O greutate sănatoasă pornește de la obiceiuri sănătoase

1K

ANIMALELE SUPRAPONDERALE AU O SPERANṬĂ DE VIAṬĂ MAI REDUSĂ.

Greutatea în exces este corelată cu o speranţă de viaţă mai redusă pentru câini şi pisici, acestea riscând să dezvolte probleme de sănătate secundare supraponderabilității. . În calitate de proprietar de animal, este important să fii conștient de acest aspect, pentru ca animalul tău de companie să se poată bucura de o viaţă lungă şi sănătoasă.

Dacă animalul tău de companie este supraponderal, adoptând obiceiuri sănătoase îl poţi ajuta să se întoarcă la greutatea sa optimă, îmbunătățindu-i astfel starea de sănătate și calitatea vieții. O greutate sănătoasă îl va ajuta să fie activ și energic în fiecare zi. Evitarea excesului ponderal va reduce șansele de a dezvolta afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi diabetul, artrita sau bolile de inimă. Așadar, cum îi menții animalului tău greutatea sănătoasă? Este mai ușor decât pare. Începe prin adoptarea celor șase obiceiuri sănătoase de mai jos:

 

  1. MONITOREAZĂ-I GREUTATEA

Se estimează că 50% dintre câini și pisici sunt fie supraponderali sau obezi, dar majoritatea proprietarilor nu sunt conştienţi de acest aspect. Este important să știi cu exactitate greutatea pisicii sau câinelui tău și să întrebi medicul veterinar care trebuie să fie greutatea sa optimă. Medicul veterinar îţi poate arăta cum să-i evaluezi scorul condiţiei corporale, pentru a vedea cât de aproape este de formă sa fizică optimă.

 

  1. OFERĂ-I SUPORT NUTRIŢIONAL ÎN FUNCŢIE DE CERINTELE SALE

Alegeți hrana potrivită în funcție de rasă, talie, vârstă, sensibilități, stadiu fiziologic, stil de viață. Dacă este sterilizat(ă), are un apetit ridicat și un stil de viață sedentar, poți alege produsele special create din gamele ROYAL CANIN® pentru pisică  și câine, hrană uscată şi umedă. Aceste soluții nutriționale au un aport caloric redus pentru a limita creșterea în greutate și un conținut proteic ridicat pentru a proteja și menține masa musculară. După sterilizare, unele pisici se confruntă cu dificultăți în reglarea apetitului. Cu ajutorul rețetei ROYAL CANIN® APPETITE CONTROL STERILISED ce conține un nivel ridicat* de fibre specifice (*comparat cu o hrană de întreținere de calitate superioară), apetitul ridicat este moderat și se atenuează senzația de foame.

 

  1. SCHIMBĂ FELUL ÎN CARE REACŢIONEZI CÂND CERŞEŞTE HRANĂ ÎN MOD REPETAT

Ajută-l să se mențină în formă optimă și oferă-i suportul adecvat atunci când apetitul său este mereu ridicat. Cu ajutorul rețetelor speciale din gamele ROYAL CANIN® LIGHT WEIGHT CARE destinate câinilor și pisicilor, câinele sau pisica ta vor beneficia de o hrană îmbogățită cu un mix de fibre alimentare ce include și psyllium, ce au un efect de creștere a volumului hranei in stomac. Astfel apare senzația de sațietate și este redusă în același timp cantitatea de hrană ingerată in mod spontan.

De asemenea, în loc să-i oferi hrană, oferă-i atenție suplimentară și momente de joacă. Poți alege de asemenea să îi oferi o parte din porția sa de hrană drept recompensă pe parcursul zilei, pentru a nu depăși aportul caloric zilnic. Produse ROYAL CANIN® LIGHT WEIGHT CARE au de asemenea un aport caloric calculat corespunzător, pentru a limita creșterea în greutate și pentru a contribui la o scădere în greutate într-un mod sănătos și la menținerea lor în formă fizică optimă.

 

  1. HRANA OFERITĂ ÎN DOZE SĂNĂTOASE

Este important pentru bunăstarea animalului să îi creezi o rutină de hrănire și să-i păstrezi hrana, apa și litiera (în cazul pisicilor) în locuri separate. Cel mai important, asigură-te că porțiile pe care le primește sunt cele potrivite pentru menținerea greutății sale. Toate produsele ROYAL CANIN® au un aport caloric și proteic bine calculat pentru a contribui la menținerea sau atingerea greutății optime. Chiar dacă îi oferi un produs din gama ROYAL CANIN® LIGHT WEIGHT CARE destinate câinilor sau pisicilor, suprahrănirea va anula beneficiul promis de aceste rețete. Alege hrana potrivită nevoilor sale nutriționale, măsoară cantitatea de hrană oferită la fiecare masă și ține cont de caloriile conținute de recompensele oferite între mese. Chiar dacă gramajul recomandat ți se pare insuficient, ține cont de faptul că acesta a fost calculat cu atenție și ajustat în funcție de necesarul animalului.

 

  1. JUCAŢI-VĂ ŞI FACEŢI MAI MULTĂ MIȘCARE

Creșteți nivelul de activitate fizică în acord cu cerințele specifice ale rasei și vârstei. Activitatea fizică are mai multe efecte pozitive în afară de îmbunătăţirea condiției fizice. În cazul câinilor, explorarea în aer liber îi poate satisface instinctele sociale şi pe cele de vânătoare. Desfășurând împreună activităţi fizice precum drumeții sau alergări scurte, poate duce de asemenea, la construirea unei legături mai strânse între tine şi câinele tău. În cazul pisicii, sănătatea și bunăstarea sa pot fi afectate în măsura în care instinctele ei naturale nu sunt stimulate suficient. Când îi oferi jucării și provocări, nu numai că îi creşti nivelul de activitate, dar îi vei satisface şi instinctele primordiale de feline. Este excelent pentru bunăstarea ei mentală în general, iar ca efect secundar, probabilitatea de a se supraalimenta va scădea.

 

  1. CONSULTĂ MEDICUL VETERINAR

Vorbeşte chiar astăzi cu medicul veterinar despre menţinerea greutăţii optime a câinelui sau pisicii tale şi menținerea sa în forma fizică a unui companion magnific, așa cum este destinat să fie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close