Papagali din rasa Bare-Eyed Cockatoo

1.2K
Informaţii generale:

Habitatul natural al Papagalului din rasa Bare-Eyed Cockatoo este definit de zonele largi ale Australiei și Indoneziei. Micul Corella sau Cacatua Sanguinea este numele științific pe care papagalul Bare-Eyed Cokatoo l-a primit. Aflați în sălbăticie, papagalii Cockatoo sunt identificați în trei varietăți specifice care trăiesc în pădurile tropicale cu vegetație luxuriantă, pădurile ude cu temperaturi mari, pe câmpiile acoperite de iarbă și în savanele uscate. Din păcate, atunci când se află în habitatul lor natural sunt cunoscuți ca fiind niște distrugători. Ei se poziționează în copaci și rod ramurile mai mici. Pentru că Papagalii Bare-Eyed Cockatoo se deplasează în general în stoluri formate din mii de papagali, distrugerile pe care le provoacă sunt în de cele mai multe ori semnificative. Sunt păsări care trăiesc noaptea în copaci, iar dimineața pornesc în zbor spre următorul loc în care vor găsi hrana. În general se hrănesc pe pământ, mâncând semințe, inclusiv culturi de cereale. Există câteva specii de cockatoo care au intrat și s-au integrat perfect în industria animalelor de companie. Astăzi, cele mai multe magazine de animale de companie au la vânzare acești papagali.

  Nume: Bare-Eyed Cockatoo

Originea: Australia, Indondezia

Grupa: de dimensiuni mari

Inaltime: 36 – 40 cm

Speranta medie de viata: până la 50 ani

Culoare: alb

Temperament:  Un papagal cockatoo plictisit va începe să dezvolte comportamente nedorite cum sunt țipatul și smulgerea penelor, obiceiuri care vor fi greu de îndepărtat.

Dresaj:  Dresajul decurge foarte bine într-o cameră în care să nu fie foarte multe elemente care să îi distragă atenția. Un papagal care a fost hrănit de mână încă de când era mic, este mult mai predispus la dresaj.

Caracteristici distinctive: Penele care acoperă urechile și cele poziționate deasupra ochilor sunt de culoare gălbuie. Interiorul penelor de pe coadă și de pe aripi sunt de asemenea acoperite cu o nuanță spălăcită de galben.

Atunci când sunt cumpărați de mici, dacă s-au născut în captivitate sau au fost crescuți de mici în prezența oamenilor, acești papagali sunt ușor de manageriat, de hrănit sau de ținut în casă.

Descriere fizică – taxonomie:

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo au un penaj alb și un piept destul de îngust. Zona dintre ochi și cioc, pe partea laterală a capului, precum și baza penelor capului, din zona gâtului și a pieptului sunt în general de culoare roz-portocaliu. Penele care acoperă urechile și cele poziționate deasupra ochilor sunt de culoare gălbuie. Interiorul penelor de pe coadă și de pe aripi sunt de asemenea acoperite cu o nuanță spălăcită de galben. Ciocul este alungit, foarte încovoiat și ascuțit la vârf. Culoarea ciocului este gri. Ochii îi sunt negri și sunt perfect rotunzi. Caracteristica specifică acestei specii este inelul ochilor, care nu este acoperit de pene. La o distanță de 1 – 2 cm față de ochi, se poate vedea foarte bine pielea gri a acestor papagali. Sunt niște papagali de dimensiuni mari, papagali care trăiesc și dorm în copaci. Acest lucru a dus la dezvoltarea unor picioare puternice, cu gheare ascuțite și tari. Lungimea medie a aripilor acestor papagali este de 28 – 33 cm, iar înălțimea lor se situează între 36 – 40 cm. Greutatea papagalilor din rasa Bare-Eyed Cockatoo este între 300 – 430 grame. Masculii și femelele se aseamănă destul de bine, cu excepția faptului că masculii tind să fie mai mari decât femelele și au ciocul mai mare. De asemenea, masculii au un cap mai mare decât femelele. Păsările tinere se aseamănă excelent cu adulții, deși totuși se pot distinge prin intermediul ciocului lor, care este mai scurt.

Personalitate:

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo nu sunt tocmai cei mai frumoși papagali din lume, dar personalitatea lor este cea care îi face cu adevărat să fie apreciați și iubiți. Sunt drăguți, jucăuși și inteligenți, ceea ce i-a făcut să devină tot mai populari printre iubitorii de părăsi. În sălbăticie, toți papagalii cockatoo trăiesc în stoluri. Unele specii pot să trăiască în grupuri de 8 – 10 păsări, în timp ce alte specii trăiesc în grupuri de mii de păsări. Această nevoie de socializare își lasă amprenta asupra comportamentului papagalului cockatoo. Dacă nu primesc atenția cuvenită și interacțiunea dorită, ei vor deveni foarte repede plictisiți. Un papagal cockatoo plictisit va începe să dezvolte comportamente nedorite cum sunt țipatul și smulgerea penelor, obiceiuri care vor fi greu de îndepărtat. Dacă țineți un singur papagal Bare-Eyed Cockatoo trebuie să știți că acest papagal este unul foarte inteligent, curios, activ și pregătit oricând să se joace și să interacționeze cu un prieten. Dacă vă hotărâți să țineți un singur papagal, atunci trebuie să conștientizați și faptul că acest lucru înseamnă timp și multă atenție din partea dumneavoastră acordată papagalului. În fiecare zi va trebui să petreceți timp alături de el și să îi arătați afecțiune. Este indicat să țineți o pereche de papagali tocmai datorită nevoii lor de socializare. Nu este obligatoriu să fie însoțit tot de un Bare-Eyed, ci poate să fie o altă pasăre de dimensiuni similare. Principalul motiv pentru care este indicat să țineți o pereche de papagali este acela că nu vor deveni dependenți de stăpâni. Partea negativă a unei perechi de papagali este gălăgia pe care o vor face. Mare parte din joaca lor înseamnă și lungi chemări, sunete care pentru urechea umană pot să fie destul de enervante, fiind foarte înalte.

Îngrijirea este necesară atunci când papagalul este singur, nu în pereche. Trebuie din când în când să îl scărpinați în direcția penelor în zona vârfului capului, a gâtului și în alte zone în care el nu ajunge. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea penelor căzute, care dacă rămân acolo provoacă mâncărimi și disconfort. Aripile ar trebui să le tăiați din când în când pentru a nu le permite să zboare (nu veți risca să îl vedeți cum pleacă pe fereastră). Ciocul și ghearele treuie de asemenea să fie tăiate dacă nu sunt uzate prin intermediul cățărării sau al altor munci pe care acești papagali le depun. Majoritatea papagalilor nu au nevoie de îmbăiere, pentru că sunt niște păsări foarte curate și care se îngrijesc tot timpul de penele lor. În mod natural produc un fel de praf care le ajută să îți păstreze pielea și penele sănătoase. Totuși, igiena unui papagal cockatoo poate să includă ocazional câte un duș. Trebuie să țineți cont că pH-ul aripilor poate să fie influențat de apa pe care o folosiți, putând să ducă la infecții ale pielii.

Pentru că papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo sunt amenințați cu extincția, împerecherile chiar și acasă ajută la perpetuarea speciei. Nu există reguli cu privire la împerecheri în America, Canada sau Anglia, în timp ce alte țări pot să aibă anumite reguli, motiv pentru care ar trebui să luați legătura cu autoritățile din țara în care sunteți.  Cel mai bun mediu înconjurător pentru împerechere este cel asigurat de un aviar. Plasați cutia pentru cuib într-un trunchi de copac, cât mai înalt cu putință, iar la baza acestei cutii puneți un strat de 10 cm de rumeguș. Femela cockatoo va depune între 2 și 3 ouă. Perioada de clocire a ouălor este de 25 – 30 zile. Puii sunt fără pene și orbi atunci când ies din ouă. Nu deschid ochii decât după câteva săptămâni. Au nevoie de aproape 3 luni pentru a avea pene, timp în care vor rămâne în cuib. Chiar și după ce vor începe să zboare, vor mai avea nevoie de ajutor timp de două sau trei săptămâni.

Dresaj

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo sunt niște păsări foarte inteligente, dar nu sunt foarte mari vorbitori. Abilitatea lor de a repeta unele cuvinte și sunete poate să fie îmbunătățită prin antrenamente repetate, dar nu vorbirea este punctul forte al papagalului Cockatoo, ci abilitatea lor incredibilă de a realiza comenzi complexe. Astfel, pot să fie învățați să danseze, să se cațere și să se scuture. Papagalii Bare-Eyed Cockatoo sunt capabili să se folosească de unelte pentru a-și duce la îndeplinire anumite sarcini. Le place chiar și să se dea cu rolele. Sunt foarte inventivi și dacă nu au la dispoziție niște jucării, atunci își vor crea ei unele. Cele mai folosite obiecte vor fi farfuriile pentru mâncare. Capacitatea de a dresa un papagal cockatoo depinde în primul rând de încredere și de consistență. Dresajul decurge foarte bine într-o cameră în care să nu fie foarte multe elemente care să îi distragă atenția. Un papagal care a fost hrănit de mână încă de când era mic, este mult mai predispus la dresaj. Prima etapă a dresajului este chiar scoaterea lui din cușcă, ceea ce înseamnă că el nu trebuie să fie speriat când cineva deschide cușca. Trebuie să se obișnuiască cu vocea și cu prezența dumneavoastră. Urmează dresajul pentru a veni pe mână și pentru a se lăsa purtat prin casă. În tot acest timp trebuie să îi oferiți bunătăți pentru ca și recompense.

Hrana:

Papagalii din rasa Bare-Eyed Cockatoo au o dietă care constă în special din semințe combinate cu suplimente de muguri de semințe, precum și tot felul de fructe și legume. Câteva exemple de astfel de suplimente sunt merele, perele, prunele, portocale, banane, piersici. O atenționare cu privire la avocado: nu hrăniți papagalul cu avocado pentru că este toxic pentru el. Proteine ocazionale sunt brânza, ouăle fierte, mâncarea pentru câini la conservă. Nu îi oferiți mâncare foarte asezonată sau cu un conținut ridicat de grăsimi. Minerale și vitamine sunt necesare pentru a-i varia dieta, dar nu în perioadele în care este stresat. Dacă papagalul dumneavoastră are tendința să distrugă cuburile de calciu, ca și alternativă, calciul poate să fie transformat în praf și pus peste mâncare.

La magazinele de specialitate puteți să găsiți bare presate de semințe, cu aromă de miere, de fructe de pădure sau multe alte variante. Acestea sunt foarte îndrăgite de către papagalii din rasa Lovebirds. Pe lângă semințe, este indicat să îl hrăniți cu mâncare proaspătă, cum sunt legumele, fructele și fructele de pădure. Mere, morcovi, pere, porumb, broccoli, spanac sunt opțiuni foarte bune pentru hrana papagalului, acestea fiind foarte bogate în nutrienți. La fel ca și oamenii, nici papagalilor nu le place mâncarea care se îndepărtează de gustul ei original. Mâncarea procesată excesiv își pierde din valoarea nutritivă, conținând adeseori calorii care pot să ducă la creșterea în greutate. Nici mâncarea prăjită nu trebuie să existe în meniul papagalilor.

Boli si afectiuni curente:

Papagalii din rasa Bear-Eyed Cockatoo sunt predispuși la destul de multe probleme de sănătate, motiv pentru care trebuie să aveți tot timpul grijă de ei și mai mult, trebuie să îl urmăriți tot timpul. Observându-i, veți putea să înțelegeți ceea ce transmite în diferite ipostaze. Dacă îi vedeți că beau prea multă apă, că nu mănâncă destul sau că mănâncă prea mult, că sunt prea slabi sau prea grați, că sunt letargici, atunci cu siguranță există o problemă de sănătate și ar trebui să mergeți cu ei la un medic veterinar.

Unele dintre problemele care pot să apară sunt următoarele:

– alergiile;

– căderea penelor;

– voma;

– constipația;

– îi curge nasul și dificultăți la respirație;

– probleme cu ciocul, cu picioarele sau cu ochii;

– pierderea echilibrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close