Porcușorul de guineea la joacă

1.6K

guineea la joacaPorcușorul de guineea are nevoie de divertisment și mișcare, ca orice alt animal de companie. Chiar dacă va prefera întotdeauna siguranța cuștii sale și își va petrece majoritatea timpului lenevind, din când în când are nevoie de mici stimulente pentru a mai ieși din monotonie.

Divertisment la interior…

În primul rând trebuie menționat că porcușorul de guineea nu este un animal jucăuș așa cum este un hamster, o pisică sau un câine, guineea la joaca 3preferând să lenevească și să ronțăie. În cazul în care este fericit, va avea cel mai probabil „crize de debandadă” zilnice, adică pentru câteva minute va alerga în jurul cuștii sale cu viteză, va țopăi și va oferi un spectacol foarte amuzant. Sub nicio formă nu trebuie să îi oferiți porcușorului de guineea o bilă pentru hamsteri deoarece coloana să nu este făcută să reziste la astfel de mișcări. Chiar dacă este sperios din fire, porcușorul de guineea este un mic explorator, așa că ideal ar fi să-i oferiți cât mai des (cel puțin de trei, patru ori pe săptămâna) posibilitatea să exploreze casa. Chiar dacă la început va fi speriat și va sta ascuns sub o mobilă, în timp va ajunge să-și cunoască teritoriul și să exploreze toate ungherele. Înainte de a va lăsa porcușorul la plimbare prin casă, faceți un tur și asigurați-va că nu are cum să rămână blocat sub mobile, că nu aveți plante de apartament la o înălțime accesibilă lui, cablurile electrice sunt ori vizibile astfel încât să puteți vedea dacă le ronțăie, ori îi sunt inaccesibile. Totodată, pe perioada excursiei porcușorului prin casă, fiți atenți să nu cumva să se cațere pe canapea fără să-l observați sau să se așeze în alte locuri în care l-ați putea răni accidental. Pentru divertisment, puteți să-i ascundeți mici bucățele de legume în diverse locuri din casă sau să-i puneți fân în tubul de carton rămas de la hârtia igienică.

 … și la exterior

guineea la joaca 2În cazul în care dispuneți de o curte sau grădină cu iarbă, pe timpul verii puteți să scoateți porcușorul de guineea la joacă. Ideal ar fi să-i faceți un țarc acoperit cu o plasă care să-l apere de prădători și să-i puneți o ascunzătoare înăuntru. Asigurați-va în prealabil că iarba este curată și nu există gunoaie și că țarcul este poziționat la umbră. Sub nicio formă nu va lăsați porcușorul în plin soare sau în iarba udă, imediat după sau în timpul unei ploi. Asigurați-va că în locul unde puneți țarcul nu există plante care ar putea fi otrăvitoare pentru el sau dejecții provenind de la alte animale și păsări care ar putea fi purtătoare de paraziți. Nu uitați să-i puneți și sticla cu apa în țarc și să-i oferiți legumele obișnuite. Dacă nu aveți grădină sau curte, puteți să-i încropiți una chiar și pe balcon: plantați gazon într-o lădiță mai mare și astfel va putea să se bucure de iarbă proaspătă.  În oricare din cazuri, analizați cu atenție curtea și împrejurimile și fiți siguri că nu are cum să iasă din țarc sau că alte animale din gospodărie (câini, pisici) nu pot intra în țarcul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close