Specia de Pești Bigmouth Buffalo

2K
Informaţii generale:

Peștele din specia Buffalo provine din Golful Hudson, Marile Lacuri și bazinul râului Mississippi, din Ontario până în Saskatchewan și Montana, precum și Sudul Louisiana. Apare din Lacul Erie prin Ohio și bazinul râului Mississippi până în râul Tennessee în nordul Alabama, vestul Arkansas, nordest Texas și Oklahoma, nord Iowa și sud Dakota. Se crede că este nativ Marilor Lacuri, cu precădere în partea de jos a lacurilor. În ceea ce privește locurile în care a fost introdus, locuri în care peștele din specia Buffalo nu își avea originea, vom enumera în continuare câteva dintre acestea. Cele mai importante sunt Lacul Perry, Alabama. Apoi în Arizona acest pește a existat în rezervoarele Salt River la vest de Phoenix în anii 1918. În râul Colorado, Yuma și în California, mai exact în sistemul de apeducte din Los Angeles în anii 1940. Deși populația a scăzut în anii 1950 și nu mai sunt recoltați în scopuri comerciale, acești pești sunt în continuare stabiliți în aceste zone. În Nordul Carolina acești pești au fost introduși în scurgerile Yadkin și Catawba. Populații destul de limitate există în râul Great Pee Dee în Sudul

  Nume: Bigmouth Buffalo

Originea: America, Canada

Tip: pești de dimensiuni mici

Lungime: 43 – 53 cm

Greutate: 1,5 – 5,5 kg

Speranta medie de viata: între 6 și 8 ani

Culoare:  de la bronz la maro măsliniu

Comportament: Succesul eclozărilor este influențat dramatic de turbulența apei și schimbările în nivelul apei. Ouăle sunt eliberate în apă doar după ce s-a identificat un teritoriu acoperit cu vegetație sau obiecte plutitoare. Odată ce au fost eliberate în apă, peștii nu mai acordă nicio atenție ouălor.

Caracteristici distinctive: Această specie are un aparat Webarian, care înseamnă că primele patru vertebre sunt extrem de modificate, conectând vezica pentru înotat cu sistemul lor auditiv. Oase mari, inter-musculare, stau la baza formării musculaturii sale dorsale.

Carolina. Se crede că pești din specia Buffalo Bigmouth au scăpat din crescătoria Virginia Department for Game and Inland Fish și au intrat în scurgerea York, în Virginia. Există câteva rapoarte scrise despre această specie în scurgerea Lacului Michigan în Wisconsin. Buffalo Bigmouth au invadat de asemenea și Ontario prin Lacul Erie fiind prins pentru prima dată în apele Canadiene în anul 1957. Acest pește este unul care trăiește în general înspre fundul apei, fiind găsit în marile canale, în apele râurilor, precum și în lacuri. Preferă lacurile cu o adâncime mai mică de 5m. Acest pește este perfect adaptat la rezervoare, preferând apele liniștite cu un nivel scăzut de oxigen și cu temperaturi mari. În ceea ce privește introducerea acestui pește, în marea majoritate a cazurilor a avut ca și fundament pescuitul sportiv. Se crede că pescarii comercianți au adus această specie din Arizona în California pentru a oferi o sursă apropiată de pește pentru Piața de Pește. Populația din Alabama a fost stocată în mod intenționat pentru a fi studiată de către crescătoriile de stat. În Big Lake, Wisconsin, acest pește a apărut cel mai probabil ca urmare a unor salvări făcute din Râul Mississippi în anii 1930.

În ceea ce privește importanța economică pentru oameni, aspectele pozitive la depășesc cu mult pe cele negative. În Bazinul râului Mississippi, peștele din specia Bigmouth Buffalo este considerat un pește popular pentru hrană, oferind o bază importantă pentru pescuitul comercial. Acești pești dețin multe beneficii nutriționiste, incluzând aici un conținut mare de proteine și puțin colesterol. Mai mult, carnea poate să fie înghețată pentru perioade lungi de timp fără să se degradeze. Odată prinși în cârlig, acești pești devin niște adevărați luptători, spre deliciul pescarilor. Acest lucru arată faptul că au capacitatea de a deveni niște pești apreciați și de către pescarii sportivi. Pescuitul acestor pești cu ajutorul plaselor a avut puțin succes. Totuși, unii pescari au anunțat că au reușit să prindă pești din specia Bigmouth Buffalo folosind cârlige mici ascunse în bile poziționate aproape de suprafața apei. Mai mult, arcurile, arbaletele și sulițele sunt niște arme ideale pentru a pescui acești pești. Deși există în abundență în sălbăticie, acești pești au stigmatul de pești duri, spunându-se despre ei că le lipsește valoarea, gustul și importanța ca și pești sportivi.

Descriere fizică:

Peștii din specia Bigmouth Buffalo sunt cei mai mari membri ai Catostomidae. Această specie și-a primit numele datorită gurii sale oblice care este formată din buzele mari, largi, cu buza de sus fiind aproape de nivelul ochilor. Acești pești au un corp robust, eliptic, cu o linie ventrală curbată. În contrast cu peștele Buffalo cu gura mică, aceștia nu au un spate arcuit. Mai mult, gura acestora poate fi diferențiată de cea a peștelui cu gura mică, care are gura în partea de jos a capului. Bigmouth Buffalo are aripioare anterioare, anale, pelvică și dorsală care se întinde de la mijlocul spatelui până la coadă. Prezintă solzi rotunzi și o varietate de culori, de la bronz la maro măsliniu închis, cu linii mai deschise la culoare pe laterale și pe burtă. Această specie are un aparat Webarian, care înseamnă că primele patru vertebre sunt extrem de modificate, conectând vezica pentru înotat cu sistemul lor auditiv. Oase mari, inter-musculare, stau la baza formării musculaturii sale dorsale. Peștele Bigmouth Buffalo dezvoltă un singur rând de dinți.

Comportament:

De-a lungul întregii lor vieți, peștii Bigmouth Buffalo se găsesc în apropiere de mijlocul oricăror ape sau pe fundul râurilor. Acești pești fac călătorii de aproximativ 1,6 km pentru a-și depune icrele. Pentru a găsi mâncare se folosesc de simțurile lor de vedere, gust și atingere. Peștii care cresc cel mai greu și care au cea mai lungă speranță de viață sunt în general găsiți în populațiile Canadiene. Femelele mature depășesc lungimea de 475 mm, iar masculii maturi depășesc lungimi de 356 mm. Cel mai bătrân pește sălbatic a supraviețuit 20 ani, cu toate că media speranței de viață în sălbăticie este de doar 3 ani. Indivizii crescuți în captivitate trăiesc în general între 6 și 8 ani. Ouăle depuse de Bigmouth Buffalo, care au o medie de 1,5 mm în diametru, sunt depuse în general în Aprilie și Iunie. Succesul eclozărilor este influențat dramatic de turbulența apei și schimbările în nivelul apei. Ouăle sunt eliberate în apă doar după ce s-a identificat un teritoriu acoperit cu vegetație sau obiecte plutitoare. Odată ce au fost eliberate în apă, peștii nu mai acordă nicio atenție ouălor, acestora luându-le între 8 și 14 zile pentru incubare, fiind dependente de temperatura apei. Eclozarea apare în general la temperatura de 17 grade Celsius. Tinerii pești tind să se adune în golfurile cu ape puțin adânci, hrănindu-se cu plancton. În câteva luni, peștii ajung la lungimi de aproximativ 102 – 152 mm, creștere care devine mai lentă în următorii ani. În timpul sezonului de reproducere, masculii dezvoltă niște tuberculi temporari pe suprafața corpului, ceea ce ajută la identificarea rapidă a sexelor. Femelele nu prezintă tuberculi, dar au în schimb un corp mai gros. Peștii Bigmouth Buffalo sunt pești care depun icrele în grup, un grup fiind format din 3 până la 30 de unități, iar o unitate conține aproximativ 3 – 5 pești. Unitățile sunt compuse în general din o femelă și între doi și patru masculi. Când femelele sunt pregătite să depună ouăle, se duce până la fundul apei. Masculii o înconjoară, împingând-o înspre suprafața apei. În această așa-zisă luptă, atât masculii cât și femelele participă activ la reproducere. Ouăle fertilizate vor pluti apoi liber în apă, atașându-se de vegetația plutitoare. Reproducerea peștilor este stimulată de creșterile apelor din primăvară, urmate de nopți calme. Ideal, reproducerea se realizează la temperaturi între 18 și 24 grade Celsius. În cazul în care aceste condiții nu sunt îndeplinite, reproducerea poate să fie întârziată. Perioada de reproducere este scurtă, peștii rămânând în zona de reproducere pentru aproximativ o zi.

Statut Specie:

Populația de pești din specia Bigmouth Buffalo este una sănătoasă și sigură. Aceștia nu sunt listați ca fiind amenințați în niciuna dintre regiunile în care au fost introduși. Pe lista roșie a IUCN, acești pești apar sub secțiunea Least Concern.

Hrana:

Zooplanctonul este cea mai importantă sursă de hrană pentru peștii din specia Bigmouth Buffalo. Totuși, această specie consumă și mici crustacee, larve de insecte, fitoplancton și detritus. Acești pești pot de asemenea să supraviețuiască și cu periphyton, care este o mixtură de alge, microbi și detritus atașat de un sediment. Este de asemenea cunoscută ca și un aspirator pentru curățat, pentru că își ia hrana de pe plante, roci, dar și din apă. Dieta lor nu este influențată de adâncimea apei, de vârsta sau de mărimea lor. Creșterea rapidă a acestor pești și numărul mare de pești adulți arată faptul că ei însiși nu constituie o hrană pentru alți pești. Totuși, micii bigmouth Buffalo pot să constituie hrană pentru peștii de dimensiuni mai mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close