Tu știi să faci diferența între ingredientele bune și cele mai puțin bune? Pui sau pasăre?

2.5K

 

Glosar ingrediente formule de hrană. Pui sau pasăre?

Așa, da!

Pui (Chicken) / Rața (Duck) / Curcan (Turkey)

Carnea poate fi folosită în stare proaspătă – (fresh meat) (carne proaspătă de pui, dezosată, proaspăt preparată) sau semiprocesată – făina de carne (meat meal) (făina de pui, carne de pui uscată, carne de pui deshidratată). Dacă pe etichetă este specificat doar: “pui – chicken”, “rață – duck”, “curcan – turkey” se referă, de cele mai multe ori, la forma proaspătă.

Carnea de pui este una din cele mai des folosite în hrana pentru animale. Are palatabilitate crescută, este relativ ieftină și oferă o sursă excelentă de proteină. Pentru majoritatea animalelor, puiul este foarte ușor de digerat, însă, din cauza excesului de folosire în dietă, a dus și la sensibilizarea organismului, prin creșterea gradului de intoleranță la pui.

Carnea de rață este o sursă de proteină de bună calitate. Este o carne ușor de digerat și cu palatabilitate crescută. Este o sursă bună de vitamina A, B și unele minerale.

Ca în cazul tuturor cărnurilor, calitatea raței utilizate în alimentele pentru animale de companie poate varia considerabil, astfel încât, pentru mai multe detalii despre rața găsită în hrana câinelui dvs., vă rugăm să contactați producătorul direct.

Carnea de curcan este ușor digerabilă, foarte palatabilă și este o excelentă sursă de proteine. În comparație cu cea de pui, cea de curcan este slab calorică, are puține grăsimi și, cel mai des, este folosită în preparate light și în dietele seniorilor.

 

Așa, nu!

Pasăre (Poultry) / Grasime de pasăre (Poultry Fat)

Ca grup de ingrediente, pasărea oferă o sursă de proteină de bună calitate, palatabilă și cu un cost relativ redus.

Această categorie poate conține produse de la mai multe specii de păsări domestice (pui, curcan, rață), lucru ce pune acest ingredient sub semnul întrebării. Folosirea termenului general “pasăre” permite producătorilor să schimbe compoziția rețetei de la lot la lot și face dificilă identificarea sursei problemelor de sănătate la câinii sensibili.

Câinii, ca și restul animalelor, au nevoie de grăsimi pentru supraviețuire și, pentru că sunt carnivore, grăsimile animale sunt cele mai potrivite.

În general, grăsimile animale sunt folosite adițional producerii făinii de carne. Din cauza temperaturilor ridicate folosite pentru fabricarea făinii, grăsimile din componența materiei prime se topesc și este nevoie de adăugarea lor ulterior.

Deoarece animalele consumă cu plăcere grăsimile, producătorii sunt tentați să adauge în rețete cantități mai mari de decât ar fi necesar, pentru a crește palatabilitatea produselor. Din păcate, grăsimile în cantitate mare pot cauza diferite probleme de sănătate și acest lucru trebuie avut în vedere mai ales pentru animalele cu tendință de îngrășare.

Chiar dacă termenul de grăsimi de pasăre nu este așa de rău precum cel de grăsimi animale, trebuie să avem în vedere că nu știm exact sursa de proveniență a acestora și, prin urmare, rețeta poate varia de la lot la lot, iar sursa problemelor de sănătate nu poate fi identificată.

 

Citește și

https://pentruanimale.ro/blog/index.php/tu-stii-sa-faci-diferenta-intre-ingredientele-bune-si-cele-mai-putin-bune-carnea-rosie/

https://pentruanimale.ro/blog/index.php/ingredientele-din-hrana-animalelor-de-companie-carnea-proaspata-si-faina-de-carne/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close