu scopul de a le menține echilibrul emoțional. Reglează stresul și anxietatea atunci când sunt administrate cu cel puțin 10 zile înainte de perioada stresantă anticipată.  Iar dacă știi că micul tău prieten se sperie cu ușurină la auzul zgomotelor puternice, ferește-l de aglomerația din casă ori de sunetul artificiilor, permițându-i accesul doar într-o zonă retrasă și liniștită a locuinței, în care să își poată petrece seara.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close