Ghidul unui Start Sănătos în Viață

758

Descoperă ce poți face pentru bunăstarea lui

Bucuria primirii unui nou membru în familie vine împreună cu grija și responsabilitatea pentru bunăstarea lui. Fie că ai acasă un pisoi jucăuș sau un cățel năzdrăvan, te invităm să descoperi mai multe despre startul sănătos în viață.

GHIDUL PENTRU PISOI

  1. Amenajarea spațiului – Pisicile își împart teritoriul în zone distincte, pentru somn, joacă și hrănire și este bine să îi respecți nevoia de organizare a pisoiului, pentru bunăstarea sa.
  2. Zona de hrănire – Pisoiul tău va prefera întotdeauna ca bolul de hrană să fie amplasat departe de cel de apă și de litieră, deoarece evită instinctiv contaminarea apei cu resturi de hrană sau nisip.
  3. Jucăriile – Chiar dacă pisoii sunt tentați să se joace cu orice, oferă-i jucării sigure pentru vârsta lui, evitând înghițirea accidentală a bucăților mici.
  4. Accesoriile – Ascuțirea ghearelor, ascunzișul sau escaladarea pieselor de mobilier fac parte din comportamentul instinctiv al pisoiului, de aceea este bine să îi pui la dispoziție un copac pentru pisici care include și un sisal, pentru a-i oferi o zonă de confort doar a lui.
  5. Educarea și socializarea – Pentru a-ți ajuta pisoiul să devină un adult echilibrat, învață-l încă din prima zi, pe un ton blând, dar ferm, ce nu are voie să facă și oferă-i ocazia de a socializa, atât cu oameni, cât și cu alte animale.
  6. Somnul – Pisoii dorm mult și nu trebuie deranjați deoarece au nevoie de odihnă pentru a crește. Dacă îți place să te joci cu el, așteaptă până se trezește când este plin de energie și voie bună.
  7. Hrana – Pisicile au simțurile foarte fine, de aceea îți recomandăm să îi oferi pisoiului tău un mix de hrană uscată și umedă dedicat, care să îlstimuleze și să îi asigure nutrienții de care are nevoie pentru a crește sănătos și armonios.
  8. Igiena – Perierea și îngrijirea ghearelor, ochilor, urechilor și a dinților sunt gesturi simple care contribuie la bunăstarea și sănătatea animalelor, fapt pentru care pisoii trebuie obișnuiți de timpuriu cu ele, pentru ca mai târziu să le accepte cu ușurință.
  9. Siguranța – Pisoii curioși explorează și se aventurează curajos, de aceea trebuie supravegheați și protejați, prin îndepărtarea din zona lor de acces a obiectelor mici sau ascuțite care pot fi înghițite, a cablurilor electrice, a plantelor și a substanțelor toxice și prin securizarea ușilor și ferestrelor.
  10. Sănătatea – Consultul medical veterinar regulat, împreună cu vaccinările, deparazitările și sterilizarea, vor contribui la menținerea stării de sănătate a pisicii tale, pe durata întregii vieți.
Ghid Start Sanatos in viata caine si pisica

GHIDUL PENTRU CĂȚEI

  1. Ierarhia – Câinii sunt animale de haită și au nevoie de ierarhie pentru a-și găsi echilibrul. De aceea trebuie tratați cu blândețe, dar și cu fermitate cu privire la ce nu au voie să facă. Astfel, relația de încredere care se stabilește cu timpul între câine și proprietarul lui va fi una solidă.
  2. Somnul – Amenajează-i cățelului un loc pentru dormit, întotdeauna departe de uși sau ferestre, astfel încât să nu aibă impresia că deține controlul asupra sosirilor și plecărilor din casă.
  3. Jucăriile – Oferă-i jucării potrivite pentru vârsta și talia lui, din materiale sigure, destinate câinilor. Astfel, îl vei feri de riscul de a roade obiecte nepotrivite care se pot rupe în bucăți mici pe care le poate înghiți.
  4. Hrana – Pentru a-i susține ritmul accelerat de creștere, oferă-i hrana adecvată vârstei și rasei sau taliei sale. Organismul cățeilor trece prin transformări uimitoare care necesită un aport complex de nutrienți. Hrana sănătoasă pentru căței îl va ajuta să se dezvolte armonios și îi va întări sistemul imunitar fragil.
  5. Mesele – Cățeii au nevoie ca porția zilnică de hrană să fie împărțită în trei mese separate până la vârsta de 6 luni, și apoi în două, servite la ore fixe, în același loc, retras și liniștit. Nu sta lângă cățel atunci când mănâncă, nu îl hrăni din mână, nu îi lua bolul de hrană din față când mănâncă și nici nu îl hrăni în timp ce servești tu masa.
  6. Dresajul – Dresajul cățelului este esențial, însă trebuie adaptat vârstei și nivelului său de energie, pentru a nu-l obosi prea tare. Inițiază sesiuni scurte de dresaj, folosind recompense pozitive și comenzi simple, scurte și repetate des, pe un ton blând, de încurajare.
  7. Joaca și plimbările – Fie că trăiește într-un apartament sau într-o casă, cățelul tău are nevoie și de plimbări scurte în afara cartierului sau a curții, pentru a socializa și a explora noi teritorii. Jucați-vă împreună deoarece joaca este esențială pentru construirea unei relații solide.
  8. Siguranța – Organizează casa și grădina în așa fel încât să te asiguri că micul tău aventurier nu are acces la scări, substanțe toxice, cabluri, obiecte mici pe care le poate înghiți accidental, spații îngrădite necorespunzător din care poate evada sau ferestre amplasate la etaj superior.
  9. Igiena – Cățelul trebuie obișnuit cu blândețe și răbdare de mic cu rutina igienei zilnice, cu periatul blănii sau a dinților, pentru ca aceste activități să fie un prilej de răsfăț mai târziu.
  10. Sănătatea – Respectă calendarul vaccinărilor, al deparazitărilor și al vizitelor regulate la medicul veterinar, pentru a te asigura că noul tău prieten crește sănătos și se dezvoltă corect.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close