Rasa de Pisici German Rex

1.4K
Informaţii generale:

Anul în care a apărut această pisică a fost 1951, atunci când Doctorul Rose Scheuer-Karpin a descoperit o pisică cu păr creț în subsolul spitalului. Spitalul se afla în zona Pankow din Berlin. Dar această pisică era cunoscută de către angajații spitalului încă din anul 1947. Cu mai bine de 20 de ani în urmă, în Konigsberg, o altă pisică cu părul creț a fost descoperită. Aceasta a fost numită Munk, iar proprietarul său a considerat-o și a tratat-o ca și un animal de companie. În anii 1930, iubitorii de pisici nu începuseră încă să existe într-un număr mare, motiv pentru care nu se discuta foarte mult despre noi rase. Din acest motiv se alege anul 1951 ca fiind anul în care această nouă rasă a fost descoperită. Pisica German Rex descoperită de Dr Rose a fost numită Lammchen. Despre aceasta se credea că este un descendent al pisicii Munk, cu toate că este destul de improbabil din cauza distanței dintre cele două localități de origine ale pisicilor. Totuși, este posibil ca după cel de-al doilea război mondial, pisica Munk să fi fost adusă în zona Berlinului de către proprietar. Există o diferență între rasa German Rex și rasa Cornish

  Nume: German Rex

Originea: Germania

Grupa: Pisici de mărime medie

Inaltime: înălțime medie

Greutate: Femela 2,8 – 3,5 kg, Mascul 3 – 4 kg

Speranta medie de viata: până la 9 – 14 ani

Culoare:  Sunt acceptate în general toate culorile, dar și diverse tipare cum sunt tabby, bicolor, tricolor.

Temperament: Are nevoie de mult spațiu pentru a face exerciții și pentru a-și menține greutatea la un optim ideal, precum și forța musculară. Jocurile de-a prinsea sau cele interactive sunt perfecete pentru că le stimulează atât intelectul cât și fizicul.

Caracteristici distinctive: Cea mai remarcabilă trăsătură a rasei German Rex este totuși blana scurtă, mătăsoasă cu fire de protecție extrem de scurte.

Rex, rasa fondatoare, în sensul că German Rex este o pisică cu un corp mai plin, mai îndesat, în timp ce rasa Cornish Rex are un corp alungit și atletic. Lammchen era o femelă care a stat la baza creării rasei German Rex, ajutată fiind de către Dr Scheuer-Karpin, despre care nu se cunoaște dacă a avut un program de împerechere bine definit la acea vreme, sau dacă era o bună cunoscătoare a raselor de pisici. Se prea poate să fi existat niște împerecheri necontrolate după ce doctorul a găsit-o pe Lammchen și este foarte probabil ca Lammchen să mai fi avut și alte progenituri înainte să fi fost găsită de către Dr Scheuer-Karpin. Acest lucru înseamnă că pot să mai fie încă în Berlin pisici cu părul creț, derivate din Lammchen, dar care nu au fost găsite. În ceea ce privește rasa German Rex, aceasta a prins aripi chiar dacă la un moment dat existau doar trei descendenți direcți din pisica Lammchen. De-a lungul anilor, dezvoltarea rasei German Rex a suferit mai multe probleme, dar în final a reușit să supraviețuiască. Pisica din rasa Geman Rex este recunoscută de către World Cat Federation (WCF) și de către Federația Internațională a Felinelor (FIFe), fiind exportată și în America.

Descriere fizică:

Pisica din rasa German Rex este o pisică cu picioare lungi și subțiri și cu fața rotundă. Deși este o pisică musculoasă, este mai grea decât pisica din rasa Cornish Rex. Pisica din rasa German Rex prezintă niște obraji foarte bine dezvoltați, urechi mari și niște ochi afectuoși, mereu în alertă. Mustățile sale au un ușor cârlionț, iar nasul prezintă un mic stop. Cea mai remarcabilă trăsătură a rasei German Rex este totuși blana scurtă, mătăsoasă cu fire de protecție extrem de scurte. Spre deosebire de rasa Cornish Rex, firele de protecție sunt mai groase decât firele din blana interioară, ceea ce face ca blana pisicii să arate lânoasă.

Caracteristici generale: Impresia generală a pisicii din rasa German Rex este aceea a unei pisici de mărime medie, cu un corp foarte plăcut la vedere, lung și subțire. Este o pisică elegantă, cu o ținută perfectă și impozantă.
Corp: Are un corp de o lungime medie, ferm și cu o musculatură bine dezvoltată. Corpul este lung, tubular, fără să prezinte burtă. Picioarele îi sunt de asemenea musculoase și lungi, iar labele îi sunt rotunjite. Când este așezată, spatele prezintă o curbură începând de la coadă și având apexul undeva deasupra burții.
Cap: Capul îi este alungit, triunghiular cu o frunte uşor teşită şi cu un stop evident. Nasul este în general negru, uşor ridicat înspre în sus, iar botul îi este ascuțit şi lung. Mustăţile îi sunt lungi şi evidente, iar obrajii îi sunt plini şi bine conturaţi.
Urechile: Sunt foarte mari comparativ cu restul capului, fiind așezate mult în exterior, baza exterioară fiind situată la nivelul ochilor. Pavilioanele urechilor sunt așezate înspre în față și sunt de culoare maronie. Sunt uşor rotunjite în vârf şi foarte largi la bază.
Ochii: Sunt în formă de alună, galbeni şi extrem de expresivi. Se îngustează înspre exterior şi sunt poziţionaţi la un uşor unghi faţă de nas.
Coada: Este lungă şi subțire, acoperită de o blană scurtă. Este ascuțită la vârf.
Blana: Caracteristica principală a acestei rase de pisici German Rex este blana, care are un aspect lânos, vălurit, rebel, dar foarte plăcut la vedere și la atingere. De altfel, aceste pisici sunt apreciate pentru aspectul pe care îl au datorită tiparului blănii. Firele de protecție apar la nivelul blanii superioare. Firele mai mici sunt cele care formează blana interioară. Firele din blana interioară sunt mai subțiri și se simt mult mai moi la atingere. Blana Rex este în general moale și se crede că este datorită unei mutații genetice. Acest lucru este incorect. Firele de păr sunt de fapt reduse în lungime și în grosime. Cele mai multe fire afectate sunt cele de protecție. Sunt acceptate în general toate culorile, dar și diverse tipare cum sunt tabby, bicolor, tricolor.

 

Personalitate:

Pisicile din rasa German Rex au o personalitate plăcută și elegantă, care le permite să facă mai frumoasă orice zi mohorâtă din viața proprietarilor. Sunt pisici sociabile și se înțeleg foarte bine aproape cu oricine, inclusiv adulți, copii sau alte animale de companie. Deși sunt niște pisici care au un grad foarte mare de energie și au nevoie de multă activitate pentru a-și menține energia sub control, acestea sunt totodată și niște pisici foarte răbdătoare. Pisicile Rex sunt foarte loiale și se bucură de fiecare moment petrecut alături de stăpânul lor. Le face plăcere să fie mângâiate și alintate atunci când se așează lângă voi pentru a se relaxa. Fiind pisici cu un corp atletic și cu o natură activă, acestora le face o mare plăcere să se joace, să alerge și să sară tot timpul. Are nevoie de mult spațiu pentru a face exerciții și pentru a-și menține greutatea la un optim ideal, precum și forța musculară. Jocurile de-a prinsea sau cele interactive sunt perfecte pentru că le stimulează atât intelectul cât și fizicul. Exercițiile ar trebui să fie menținute totuși la un nivel de aproximativ 10 – 15 minute, dar repetate. Datorită inteligenței peste medie a acestei pisici, German Rex poate să prindă foarte repede comenzi și obiceiuri. Trebuie totuși să vă asigurați că îi oferiți un dresaj care să îi dezvolte maniere generale, care să o facă un animal de companie excelent. Mai poate să fie învățată să facă anumite trucuri acrobatice. Spre deosebire de alte pisici, lui German Rex nu îi place să mănânce resturile lăsate de stăpânii lor. Sunt oarecum sensibile la mâncare, motiv pentru care introducerea de noi alimente trebuie să fie făcută cu mare grijă și în cantități mici. De asemenea, trebuie să aibă tot timpul apă proaspătă.

Toaletaj:

Pisicile din rasa German Rex au nevoie de îngrijire ocazională a blănii, pentru a o menține sănătoasă și lucioasă. Un periaj ușor și blând o dată sau de două ori pe săptămână este necesar pentru îndepărtarea firelor moarte. Blana lor este destul de grasă, motiv pentru care trebuie să fie îmbăiate cu un șampon special, care să nu le irite pielea sensibilă și care să țină departe diversele infecții. Pentru a le usca blana folosiți un prosop. Nu uitați nici de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să încercați să o învățați cu periajul dinților încă de când este mică, pentru a evita problemele ulterioare. Tăiați unghiile cam la două săptămâni. Cu o batistă curată și umedă ștergeți-i colțul ochilor, folosind câte o parte diferită din acea batistă pentru fiecare ochi. Evitați în acest mod transmiterea infecțiilor. Urechile trebuie curățate săptămânal. Curățarea urechilor înseamnă înmuierea unei batiste într-un lichid care conține oțet și apă caldă. Acordați atenție și tăvii în care își face nevoile, care trebuie să fie tot timpul curată. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de igiena intimă, motiv pentru care o tavă murdară le va face să își caute alte locuri în casă pentru a-și face nevoile.

Boli si afectiuni curente:

Pisica din rasa German Rex este în general o pisică foarte sănătoasă, putând totuși să prezinte câteva probleme, unele dintre ele fiind de natură genetică. Printre bolile cele mai des întâlnite la această rasă sunt următoarele:

– dermatita corneeană reprezintă prezența pielii sau a firelor de păr pe suprafața corneei unuia sau ambilor ochi. Acest lucru poate să fie corectat chirurgical;

– sindromul durerii faciale poate fi observat în momentul încare pisica exagerează cu linsul și cu mestecarea lăbuțelor. Chiar și mâncatul le provoacă durere, dar nu se cunoaște cauza;

– polimiopatia hipocalcemică duce la slăbirea mușchilor datorită nivelurilor scăzute de potasiu din sânge. Se tratează cu suplimente de potasiu;

– hipotricoza congenitală, cunoscută ca și pierderea părului ereditară, o condiție care probabil este rezultatul unei gene recisive. Pisica Cornish Rex are o blană fină, dar cele care au mai puțin păr sunt considerate a fi hipotricote;

– cardiomiopatia hipertrofică apare atunci când mușchiul inimii se îngroașă anormal de mult. Deși în general este o boală care se transmite pe cale genetică, la rasa Tonkinese, această boală nu pare să fie transmisă astfel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close