Protejează-ți animalul de companie în sezonul rece

671

12 sfaturi utile de care să ții cont

Sezonul rece vine împreună cu o serie de provocări pentru sănătatea pisicilor și a câinilor. Iată câteva sfaturi utile și ce anume să iei în considerare pentru îngrijirea corectă a companionilor tăi.

1. Câinii au nevoie de 20 de minute de plimbare în fiecare zi

Chiar dacă afară vremea nu este deosebit de prietenoasă, câinii au nevoie zilnică de o scurtă plimbare, pentru a-și menține greutatea optimă și starea de bine. 

2. Pisicile și câinii au nevoie de un culcuș cald

Pisicile cu acces la exterior sau care trăiesc preponderent afară au nevoie de un refugiu călduros, mai ales pe durata nopții, deoarece suportă cu greu temperaturile scăzute. În cazul câinilor, chiar dacă sunt obișnuiți să petreacă mai mult timp afară, pe timpul iernii trebuie să te asiguri că nu dorm direct pe podea, chiar dacă se află într-un loc adăpostit. 

3. Nu toți câinii tolerează temperaturile scăzute

Unii câinii, în special cei de talie mare sau cei cu blană deasă, se simt bine la temperaturi mai joase. Dacă ai însă un câine sensibil la frig, echipează-l corespunzător atunci când mergeți la plimbare și evită ieșirile foarte lungi în zilele geroase.

4. Asigură-i companionului tău acces la apă proaspătă

Expunerea la temperaturi scăzute poate determina uscarea pielii, așa că, dacă pisica sau câinele tău petrece perioade mai lungi afară, asigură-te că sursa de apă nu a înghețat și oferă-i cu regularitate apă aflată la o temperatură potrivită de băut.

5. Verifică mereu eventualele scurgeri de antigel

Datorită gustului dulce, antigelul este atractiv pentru pisici și câini, însă extrem de toxic chiar și în cantități foarte mici dacă este ingerat. În cazul în care suspectezi orice contact cu această soluție, mergi de urgență la cel mai apropiat cabinet medical veterinar. 

6. Evită plimbările în zonele în care s-a folosit pietriș sau sare cu rol antiderapant

Acestea pot irita pernuțele labelor câinelui. În caz de contact cu acestea, spală-i labele când ajungeți acasă, pentru a îndepărta eventualele depuneri.

7. Zăpada abundentă poate ascunde obiecte ascuțite

Atunci când vă jucați prin zăpadă în locuri noi, ai grijă la crengi, deșeuri sau alte obiecte ascuțite ascunse vederii, care pot răni animalul de companie.

8. Oferă-i o nutrițe sănătoasă

Asigură-i o nutriție adecvată vârstei și rasei sau taliei sale și ajustează-i cantitatea de hrană în funcție de necesarul caloric. Pisicile care petrec mult timp în casă vor avea nevoie de o hrană adaptată pisicilor de apartament iar câinii care petrec mai mult timp afară,  precum cei de talie mare, vor avea nevoie de ajustarea cantității zilnice de hrană, în acord cu nivelul crescut de activitate fizică.

9. Ai grijă să nu se rătăcească sau să caute adăpost în locuri periculoase

Zilele de iarnă sunt scurte, iar pentru a te asigura că pisica sau câinele tău este ușor de reperat în intervalul întunecat al dimineții sau după-amiezii, atașează-i o zgardă reflectorizantă și asigură-te că l-ai microcipat. Și pentru că  în zilele geroase animalele se vor cuibări oriunde găsesc un culcuș confortabil, verifică motorul mașinii și garajul înainte de a pleca la drum.

10. Chiar și animalele pot suferi degerături

Urechile, labele și coada pot suferi degerături atunci când animalul este expus la temperaturi joase pentru o perioadă lungă. În cazul în care observi că pielea în aceste zone este decolorată, rece sau dureroasă, solicită sfatul medicului veterinar și nu încerca să tratezi degerăturile acasă.

11. Atenție la aparatele de încălzit, sobe sau șeminee

Evită accidentele cauzate de contactul cu focul sau aparatele de încălzit precum reșourile, restricționând accesul animalelor cu ajutorul unui gard de interior.

12. Recunoaște semnele hipotermiei

Dacă atunci când sunteți afară câinele tău tremură, scheaună, este agitat, anxios sau confuz, caută un loc cald în care să se ascundă, merge cu greutate sau ține o labă ridicată, înseamnă că experimentează simptomele hipotermiei și este momentul să vă retrageți în casă, la căldură. 

Oferă-i pisicii sau câinelui tău tot confortul de atenția de care are nevoie pe durata iernii, pentru a-și menține starea de sănătate și a trece cu bine peste pericolele aduse de temperaturile neprietenoase.

Royal Canin Protejeaza-ti animalul de companie in sezonul rece

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close