Importanța nutriției sănătoase

1.7K


Pentru a-ți ajuta pisoiul sau cățelul să crească mare și sănătos trebuie să

îi oferi toată atenția și grija ta, alături de hrana potrivită. Pe parcursul etapei de creștere, sistemul imunitar al puiului are nevoie de suport pentru a se dezvolta și pentru a-l proteja împotriva germenilor din mediul înconjurător. De asemenea, aparatul digestiv este imatur și are nevoie de un mix specific de nutrienți, atent echilibrați și concentrați în crochete de mici dimensiuni,  cu grad ridicat de digestibilitate.

Datorită compoziției sale, hrana Royal Canin Nutriţie Sănătoasă dedicată cățeilor (descoperă produsele ROYAL CANIN® Puppy)  și pisoilor (descoperă produsele ROYAL CANIN® Kitten)  furnizează toți nutrienții esențiali, măsurați cu cea mai mare precizie, astfel încât să contribuie zilnic și pe termen lung la dezvoltarea armoniasă a puiului, la menținerea vitalității și sănătății sale de-a lungul etapei de juniorat și nu numai, în funcție de rasa, vârsta, talia, starea fiziologică și sensibilitățile specifice ale fiecăruia.

NUTRIȚIA SĂNĂTOASĂ ARE LA BAZĂ UN PUZZLE NUTRIȚIONAL

Crearea unei formule nutriționale echilibrate seamănă cu rezolvarea unui joc de puzzle complex, format din peste 70 de piese, fiecare piesă conținând un nutrient indispensabil pentru organismul pisicii sau al câinelui. Echilibrul optim se obține prin alăturarea în rețetă a tuturor ingredientelor, în proporții corespunzătoare, astfel încât să se completeze unul pe celălalt și să se alipească unei piese mai mici sau mai mari din jocul de puzzle.

Formulele nutriționale sub formă de hrană uscată au o concentrație mare de nutrienți pentru a aduce aport nutrițional chiar și în cantitate mică și mențin igiena orală prin efectul de periaj.

Formulele nutriționale sub formă de hrană umedă asigură hidratarea puiului și reduc riscul apariției problemelor urinare și al supraponderabilității. Alege produsul potrivit de hrană umedă pentru cățelul tău AICI și pisoiul tău AICI.

 

 

HRANA NEPREPARATĂ TERMIC ESTE O OPȚIUNE SĂNĂTOASĂ?

Hrana crudă reprezintă un risc pentru sănătatea puiului și a ta, pe care nu este necesar să ți-l asumi. Beneficiile hrănirii cu alimente crude (carne, ouă, etc., nepreparate termic ) nu sunt dovedite științific, însă riscurile sunt bine cunoscute.

O astfel de hrană este de mute ori neechilibrată, putând avea deficiențe sau aport excesiv de anumiți nutrienți. Există de asemenea riscul ca hrana crudă să provoace obstrucție intestinală sau perforarea intestinului în cazul în care conține oase, iar aceasta este o situație ce le pune viața în pericol.

De asemenea, studiile științice au dovedit că anumiți agenți patogeni, precum Escherichia coli,  Listeria monocytogenes, Campylobacter spp ,Salmonella spps, Sarcocystis cruzi, S. tenella & Toxoplasma gondii , au fost găsite atât în hrana preparată acasă cât și în hrana comercială ce are la bază ingrediente nepreparate termic, iar acestea reprezintă un risc de infectare atât pentru tine cât și pentru animal.

Nu uita că puiul tău este un adult în devenire, iar sistemul său imunitar si aparatul digestiv nu sunt încă bine dezvoltate. Pentru a-I asigura un start corect în viață oferă-i o hrană sănătoasă, ce îi susține dezvoltarea armonioasă și bunăstarea în etapa de creștere, etapă în care se pun bazele sănătății sale viitoare de adult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close