Elemente de dresaj – câinele latră

1.9K

Deși pare un element destul de abuziv, considerat destul de oprimant, comparat cu a-i spune unui om când să vorbească și când să tacă, sunt destule momente în care câinele trebuie să înțeleagă faptul că gălăgia nu este necesară. Dacă aveți de exemplu un bebeluș în casă și câinele începe să latre când are chef și orice măsură luați, el nu va tăcea, vor apărea momente de tensiune inutile.

Este indicat să aveți un câine care să vă asculte comenzile și pe care vă puteți bizui chiar și atunci când vine vorba de lătrat. Puteți să învățați câinele să latre sau să tacă atât prin comenzi vocale cât și prin limbajul corpului, respectiv deschiderea și închiderea repetată a pumnului.

Considerată o tehnică destul de simplă, acest element de dresaj constă în stimularea stării de agitație a câinelui prin agitarea unei bucăți de carne în fața lui. Cu cealaltă mână îl țineți în lesă și îl opriți din a lua bucata de carne. În scurt timp câinele va începe să latre, agasat de neputința de a ajunge la acea bucată de carne. În acel moment îi veți da și comanda ”latră”. Acest exercițiu trebuie repetat de mai multe ori.

Urmează momentul în care câinele va trebui să fie făcut să tacă. Dacă este ușor să îl faceți să latre, a-l face să tacă poate să fie mai dificil decât credeți .Câinele nervos, agitat, speriat, sau care vrea doar să transmită ceva, va lătra destul de mult. Ca să îl opriți din lătrat va trebui să fiți nevoiți chiar să îl prindeți de bot șisă îl forțați să nu mai scoată niciun sunet. În tot acest timp, este imperativ să repetați comanda ”taci”.

Acest exercițiu va trebui să fie repetat, acompaniat totodată de laudele și recompensele necesare. Se va deprinde în scurt timp cu ascultarea acestei comenzi. Nu trebuie să fiți duri cu câinii în timpul dresajului, ci doar trebuie să îl faceți să înțeleagă cine conduce întreaga operațiune, cine este stăpânul și de cine trebuie să asculte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close