Rasa Pinscher German

1.7K

canvas_pinscher_german.jpg

Informaţii generale:Deși există picturi cu rasa Pinscher German, datând din anii 1780, mulți specialiști consideră că istoricul rasei poate fi împins până în secolul XV, când fermierii foloseau această rasă pentru a prinde șobolani și alte rozătoare. În secolul XIX, acești câini au fost folosiți pe lângă îndatoririle lor tradiționale de vânători de rozătoare și ca și câini de pază. Popularitatea acestei rase se datorează în mare parte și instinctului său de prădător, pentru care nu avea nevoie de dresaj. La început, numele rasei era Pinscher cu păr sârmos (Wire-Haired Pinscher) sau Pinscher cu păr moale (Smooth-Haired Pinscher) sau Schnauzer Standard. Într-un final, crescătorii germani au decis să reclasifice varietățile rasei în rase separate, ceea ce a dus la apariția rasei Schnauzer Standard și Pinscher German. Dar înainte ca varietățile să fie constituite în rase, s-a cerut să se arate că trei generații de câini au același tip de blană. Fără această dovadă, nu s-ar fi acceptat înregistrarea raselor. Cel de-al doilea război mondial a avut un efect devastator asupra acestei rase, care aproape s-a găsit în fața dispariției. Între anii 1949 și 1958, nu a fost înregistrat niciun cățel Pinscher German pe teritoriul Germaniei. Unui singur om i se datorează continuitatea rasei Pinscher German. Acesta se numește Werner Jung. Pentru a salva rasa, acesta a colindat toate fermele din Vestul Germaniei, în căutarea unor câini care să semene ca și aspect cu standardul rasei Pinscher German. După ce a găsit câteva exemplare, a căutat și patru exemplare din rasa Pinscher pitic, pentru a-i încrucișa cu exemplarele pe care deja le găsise. În final, a reușit   Nume: Pinscher GermanOriginea: Germania

Grupa: Câini de pază

 


Inaltime: Femela 43 – 50 cm, Mascul 44 – 51 cm

Greutate: Femela 11 – 15 kg, Mascul 12 – 16 kg

Speranta medie de viata: până la 12 – 14 ani

Culoare: brun-roșcat, negru-cărămiziu

Temperament:  Sunt foarte protectivi cu teritoriul și cu familia lor, și în pofida mărimii lor, sunt niște câini de pază excelenți și pe care vă puteți baza că va doborî la pământ un intrus fără nicio problemă.

Dresaj:  Această rasă poate de asemenea să fie pregătită pentru munca sau pentru a trăi alături de persoane cu handicap, fiind câini folosiți în terapie.

Caracteristici distinctive: Văzut din profil, formează o linie frumoasă cu urechile ascuțite. Se poate spune că este un câine cu o eleganță aparte.

să obțină un Pinscher German de culoare roșu cu negru de undeva din Estul Germaniei, pe care l-a încrucișat de asemenea cu cei deja existenți. Datorită lui Jung, majoritatea câinilor din rasa Pinscher German își pot regăsi linia genealogică până la încrucișările făcute de acesta. Rasa a trecut granițele Germaniei abia în perioada 1970 – 1980, când a început să fie exportat înspre Europa și înspre Statele Unite ale Americii. Deși a fost raportată existența câinilor din această rasă în America înainte de anii 1970, prima apariție importantă a Pinscherului German a fost la începutul anilor 1980. Clubul American al Pinscherilor Germani a fost fondat în 1985, iar recunoașterea de către Clubul Kennel din America a fost obținută în 2003.

Descriere fizică:

Rasa Pinscher German este formată din câini de mărime medie, cu un corp musculos și compact. Este destul de ușor pentru a fi foarte agil și destul de solid pentru a fi foarte puternic. Este capabil să vâneze o zi întreagă, fiind ajutat de către simțurile sale foarte sensibile. Dacă îi apare în față vreo rozătoare, o să o înlăture cu rapiditate, iar dacă apare vreun om, o să dea alarma și o să îl convingă să plece. Este un câine suplu, cu picioarele din spate lungi și musculoase. Blana îi este fină și scurtă, lucioasă. Urechile îi sunt largi la bază, de mărime medie și puternic ascuțite. Le ține tot timpul ridicate. Botul îi este lung, cu un nas negru, proeminent și fălci puternice. O caracteristică specială la această rasă este gâtul lung și care atunci când câinele este în alertă este puțin cambrat. Văzut din profil, formează o linie frumoasă cu urechile ascuțite. Se poate spune că este un câine cu o eleganță aparte.

Personalitate:

Câinele din rasa Pinscher German este un câine aflat între Pinscherul Pitic și Pinscherul Doberman. Este neînfricat, impozant și complet devotat familiei pe care o iubește. Câinii din rasa Pinscher German au o personalitate enormă și tind să creadă că întreaga lume se învârte în jurul lor. Sunt foarte protectivi cu teritoriul și cu familia lor, și în pofida mărimii lor, sunt niște câini de pază excelenți și pe care vă puteți baza că va doborî la pământ un intrus fără nicio problemă. Este o rasă care depinde aproape în totalitate de compania omului și va dori să fie inclus în toate activitățile pe care le faceți. Va fi lângă dumneavoastră atunci când faceți curat, când spălați vasele sau când mergeți la culcare. Acești câini sunt ideali pentru persoanele care au mai avut și alți câini și pentru persoane care au un stil de viață activ. Fiind de mărime medie, Pinscherul German poate să fie ținut în apartament, dar să fiți siguri că nu este ceea ce își dorește cu adevărat. Ei au nevoie de spațiu pentru a se juca. Pentru că sunt niște vânători înăscuți, ei au nevoie de cât mai mult spațiu și pentru alergare. Se vor simți excelent când îi veți duce la jogging sau când ieșiți cu bicicleta. Nu se va sătura niciodată să se joace cu mingea. Ideal pentru ei este aproximativ o oră de sport în fiecare zi, ceea ce le va menține spiritul sănătos, la fel și corpul. În momentul în care va începe să devină distructiv sau să arate un comportament anxios, trebuie să luați măsuri și să îl duceți să își facă exercițiile. Nu sunt câini care să se descurce bine cu copiii, pentru că sunt foarte posesivi cu mâncarea lor, cu jucăriile și chiar geloși când persoanele iubite nu îi mai acordă atenție. Din acest motiv, un copil poate să îl enerveze într-atât încât să îl mârâie sau chiar să îl muște. Este o rasă care latră aproape din orice motive, ceea ce îi face niște câini de pază excelenți. În schimb, lătratul nu îi face să fie niște companioni foarte buni. Este indicat să îl dresați de timpuriu, în special cu privire la lătratul în casă. Nu trebuie să fie crescuți lângă pisici sau alte animale de mici dimensiuni, iar când ieșiți cu el afară, ar trebui să vă asigurați că nu uitați lesa acasă.

Dresaj

Câinii din rasa Pinscher German au o doză destul de mare de independență în ei, dar acest lucru nu înseamnă că nu sunt ușor de dresat. Simt totodată nevoia puternică de a face pe plac și prind foarte repede noile trucuri, mai ales atunci când sunt răsplătiți cu afecțiune și cu bunătăți. Va încerca tot timpul să testeze limitele, ceea ce înseamnă că trebuie să arătați constanță în ceea ce faceți. Având niște ochi foarte expresivi și un chip care parcă zâmbește, Pinscherul German poate să fie un câine foarte manipulativ. Persoanele mai sensibile vor fi ușor schimbate din linia ierarhică de comandă de către un Pinscher German. Dar odată ce linia de comandă a fost stabilită și va asculta primele comenzi, Pinscherul German devine un câine destul de ușor de dresat. Această rasă poate de asemenea să fie pregătită pentru muncă sau pentru a trăi alături de persoane cu handicap, fiind câini folosiți în terapie. Totuși, și aici trebuie să fie înconjurați de afecțiune și de o mulțime de bunătăți.

Toaletaj:

Această rasă este una dintre acelea care nu necesită prea multă îngrijire. Este un câine care își schimbă blana într-un mod moderat, motiv pentru care perierea cu o bucată de material sau cu o mănușă de cauciuc o dată pe săptămână ar trebui să fie de ajuns.

Nu uitați de asemenea de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să îl spălați pe dinți cu periuța, cel puțin de câteva ori pe săptămână, pentru a-i îndepărta depunderile de piatră.  Unghiile trebuie de asemenea îngrijite cel puțin lunar dacă el nu și le pilește în mod natural în timpul plimbărilor. Trebuie să aveți grijă la tăiatul unghiilor pentru că acestea conțin vase de sânge, iar dacă se întâmplă să tăiați unghiile prea adânc, data următoare câinele s-ar putea să nu mai accepte acest tratament.

Boli si afectiuni curente:

Rasa Pinscher German este o rasă în general sănătoasă. Printre bolile care pot să apară la această rasă sunt și următoarele:

– displazia de șold şi displazia de umăr, apare cel mai des odată cu îmbătrânirea câinilor din această rasă. Cel mai bine este să aflați dacă părinții câinelui au suferit sau suferă de astfel de boală;

– boala Von Willebrand înseamnă lipsa unei substanțe care ajută plachetele să formeze cheaguri, motiv pentru care câinii care au această boală sângerează excesiv atunci când se rănesc, oricât de mică ar fi rana;

– atrofia retinală progresivă este o boală oculară care implică deteriorarea graduală a retinei. La începutul bolii, câinii își pierd vederea nocturnă, urmând ca pe măsură ce boala se agravează, să își piardă și vederea pe timpul zilei;

– cataracta apare de obicei la vârsta de 1 sau 2 ani, cunoscută și ca și cataractă juvenilă. De obicei nu duce la orbire, dar este indicat ca animalele care prezintă această afecțiune să nu li se permită să aibă urmași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close