Pisica din Rasa Dragon Li

1.4K

Rasa Dragon Li Hua

Informaţii generale:

De obicei se crede despre pisici că au fost pentru prima dată domesticite de către Egipteni, dar o descoperire arheologică relativ recentă  ar putea să plaseze începuturile domesticirii pisicilor într-un cu totul alt loc: China. Conform raportului din „Proceedings of the National Academy of Science”, un studiu asupra unor pisici care au trăit cu mai bine de 5300 de ani în urmă în satul Chinez Quanhucun, prezintă cea mai veche dovadă cunoscută cu privire la relaţia dintre oameni şi pisici. Acest lucru înseamnă că oamenii şi pisicile au trăit împreună fiind compatibili în aceeaşi casă. Aceste pisici vechi pot să fie strămoşii rasei de pisici Li Hua. Sunt găsite pe întreg teritoriul Chinei şi au fost menţionate în cărţile vechi şi în alte documente scrise. Scopul lor era de a prinde rozătoarele şi de a proteja lanurile şi culturile agricole ale sătenilor. Rasa de pisici Li Hua este o rasă care a apărut în mod natural, nefiind trecută prin vreun program de încrucişare selectivă între două sau mai multe

  Nume: Dragon Li (Li Hua)

Originea: China

Grupa: Pisici de mărime medie

Inaltime: înălțime medie

Greutate: Femela 4 – 5 kg, Mascul 4,5 – 5,5 kg

Speranta medie de viata: până la 10 – 15 ani

Culoare:  maro, cu pete sau dungi negre.

Temperament: Pisica din rasa Dragon Li nu este una care să ceară foarte multă afecţiune din partea stăpânilor, şi nici nu vor petrece tot timpul în pat, dormind şi torcând. Sunt pisici devotate şi loiale. Vor vrea să îşi petreacă mult timp alături de voi, dar nu neaparat în braţele voastre.

Caracteristici distinctive: Un aspect foarte relevant pentru această rasă este privirea, care în fiecare clipă doreşte parcă să reamintească stăpânilor de originile sălbatice şi asiatice ale acestei rase. Este o privire cuprinzătoare, curioasă, parcă întrebătoare.

rase. Deşi originile sale sunt extrem de vechi, pisica Li Hua ca şi pedigree este destul de tânără. A fost prezentată pentru prima dată ca şi o rasă experimentală la un show din Beijing, Cat Aficionado Association în anul 2003. Asociaţia Crescătorilor de Pisici (CFA) a recunoscut în mod oficial rasa în Februarie 2010, fiind prezentată în showuri în categoria Altele. Din păcate, această rasă nu a avut foarte mare priză la public, iar CFA nu mai acceptă rasa Li Hua în cadrul campionatelor de profil. Pisica din rasa Li Hua mai este cunoscută şi sub denumirea de China Li Hua, Dragon Li, Li Hua, Lu Hua Mao, Li Hua Mau şi Li Mao.

Atunci când sunteţi în căutarea unei pisici din rasa Li Hua trebuie să începeţi de a un crescător care deţine toate certificatele de sănătate necesare pentru a expune eventualele probleme genetice sau de sănătate pe care pisica le prezintă. Pisicile care au fost izolate pot să devină fricoase şi speriate, fiind dificil pentru ele să socializeze mai târziu. Majoritatea crescătorilor au un site, dar chiar şi aşa trebuie să aveţi grijă unde vă uitaţi. Indiferent de unde vă decideţi să cumpăraţi pisica, trebuie să vă faceţi foarte bine temele, pentru că nu ştiţi niciodată ce se poate ascunde sub faţada chiar şi a unei crescătorii reputabile. Puneţi cât mai multe întrebări şi faceţi cât mai multe cercetări. De asemenea, trebuie să aveţi răbdare, pentru că în general durează până la şase luni căutarea şi identificarea pisicii potrivite. Înainte de a cumpăra o pisicuţă, gândiţi-vă dacă nu vreţi să achiziţionaţi o pisică adult. Pisicuţele sunt foarte haioase, dar cu acestea este mai mult de muncă.

Descriere fizică:

Pisica din rasa Dragon Li sau Li Hua, este o pisică de mărime medie cu o musculatură puternică şi bine dezvoltată. Un aspect foarte relevant pentru această rasă este privirea, care în fiecare clipă doreşte parcă să reamintească stăpânilor de originile sălbatice şi asiatice ale acestei rase. Este o privire cuprinzătoare, curioasă, parcă întrebătoare. De asemenea, pare că îşi încreţeşte fruntea ca şi când ar fi uimită de ceea ce se întâmplă în jurul ei.

Caracteristici generale: Impresia generală a pisicii din rasa Li Hua este aceea a unei pisici de mărime medie, cu o culoare maronie, pătată și cu un tonus muscular foarte bun.
Corp: Are un corp de o lungime medie, ferm și cu o musculatură bine dezvoltată. Corpul este destul de îndesat şi înalt, plin. Spatele îi este uşor curbat, iar burta aproape evidentă. De asemenea, este lată în şolduri, ceea ce dă impresia că este foarte grea. Corpul este destul de înălțat de la sol, ceea ce înseamnă că are picioare destul de lungi.
Cap: Capul îi este uşor disproporţionat cu restul corpului. Este mai mic şi rotunjit. Botul îi este ascuţit şi cu o culoare maronie. Mustăţile îi sunt lungi şi curbate înspre în jos. Fruntea îi este înaltă şi prezintă riduri. Obrajii îi sunt plini.
Urechile: Sunt mici, aşezate în partea de sus a capului şi cu interiorul înspre în faţă. Sunt ascuţite şi prezintă în vârful urechilor un mic smoc de păr. Fiind aşezate înspre în faţă lasă impresia de curiozitate constantă venită din partea pisicii.
Ochii: Sunt rotunzi, galbeni şi extrem de expresivi. Se îngustează atunci când sunt nedumerite de ceva, dar arată un nivel mare de inteligenţă.
Coada: Este lungă şi groasă, acoperită cu blană. Este purtată în general înspre în jos, iar capătul îi este de culoare neagră.
Blana: Este de lungime medie înspre scurtă. La atingere este fină și catifelată. Este de culoare maronie cu marcaje punctate sau cu linii. Botul îi este maro şi vârful cozii este negru.

 

Personalitate:

Pisicile din rasa Dragon Li sau Li Hua sunt nişte pisici extrem de active şi energice, care nu se vor sătura să se joace cu voi. Se înţeleg foarte bine şi cu alte animale de companie, fiind excepţional de bune cu câinii, atât de bune încât îi consideră pe aceştia ca făcând parte din familia lor. Sunt pisici sociabile şi prietenoase, iubind să întâlnească noi oameni şi chiar şi străini. Le place să interacţioneze cu oamenii, aceasta fiind una dintre trăsăturile lor de bază. Totuşi, unele pisici nu se descurcă foarte bine cu copiii mici, devenind adeseori stresate în prezenţa acestora. În ceea ce priveşte copiii mai în vârstă, nici cu aceştia nu se înţeleg foarte bine. Pisica din rasa Dragon Li nu este una care să ceară foarte multă afecţiune din partea stăpânilor, şi nici nu vor petrece tot timpul în pat, dormind şi torcând. Sunt pisici devotate şi loiale. Vor vrea să îşi petreacă mult timp alături de voi, dar nu neaparat în braţele voastre. Sunt apreciate pentru inteligenţa lor atât de evidentă. Datorită inteligenţei lor, au nevoie să beneficieze de jucării, de bunătăţuri pentru pisici, jucării interactive dar şi companie diversificată. Ar fi indicat să nu lăsaţi pisica să se plimbe singură afară. Acest lucru ar proteja-o de câini, de maşini, de alţi oameni sau chiar de hoţi. Dacă vreţi să o scoateţi afară, este indicat să o scoateţi în lesă. Deşi sunt perfecte pentru apartamente sau case spaţioase, aceste pisici sunt capabile să se adapteze la aproape orice mediu înconjurător. Nu vor prezenta schimbări comportamentale sau de personalitate după ce intră într-o casă nouă. Instinctual, aceste pisici sunt nişte vânători naturali, astfel că rozătoarele nu vor avea ce să caute în apropierea casei. Nu sunt gălăgioase. Vor mieuna doar atunci când au ceva urgent de spus sau dacă mâncarea lor a întârziat.

Toaletaj:

Blana pisicilor din rasa Dragon Li este scurtă şi uşor de îngrijit. Totuşi, pentru că nu au o blană interioară, aceste pisici sunt vulnerabile la condiţii de vreme rece. Pentru a-i menţine această blană moale, fină şi pentru a le ajuta să scape de firele de păr moarte, periajul şi pieptănatul este necesar cel puţin o dată pe săptămână. Îmbăiaţi-le rar şi în anotimpurile călduroase, atunci când sunt murdare. Nu uitați nici de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să încercați să o învățați cu periajul dinților încă de când este mică, pentru a evita problemele ulterioare. Tăiați unghiile cam la două săptămâni. Cu o batistă curată și umedă ștergeți-i colțul ochilor, folosind câte o parte diferită din acea batistă pentru fiecare ochi. Evitați în acest mod transmiterea infecțiilor. Urechile trebuie curățate săptămânal. Curățarea urechilor înseamnă înmuierea unei batiste într-un lichid care conține oțet și apă caldă. Acordați atenție și tăvii în care își face nevoile, care trebuie să fie tot timpul curată. Pisicile sunt foarte sensibile când vine vorba de igiena intimă, motiv pentru care o tavă murdară le va face să își caute alte locuri în casă pentru a-și face nevoile.

Boli si afectiuni curente:

Pisica din rasa Dragon Li este în general o pisică foarte sănătoasă, putând totuși să prezinte câteva probleme, unele dintre ele fiind de natură genetică. Printre bolile cele mai des întâlnite la această rasă sunt următoarele:

– dermatita corneeană reprezintă prezența pielii sau a firelor de păr pe suprafața corneei unuia sau ambilor ochi. Acest lucru poate să fie corectat chirurgical;

– sindromul durerii faciale poate fi observat în momentul încare pisica exagerează cu linsul și cu mestecarea lăbuțelor. Chiar și mâncatul le provoacă durere, dar nu se cunoaște cauza;

– polimiopatia hipocalcemică duce la slăbirea mușchilor datorită nivelurilor scăzute de potasiu din sânge. Se tratează cu suplimente de potasiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close