OBICEIURI SĂNĂTOASE PENTRU UN CĂŢEL SĂNĂTOS

947

 


Oferiţi-i încă din prima zi confort şi siguranţă


Sosirea noului căţel în casa dumneavoastră este un eveniment important atât pentru căţel, cât şi pentru familia dumneavoastră. Pentru a vă asigura că îi oferiţi încă din prima zi confortul şi siguranţa de care are nevoie, va trebui să faceţi câteva schimbări ce au o contribuţie semnificativă asupra bunăstării sale. Respectarea regulilor de convieţuire şi a obiceiurilor sănătoase, îl vor ajuta pe noul membru al familiei să se dezvolte armonios şi sănătos. 

SIGURANŢA ÎN NOUL SĂU CĂMIN

Un cățel se confruntă cu numeroase pericole potențiale, atât în interiorul casei, cât şi în afara ei. Amenajarea corespunzătoare a casei şi a curţii, dacă are acces la ea, îl va feri de posibilele accidente nedorite şi îl va ajuta să exploreze în siguranţă noul său univers.

Deşi un căţel doarme mult, ar fi indicat să-l supravegheați cu atenție, iar dacă îl lăsați singur acasă chiar și pentru  câteva ore, să-l așezați într-o încăpere în care nu există niciun pericol.

Scările ce implică riscuri de cădere de la înălțime, ferestrele sau balcoanele, sunt unele dintre locurile în care ar fi bine să-i interziceți accesul. Verificaţi mereu dacă există locuri în care ar putea rămâne blocat şi securizaţi accesul în zonele unde s-ar putea urca la înălţime sau de unde ar putea să cadă.
Căţelul va avea tendinţa de a roade tot ce găseşte, iar de aceea cablurile şi prizele, produsele de curăţenie, medicamentele ori plantele ce sunt toxice pentru căţei, trebuie îndepărtate sau mutate în locuri innacesibile pentru el. De asemenea, anumite alimente precum ceapa, ciocolata sau sarea sunt periculoase pentru căţel şi trebuie ţinute în locuri sigure. Dormitoarele copiilor ce găzduiesc jucării care pot fi roase sau înghițite sunt zone în care nu ar trebui să aibe acces, iar ambalajele din plastic sau obiectele spongioase, care au consistența buretelui, obiectele de mici dimensiuni precum agrafele ori pionezele, trebuie îndepărtate din zonele în care poate ajunge căţelul.

Dacă are acces la curte şi rămâne nesupravegheat, asiguraţi-vă că nu există spaţii libere în gard prin care se poate strecura. Aveţi grijă de asemenea la plantele toxice din grădină, erbicidele, insecticidele sau îngrăşămintele chimice. Anumite insecte, precum omizile dăunătoare, sunt extrem de periculoase pentru puii de câine.

SIGURANŢA ALIMENTARĂ

Pe parcursul etapei de creştere, căţelul are cerinţe nutriţionale specifice, cărora le poate răspunde hrana sănătoasă adaptată vârstei, rasei sau taliei sale. Mesele ar trebui să urmeze o serie de reguli menite să contracareze orice comportament negativ pe care îl poate dezvolta şi să îi asigure o hrană de calitate, proaspătă şi nutritivă.

Hrana uscată ROYAL CANIN® PUPPY  trebuie achiziţionată în ambalaje potrivite consumului într-un interval de aproximativ 30 zile de la deschidere, pentru a-şi menţine calităţile nutritive şi prospeţimea.

Hrana umedă ROYAL CANIN® PUPPY  trebuie păstrată la frigider după deschidere, timp de 24 de ore şi adusă treptat la temperatura camerei înainte de servire. Hrana umedă neconsumată în decurs de o oră trebuie înlăturată, deoarece se va usca şi va deveni mai puţin apetisantă. Până la vârsta de 6 luni, porţia zilnică de hrană trebuie împărţită în 3 mese egale de-a lungul zilei, apoi în 2 până la finele perioadei de creștere. 

Resturile de la gustările sau mesele dumneavoastră nu îi asigură căţelului necesarul nutriţional și mai mult decât atât, îi perturbă echilibrul nutrițional asigurat de soluţia nutriţională completă ROYAL CANIN®. Oferirea gustărilor delicioase ca modalitate de compensare a absenţei prelungite de acasă sau ca mijloc de a-l saluta, precum şi folosirea hranei ca o modalitate de a face câinele fericit, precum „răsfăţul” câinelui cu „prânzul de duminică”  îl vor încuraja să cerşească hrana, cauzând exces ponderal şi probleme digestive ce pot fi dăunătoare pentru sănătatea lui. Mesele căţelului necesită o rutină ce trebuie respectată de întreaga familie. Hrana trebuie oferită la ore fixe şi intervale regulate, în acelaşi loc, pentru a preveni anxietatea legată de ora de masă, într-o încăpere liniştită, diferită de cea în care serviţi dumneavoastră masa şi într-un moment diferit faţă de momentul mesei familiei. Lăsaţi căţelul singur alături de castronul cu hrană, timp de 10 minute, fără a-l deranja. Deoarece hrana nu trebuie lăsată la discreţia căţelului, îndepărtaţi castronul cu hrana neconsumată şi oferiţi-o la următoarea masă. Nu hrăniți căţelul din mâna dumneavoastră, nu-l forțați să mănânce şi nici nu adăugați alte produse în hrana uscată pentru a-l încuraja să o consume căci acest lucru poate modifica semnificativ valoarea calorică a mesei. Asiguraţi-vă că are mereu acces la apă proaspătă şi că vasele de apă şi mâncare sunt curate. După fiecare masă, evitaţi pe cât posibil orice fel de exerciţiu fizic, în special în cazul căţeilor de talie mare, pentru a evita dilatația sau torsiunea gastrică la care sunt predispuşi. 

 

Pentru menţinerea greutăţii optime a căţelului, măsuraţi întotdeuna porţia zilnică de hrană. Supraponderabilitatea corespunde unei exces de greutate de până la 10% dobândit în timpul creşterii, adesea din cauza consumului de hrană excesiv sau neadecvat cerinţelor nutriţionale ale căţelului. Dacă această tendinţă continuă, ea poate duce la obezitate, ce poate determina apariţia anumitor afecţiuni, precum diabetul, osteo-artrita și altele. 

Respectarea obiceiurilor sănătoase şi a rutinei zilnice bine stabilită, vor contribui la dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a căţelului. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close