Hrană specială pentru rasa sa – Ghid Royal Canin

1.3K
De Ce Să Alegi Hrana Adaptată Rasei Sale

COMPANIONII DE RASĂ SUNT SPECIALI, LA FEL ȘI CERINȚELE LOR

Ai acasă un câine sau o pisică de rasă? Atunci cu siguranță știi cât de unic este aspectul companionului tău și cât de speciale sunt caracteristici sale. Știi însă că are și cerințe nutriționale diferite de cele ale altor câini sau pisici? Hai să aflăm de ce i se potrivește atât de bine hrana adaptată rasei sale și care sunt motivele pentru care ar trebui să o alegi.

TU ȘTII CARE SUNT CERINȚELE NUTRIȚIONALE SPECIFICE ALE COMPANIONULUI TĂU DE RASĂ?

Există 360 de rase de câini și 70 de rase de pisici recunoscute la nivel mondial, conform FCI și TICA (Asociația Chinologică Internațională și Asociația Internațională a Felinelor) și fiecare dintre ele remarcabilă în propria sa manieră. În plus față de diferențele în ceea ce privește aspectul, caracteristicile și comportamentul, fiecare rasă are cerințe specifice nutriționale și de sănătate. Primul pas către luarea deciziei potrivite în ceea ce privește hrana aleasă este de a înțelege cât de importante sunt trăsăturile specifice ale pisicii sau câinelui tău de rasă și a cerințelor sale nutriționale.

Rase Câini

CARE SUNT TRĂSĂTURILE SPECIFICE ALE RASELOR?

Forma capului și a maxilarului este una dintre caracteristicile diferite ale multor rase de câini și pisici. Există 3 forme diferite ale capului: dolicocefalic (capul lung și îngust, ca al Ciobănescului German sau al pisicii Siameze), brahicefalic (cap lat cu botul scurt, ca al Boxerului sau al pisicii Persane) și mezocefalic (cap cu lungimea și lățimea la fel de mari, precum Labradorul sau pisica Bengal). În funcție de forma capului și dimensiunea maxilarului, companionul tău va apuca și va mesteca hrana diferit. De exemplu, pisica Persană apucă hrana cu partea dorsală a limbii. Cu ajutorul crochetei adaptate rasei sale, prin dimensiune, formă, textură și densitate, companionul tău se va putea bucura de confortul ușurinței în a apuca hrana și va fi stimulat să o mestece, pentru menținerea igienei orale și o digestie optimă.
Varietatea tipurilor de culori, texturi, densitate sau lungime a blănii este cu adevărat spectaculoasă! De la blana unui Shih Tzu, cu fir de păr lung și care crește continuu, la blana foarte fină, aproape inexistentă a unei pisici Sfinx, cea plușată a unei British Shorthair sau blana dublă și aspră a unui Westie. Și nu doar blana este diferită ci și nivelul de sensibilitate al pielii fiecărei rase. De aceea formula nutrițională adecvată este esențială pentru protejarea sănătății și frumuseții acestor robe impresionate și a pielii delicate care are rol de barieră protectoare.

Constituția fiecărei rase influențează nu doar aspectul caracteristic ci și sănătatea osteo-articulară a indivizilor care îi aparțin. Rasele de pisici și câini de talie mare, cu musculatură puternică (cum ar fi Maine Coon sau Great Dane) tind să experimenteze mai multă presiune asupra oaselor și articulațiilor lor. Nici câinii care aparțin raselor de talie mică nu sunt cu toții lipsiți de riscuri, precum în cazul câinilor Dachshund, care pun extra presiune pe coloana vertebrală. De aceea fiecare rasă are nevoie de propriul său suport nutrițional și de stil de viață specific atunci când vine vorba de menținerea oaselor puternice și a articulațiilor
sănătoase.

Rase Pisici

FIECARE RASĂ ARE SENSIBILITĂȚI ȘI PREDISPOZIȚII SPECIFICE

Ca urmare a diferențelor genetice și fiziologice dintre rasele de pisici și câini, fiecare dintre acestea au propriile sale predispoziții sau sensibilități către anumite probleme de sănătate. De exemplu, Boxerul și Labradorul sunt amândoi câini de talie mare care cântăresc de regulă 30 kg. Este însă nevoie de o singură privire către cei doi pentru a înțelege că diferențele dintre cele două rase sunt semnificative, la fel și cerințele lor nutriționale. Pe lângă un stil de viață adecvat, nutriția adaptată rasei respective poate juca un rol important în gestionarea și preîntâmpinarea sensibilităților și afecțiunilor către care există o predispoziție genetică. O hrană dedicată câinilor de talie mare nu va ținti tendința de luare în greutate a unui Labrador sau dificultatea în a apuca hrana a unui Boxer, ori predispoziția sa către afecțiuni cardiace.

HRANA ALEASĂ JOACĂ UN ROL IMPORTANT ÎN MEȚINEREA SA ÎN FORMĂ OPTIMĂ

Pisica sau câinele tău de rasă este unic și la fel sunt și cerințele sale nutriționale. Din acest motiv, hrana pe care o mănâncă contează pentru sănătatea sa. Formulele adaptate particularităților raselor de câini și raselor de pisici contribuie la susținerea sănătății companionului tău, deoarece în comparație cu o hrană generică, dedicată exclusiv taliei sau vârstei sale, ele răspund cerințelor nutriționale specifice acestor rase magnifice, pentru a le asigura o viață lungă și sănătoasă

Vă Recomandăm Cu Drag Următoarele Produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close