Câinele meu are încă purici! Ce să faci când antiparazitarul nu funcționează.

608

Ai fost un părinte de blanos grozav si responsabil. Te-ai dus și ai cumpărat cel mai bun antiparazitar pentru purici și l-ai aplicat câinelui sau pisicii tale, așa cum trebuia să faci. Ai urmat instructiunile! Ai făcut totul corect! Dar ești blocat să spui acele cinci cuvinte de care ne temem cu totii: „Blanosul meu inca are purici!” Ar putea fi solutia folosita? Probabil ca nu. Antiparazitarele precum Vectra3D sunt dovedite clinic că resping puricii, căpușele și multe altele. Deci ce ar putea fi?

Nu vă faceți griji! Acest lucru ar putea fi din mai multe motive. Pune-ți următoarele întrebări și vei găsi în curând răspunsul la problema cu puricii.

 

Ești absolut sigur că ai aplicat pipeta sau deparazitarul extern corect?

Primul lucru pe care trebuie să îl verificați (de două ori sau chiar trei ori) sunt instrucțiunile pentru orice antiparazitar pe care l-ați cumpărat.
De exemplu, dacă îi administrați cainelui dumneavoastră o pipeta împotriva puricilor, cum ar fi Ataxxa sau Duoflect, asigurați-vă că știți cât de des trebuie să administrați doza.
La fel de important este sa va asigurați că puneți aplicatorul sub părul animalului dvs. și pe piele.
Aceasta este o greșeală comună care poate reduce eficacitatea protecției animalelor de companie împotriva dăunătorilor.

Cât de sănătoasă este pielea animalului tău de companie?

Pielea uscată și nesănătoasă poate afecta eficacitatea antiparazitarelor spot on, tip pipeta.
Daca pipetanam cu grija blanita, inainte de aplicarea tratamentului antipurici, substanta ar putea sa isi indiplinesca scopul mult mai eficient.

De unde vin toți puricii?

Unii estimează că peste 90% din populația de purici trăiește în casa și curtea ta. S-ar putea să faceți tot posibilul pentru a vă menține animalul de companie fără purici, dar dacă restul zonei este infestată, este posibil să vedeți totuși niște scarpinaturi. Luați în considerare dezinsectia casei si a curtii,impotriva daunatorilor, ca o altă măsură pentru a vă menține animalul de companie sănătos.

Când ați început tratamentul?

Odată ce vedeți purici pe animalul dvs. de companie, va fi mai dificil să îi îndepărtați decât dacă ați folosi antiparazitarul ca protecție, înainte de apariția dăunătorilor.

Ca si veterinari, incurajam in permanenta parintii de animalute să folosească substantele anti purici pe tot parcursul anului. Insa, fiind constienti de optiunea reala a fiecaruia, puteți începe tratamentul macar cu câteva luni înainte de apariția sezonului de vârf al puricilor.

Îți tratezi toate animalele de companie pentru purici?

Doar pentru ca un blanos nu se vaita la fel de mult scarpinandu-se si muscandu-se in zonele afectate, nu înseamnă că este singurul puricos dintre animalutele tale de companie .
Mai multi blanosi, inseamna de asemenea, mai multi purici care depun oua in casa ta. Asadar asigurati-va ca ii deparazitati pe toti o data. Daca aveți atât pisici, cât și câini, asigurați-vă că utilizați medicamentele specifice speciei pentru fiecare.

Ai avut suficienta răbdare ?

Dacă ați epuizat toate celelalte opțiuni, poate este pentru că încercați să vă grăbiți prin proces. Ouăle de purici care erau inițial pe animalul tău de companie ar putea să fi căzut în colțurile și crăpăturile casei tale, iar acesta este doar începutul ciclului de viață al puricilor! Acelor ouă ar putea dura până la douăsprezece luni pentru a deveni purici adulți și, atunci când o fac, acești dăunători pot să sară înapoi pe animalul tău de companie. Ar putea fi util să continuați să vă protejați animalul de companie chiar și după ce credeți că amenințarea cu purici a dispărut, doar pentru a vă asigura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close