Cerințele Nutriționale ale Fiecărei Pisici și ale Fiecărui Câine Sunt Unice

698

Fiecare pisică și câine sunt unici, la fel și cerințele lor pentru a se menține în formă optimă și sănătoși.

În funcție de rasă, vârstă, greutate, nivel de activitate fizică sau stil de viață ori sensibilități, fiecare pisică sau câine va avea nevoie de nutriția specifică, într-o cantitate optimă în fiecare zi. Atunci când îi alegi hrana, trebuie să ții cont de toate aceste aspecte, pentru a-i asigura necesarul zilnic de nutrienți.

O hrană echilibrată poate însuma peste 70 de nutrienți esențiali, indispensabili pentru animalul tău de companie, în proporții corespunzătoare, astfel încât să acopere necesarul nutrițional al fiecărei cerințe nutriționale specifice diverselor etape de viață ori nevoi speciale ale pisicii sau câinelui tău.

Importanța Hranei Adecvate Cerințelor Nutriționale

O hrană personalizată conține nivelul exact de proteine, grăsimi, carbohidrați, antioxidanți naturali, vitamine,  fibre, prebiotice și minerale de care pisica  sau câinele tău are nevoie, pentru:

  1. Dezvoltarea și întreținerea organismului: aminoacizii, părți componente ale proteinelor, mineralele, oligoelementele, vitaminele și acizii grași răspund cerințelor nutriționale de bază pentru întreținerea dezvoltării corpului.
  2. Furnizarea energiei: lipidele, proteinele și carbohidrații reprezintă principalele surse de energie pentru câini. Pisicile sunt, de asemenea, dependente de proteine pentru metabolismul lor energetic și nu numai.
  3. Hrănire și prevenție: în funcție de cerințele nutriționale specifice unui animal de companie la un moment dat, unii nutrienți sunt încorporați în mod raționalizat (proteinele, antioxidanți, prebiotice, fibre, acizi grași esențiali etc.) pentru a preveni anumite riscuri, cum ar fi, afecțiuni renale, probleme digestive și efectele îmbătrânirii.
  4. Hrănire și îngrijire: anumiți nutrienți sunt adăugați și alții sunt limitați în hrană pentru a susține procesul terapeutic sau de convalescență, ajutând animalele de companie să se recupereze după anumite boli.

Maniera în care nutrienții sunt selecționați și dozați în cadrul a diferite formule de hrană contribuie la susținerea stării de sănătate a pisicii sau a câinelui tău, răspunzând cerințelor lor nutriționale specifice.

Nutrienții de Calitate Aduc Beneficii pentru Sănătate

Pentru a îndeplini rolul pentru care a fost creată, hrana trebuie să conțină nu doar mixul și cantitatea optime de nutrienți, ci și nutrienți de calitate. Sursele de materie primă și ingredientele alese trebuie să aibe un conținut ridicat de nutrienți de calitate, pentru a oferi animalului aportul zilnic necesar de vitamine, pro teine și minerale.

Valoarea nutrițională a unei formule de hrană este esențială pentru contribuția adusă sănătății pisicii sau câinelui tău, de aceea este important ca ea să fie constantă în fiecare porție pe care pisica sau câinele tău o consumă. Astfel necesarul zilnic de nutrienți va fi asigurat de porția zilnică recomandată.

Porția Zilnică de Hrană Trebuie Respectată

Crochetele sunt bogate în nutrienți esențiali, iar porția zilnică recomandată de hrană este atent calculată, pentru ca aportul fiecărui nutrient să fie optim adaptat pentru cerințele pisicii sau câinelui tău.

Dacă vei alege să îi oferi animalului o porție mai mare de hrană decât cea recomandată, aportul zilnic de nutrienți va fi și el mai mare, însă acest lucru nu este neapărat benefic. În timp, un aport prea mare de grăsimi ar putea contribui la o creștere în greutate a pisicii sau a câinelui tău, iar un nivel prea mare de vitamine, de exemplu vitamina D, poate dăuna sănătății.

O cantitate mai mare de hrana poate dauna sanatatii

Animalele noastre de companie depind de noi pentru sănătatea și bunăstarea lor. Ca proprietari de animale de companie, rolul nostru este să îi protejăm și să le oferim cea mai bună viață pe care o pot avea. Iar hrana sănătoasă, atent echilibrată și dozată în porții zilnice, care are un nivel optim de calitate, siguranță și valoare nutrițională, va contribui zi de zi la starea lor de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close