Rasa Eschimoș American

2.2K

canvas_eschimos_american.jpg

Informații generale:Eschimoșul American Standard face parte din familia spitz, fiind un descendent al acestei rase apărute în Germania. Aspectul său este influențat și are trăsături ale altor rase de câini, cum este keeshound-ul, Pomeranianul sau Vulpino Italian. Deși a luat tot ceea ce era mai bun de la aceste rase, succesul eschimoșului a fost destul de mic în comparație cu celelalte rase. Câteva restricții au fost impuse de-a lungul timpului în unele rase din care provine eschimoșul, cum ar fi în cazul keeshound-ului,  care nu a mai fost acceptat în altă culoare decât gri. De asemenea, Pomeranianul  peste 3,6 kg nu a mai fost acceptat ca fiind parte din această rasă. Astfel, se știe cu siguranță faptul că cel  puțin două exemplare de rasă pură au fost excluse din rasa lor, aceștia devenind câini utilizați la diferite munci. Europenii ajunși în America au dus cu ei acești câini excluși din rasele lor. Anul 1920 a fost unul important pentru acești câini, deoarece au început să fie apreciați în lumea circului. De cele mai multe ori, spectatorii plecau acasă cu câte un nou membru al familiei. Mulți dintre câinii din rasa Eschimoș American pot să fie identificați cu strămoși în marile circuri ale Americii interbelice. Tot în această perioadă a apărut și numele de Eschimoș American, până atunci aceștia fiind în general numiți sptiz-eri. Nume: Eschimoș American Standard

Originea: Germania

Grupa: Câini de tip Spitz și de tip primitiv

Înălțime: Femela 39 – 48 cm, Mascul 39 – 48 cm

Greutate: Femela 9 – 18 kg, Mascul 9 – 18 kg

Speranta medie de viață: 12 – 14 ani

Culoare: alb

Temperament:  jucăuș, prietenos, iubitor

Dresaj: Pentru că sunt genul de câini care rezolvă problemele în mod independent, ar putea să pară că opun rezistență atunci când vine vorba de dresaj, dar nu, din fericire sunt destul de ușor de dresat și de gestionat

Caracteristici distinctive:  Expresia lui ageră și alertă, ochii negri și urechile triunghiulare și mereu ridicate atrag sentimentele pozitive ale oamenilor, fiind iubiți și doriți ca și companion.

Din acel moment, acești câini au fost ținuți atât ca și animale de companie, cât și ca și câini muncitori. Abia în anul 1994 a fost recunoscută această rasă, care încă este considerată o rasă de ținut lângă casă decât o rasă care să participe la competiții.

Descriere fizică:

Rasa Eschimoș American vine în trei mărimi: ultra-mici, miniatură și standard. Cei ultra-mici au o înălțime între 20 și 30 cm și cântăresc cam 4 kg. Cei în miniatură au o înălțime cuprinsă între 30 și 38 cm, și o greutate de aproximativ 8 kg. Eschimoșul standard are înălțimea de 39 – 48 cm și o greutate de aproximativ 12 kg. După cum se poate observa, este un câine de dimensiuni reduse, dar drăgălaș și cu o blană pufoasă și albă. Expresia lui ageră și alertă, ochii negri și urechile triunghiulare și mereu ridicate atrag sentimentele pozitive ale oamenilor, fiind iubiți și doriți ca și companion. Pentru că are constituția și alura unui câine Nordic, aceștia sunt construiți pentru a trage greutăți și încărcături mari.  Are constituția compactă, puțin mai lungă decât înaltă. Blana dublă îi asigură protecția împotriva intemperiilor și a zăpezii.

Personalitate:

Câinele din rasa Eschimoș American este un câine de companie iubitor, jucăuș, inteligent și energic. Sunt de asemenea câini de pază foarte buni, drept dovadă că își și iau această muncă în serios. Dețin un simț al protecției față de casa în care locuiesc și față de stăpânii lor, foarte bine dezvoltat. Din acest motiv, sunt tot timpul în alertă atunci când la ușă sau în perimetru apare vreun străin și nu vor ezita să latre pentru a anunța schimbarea. De multe ori însă, eschimoșul se lasă purtat de val când vine vorba de lătrat.  Despre eschimoșul american se spune că răspunde stăpânului deoarece are o capacitate de înțelegere a cuvintelor și a tonului vocii, peste medie. Totuși, pe cât de repede sunt capabili de a învăța cuvinte și comenzi, pe atât de repede devin plictisiți de ele. Un eschimoș plictisit poate deveni răutăcios, meschin și destructiv. Sunt de asemenea câini care rod tot timpul și care au fost declarați încăpățânați. Au nevoie de exerciții zilnice și le place să călătorească și să facă alergări. Zăpada este pentru ei o adevărată plăcere, aceștia fiind de nepotolit atunci când încep să se joace prin zăpadă. Le place să sară, să stea în zăpadă mare, să o mănânce și să latre la ea.  Cu copiii, comportamentul eschimoșului american este unul calm și drăgăstos, mai ales dacă aceștia sunt prezentați încă de mici. Cu alți câini sau pisici au un comportament prietenos, ceea ce nu poate să se spună despre alte rozătoare, păsări sau alte animale. Pe acestea din urmă le consideră pradă și se comportă cu ele ca atare. Câinelui din rasa Eschimoș American îi place compania dumneavoastră și va dori să stea aproape cât mai mult cu putință, iscodind mereu împrejurările, de multe ori zgomotos și supărăcios atunci când se simte lăsat pe dinafară. Pentru că este atât de afectuos, absența dumneavoastră pentru perioade lungi de timp nu este indicată. Fiind un câine jucăuș, îi place să fie în centrul atenției. Este un câine activ cât este tânăr, pentru ca în anii de senioritate să fie un câine afectuos, sensibil și de bază.

Dresaj:

Această rasă este o rasă dominantă și din acest motiv au nevoie de dresaj și antrenament zilnic pentru a putea să fie ținuți sub control. Pentru că sunt genul de câini care rezolvă problemele în mod independent, ar putea să pară că opun rezistență atunci când vine vorba de dresaj, dar nu, din fericire sunt destul de ușor de dresat și de gestionat. Pentru că doresc să își mulțumească stăpânul cât mai bine cu putință și să primească premiul promis, aceștia îndeplinesc foarte bine comenzile primite. Prind cu ușurință orice nouă sarcină sau orice nouă comandă, astfel că se comportă excelent atunci când vine vorba de a-și asculta stăpânul.

Toaletaj:

Blana câinilor din rasa Eschimoș American necesită o atenție deosebită și mai ales trebuie să aveți în vedere faptul că lasă urme de păr foarte consistente. Periajul trebuie să se facă regulat, cam de două sau de trei ori pe săptămână și trebuie să fie destul de consistent, pentru a scădea cantitatea de păr lăsată prin casă. Un lucru interesant la această rasă este faptul că blana lui, deși albă, este ușor de curățat. Motivul este dat de grăsimea care se găsește în blană și care nu permite murdăriei  să rămână mult timp pe el. Câinele din rasa Eschimoș American nu ar trebui să fie îmbăiat decât o dată la câteva luni și mai des doar în cazul în care este foarte murdar. Îmbăierile prea dese pot provoca iritații la nivelul pielii sau uscarea acesteia. Mai mult, eschimoșul american nu are în general mirosul specific canin.

Nu uitați de asemenea de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să îl spălați pe dinți cu periuța în fiecare zi pentru a-i îndepărta depunderile de piatră.  Unghiile trebuie de asemenea îngrijite cel puțin lunar dacă el nu și le pilește în mod natural în timp ce aleargă.

Boli si afectiuni curente:

Câinele din rasa Eschimoș American nu este în general predispus la diferite boli, fiind un câine robust și apărut într-un mediu dificil și advers.  Ca afecțiuni specifice ce pot fi întâlnite la această rasă:

– boli ale ochilor: cataracta apare de obicei la vârsta de 1 sau 2 ani, cunoscută și ca și cataractă juvenilă. De obicei nu duce la orbire, dar este indicat ca animalele care prezintă această afecțiune să nu li se permită să aibă urmași. Glaucomul este o altă afecțiune a ochilor destul de des întâlnită la această rasă, împreună cu atrofia retinală progresivă;

– displazia de șold, apare cel mai des odată cu îmbătrânirea câinilor din această rasă. Cel mai bine este să aflați dacă părinții câinelui au suferit sau suferă de astfel de boală;

– disfuncții tiroidiene, care sunt cunoscute pentru că duc la pierderea părului, la obezitate, la letargie și la alte probleme ale pielii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close