Tu știi să faci diferența între ingredientele bune și cele mai puțin bune? Carnea roșie

3.3K

Glosar ingrediente formule de hrană – Carne roșie

Așa, da!

Vita (Beef) / Miel (Lamb) / Porc (Pork) / Iepure (Rabbit) / Vânat (Venison)

Carnea poate fi folosită în stare proaspătă – (fresh meat) (carne proaspătă de pui, dezosată, proaspăt preparată) sau semiprocesată – făina de carne (meat meal) (făina de vită/miel etc, carne de vită etc. uscată, carne de vită etc. deshidratată). Dacă pe etichetă este specificat doar: “vită – beef”, “miel – lamb, “porc – pork” etc. se referă, de cele mai multe ori, la forma proaspătă.

Deși calitatea cărnii de vită folosită în alimentele pentru animale de companie poate varia, ea este considerată, în general, ca sursă de carne ușor digerabilă și foarte gustoasă pentru câini. În trecut, unii producători de alimente pentru animale de companie au etichetat carnea de vită drept carne problematică pentru câini, dar dovezile solide sunt greu ignorat astăzi.               Carnea roșie, cum este carnea de vită, conține totuși niveluri mai ridicate de colesterol, care ar trebui să fie reduse la minimum, atunci când câinele are o istorie cu probleme de sănătate. Carnea roșie conține, de asemenea, niveluri mai mari de purine și alte minerale (mai ales în forma „masa – dinner”, datorită conținutului mai mare de os), care este de evitat la câinii cu afecțiuni urinare. 

Carnea de miel este o sursă de hrană excelentă pentru câini. Este foarte palatabilă și ușor de digerat. Carnea roșie, cum este și cea de miel, conține multe grăsimi (acizi grași- trans) și colesterol care trebuie administrați în cantitate mică dacă există probleme de sănătate. Carnea roșie conține și o cantitate mare de purine și minerale (în special la carnea preparată – meal – datorită conținutului crescut de oase) ce trebuie evitate dacă sunt probleme la nivelul tractului urinar.

Ca în cazul tuturor cărnurilor, calitatea mielului folosit în alimentele pentru animale de companie poate varia considerabil, astfel încât pentru mai multe detalii despre mielul găsit în hrana câinelui dvs., vă rugăm să contactați direct producătorul.

Deși, mult timp, carnea de porc a fost considerată, un ingredient problemă pentru câini, astăzi, este recunoscută ca o sursa de carne bună și foarte palatabilă. Cu toate acestea, utilizarea lui este destul de rară în hrana pentru animale. Acest lucru poate fi un avantaj pentru câinii cu predispoziție alergică la alte tipuri de carne (o proteină nouă nu poate genera alergii).

Carnea de porc, asemănător majorității mamiferelor, conține nivel crescut de purine și alte minerale (în special faină de carne din cauza conținutului de oase) și este bine să fie evitată în dieta animalelor cu probleme urinare.

Spre deosebire de alte tipuri de carne, cea de porc netratată termic poate conține un număr mare de paraziți. Hrana pe baza de carne de porc (uscată, gătită, conservată) din comerț, este lipsită de paraziți.

Deși calitatea cărnii de iepure poate varia, în general este considerată o carne excelentă pentru câini. Este o sursă de proteină foarte ușor de digerat și este bio-appropiate – asemănătoare cu hrana din mediul natural al câinilor.

Carnea de iepure este relativ rar folosită în rețetele de hrană. Fiind o proteină nouă pentru organismul majorității animalelor, este indicată pentru câinii cu sensibilitate la alte tipuri de proteină (o proteină nouă nu poate genera alergii).

Așa, nu!

Carne și derivate (Meat and Animal Derivatives)

În conformitate cu legislația europeană, carnea și derivatele animale sunt definite astfel: “Toate părțile cărnoase rezultate în urma abatorizării animalelor cu sânge cald, care trăiesc pe sol, poaspete sau conservate corespunzător, și toate produsele și derivatele rezultate din tranșarea carcasei sau părți din carcasă, ale animalelor cu sânge cald, care trăiesc pe sol”.

În mod clar, definiția este foarte ambiguă și nu ne dă niciun indiciu vis-a-vis de ce părți sau ce animale sunt folosite pentru obținerea acestui ingredient. Există și formule de calitate, care au specificate pe etichetă acest tip de ingredient; asta se poate explica prin ținerea secretă a rețetei, sau prin existența unor regulamente regionale diferite, însă nu trebuie să neglijăm faptul că necunoașterea părților animale, a calității acestora și a speciilor din care sunt obținute, fac hrana nesigură, mai ales pentru animalele cu o sensibilitate mai mare.

Făina de oase (Bone meal)

Se adaugă în hrană ca o sursă suplimentară de calciu și fosfor. Avându-se în vedere că, de cele mai multe ori, are origine mixtă și deci nu se știe de la ce tip de animal provine, este de evitat în cazul câinilor cu intoleranță la un anumit tip de carne.

Hidrolizat din proteine animale/Digest

Proteinele sunt formate din lanțuri lungi de aminoacizi. Prin utilizarea enzimelor și / sau acizilor pentru a efectua un proces numit hidroliză, aceste lanțuri pot fi împărțite în părțile componente ale acestora. Substanța rezultată, denumită acum hidrolizat de proteine, proteine ​​hidrolizate sau pur și simplu digest, este apoi uscată prin pulverizare pentru a forma o pulbere care poate fi utilizata in hrana animalelor de companie.

Prima și cea mai obișnuită utilizare este ca un intensificator de aromă, deoarece proteinele hidrolizate au tendința de a avea gust și miros foarte atractiv pentru câini. În al doilea rând, în timp ce anumite proteine ​​întregi ar putea declanșa răspunsuri alergice la câini, moleculele mult mai mici ale hidrolizatului proteic sunt complet nedetectate de sistemul imunitar, făcându-le ideale pentru câinii care sunt predispuși la alergii.

Și, în cele din urmă, hidrolizatul de proteine ​​oferă o sursă utilă de aminoacizi relativ ieftini, dar bio-adecvați. Cel mai adesea, hidrolizatul de proteine ​​se formează din „fluxurile laterale ale abatoarelor”, adică castoffs (resturi) din industria cărnii, care servesc perfect ca bază pentru hidroliză. Unele companii merg însă mult mai departe, folosind carne superioară, sau chiar animale întregi, pentru hidrolizatul de proteine.

Deși hidrolizatul de proteine ​​este util, acesta a atras critici, în special de la aceia care susțin că reacțiile acide / enzimatice folosite pentru a-l face nu sunt cu adevărat „naturale”. Un alt motiv de îngrijorare pentru unii se referă la faptul că glutamatul monosodic (MSG) poate rezulta în timpul defalcării hidrolitice a proteinelor. MSG este un stimulent foarte eficient al aromei, care poate determina câinii (și oamenii) să mănânce mult mai mult decât este sănătos și astfel să contribuie la creșterea epidemiei de obezitate a animalelor de companie. Atunci când se adaugă MSG în produsele alimentare, ca parte a unui hidrolizat de proteine, nu este necesar să fie declarat pe etichetă.

Ca și în cazul tuturor ingredientelor din carne, este întotdeauna mai bine să vă asigurați că speciile de animale sunt specificate. Acest lucru înseamnă că ingrediente precum „hidrolizat/digest din ficat de pui” sau „hidrolizatul de pește” sunt mult mai bune decât „digestul” sau „hidrolizatul de carne”.

 

Citește și

Ingredientele din hrana animalelor de companie. Carnea proaspătă și făina de carne.

Tu știi să faci diferența între ingredientele bune și cele mai puțin bune? Pui sau pasăre?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close