De ce nu ar trebui animalele de companie să mănânce gluten?

1.5K

baner-mare016402Pentru că au și ele un sistem digestiv, la fel ca și oamenii! Este cât se poate de simplu răspunsul la această întrebare.

Și animalele de companie trebuie tratate asemenea unor ființe umane, mai ales pentru că de cele mai multe ori le considerăm a fi membri ai familiei în cadrul căreia au crescut.

Animalele de companie, câinii și pisicile, trebuie și ele să fie protejate de problemele identificate la nivelul compoziției din mâncarea pe care o avem la dispoziție astăzi.
Glutenul este unul dintre elementele care nu face prea bine corpului uman și nici sistemului digestiv al animalelor.

ARION este compania care vă pune pe masă pentru prima dată mâncare pentru câini și pisici fără gluten. Este un lucru nou, un beneficiu de care să se bucure toată lumea.

 

Dar ce este glutenul și de ce nu este benefic?

Din cauza mâncărurilor și a compoziției tot mai precare și mai greu de identificat a acestora, stomacul oamenilor și arion-original-adult-medium-pui-orez9606al animalelor a devenit mult mai sensibil la ceea ce digeră. Despre stomac se cunoaște că este cel de-al doilea creier al omului, deținând totodată o memorie digestivă. Acest lucru înseamnă că reușește să cunoască și să memoreze mâncărurile care îi plac și pe care urmează să le digere. În schimb, acele mâncăruri pe care nu le cunoaște, nu va ști cum să se ocupe de ele. Glutenul este unul dintre elementele pe care stomacul omului și al animalului nu îl prea înțelege. Glutenul se găsește cu precădere în pâine, dar ați fi tentați să spuneți că nici câinii și nici pisicile nu mănâncă pâine. Așa este, dar pâinea nu este singurul aliment în care se găsește gluten. Acesta a ajung să fie folosit și în industria berii (din nou, câinii și pisicile nu beau bere), în industria cerealelor sau în cea farmaceutică.

Glutenul se regăsește chiar și în mâncarea pentru câini și pisici. În final, aici intenționam să ajungem, să vă spunem că aplicabilitatea glutenului a ajuns chiar și în mâncarea animalelor de companie.

Intoleranța la gluten poate să provoace o serie de boli, cum este cancerul, poate să ducă la insuficiențe de vitamina D, la probleme cu tiroida și multe altele.

 

Ce aduce în plus mâncarea ARION fără gluten?

Lipsa surselor de grâu sau porumb elimină într-o foarte mare măsură glutenul din alimentație. Restul compoziției mâncării ARION fiind eliberată în totalitate de acțiunea glutenului. Mâncarea ARION conține fibre naturale MOS și mancare fara glutenFOS care au rolul de realiza un echilibru al florei intestinale și o digestie optimă a animalului de companie. Proteinele de origine animală care se găsesc în mâncarea ARION fără gluten sunt menite să ofere câinelui necesarul de vitamine care să îi asigure funcționalitatea corectă și perfectă a corpului.

Mâncarea fără gluten îi va conferi câinelui mult mai multă energie (pentru unele persoane acest lucru nu este tocmai un beneficiu), îi va crește puterea de concentrare, ajutându-vă astfel în cadrul sesiunilor de dresaj, dar îi va și oferi o digestie mai bună și o capacitate de absorbție a nutrienților mai bună.

Un posibil simptom al animalului de companie, simptom care ar putea să arate că are intoleranță la gluten, este scăderea energiei și activității câinelui sau a pisicii. Este mereu obosit și fără chef de joacă. Mai mult, dacă această oboseală este combinată cu alte probleme cum sunt digestia și balonarea, atunci cu siguranță că este indicat să se ia o pauză de la alimentația pe bază de gluten.

Acelea sunt momentele în care trebuie să vă îndreptați atenția înspre mâncarea ARION fără gluten. Dacă vreți să preveniți acele simptome, este indicat să începeți să folosiți mâncare ARION fără gluten din timp și să îi învățați sistemul digestiv cu acest tip de mâncare.

 

Echipa Pentru Animale se gândește tot timpul la bunăstarea animalului de companie pe care îl aveți în grijă și speră că aceeași atenție i-o oferiți și voi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close