Câinele și pisica în vacanță – drumul cu mașina

1.9K

dogLuggageÎn urmă cu ceva vreme  era destul de anevoios să vă luați câinele sau pisica alături de dumneavoastră în vacanță. Vi se părea mai simplu să îl lăsați în grija altcuiva și să evadați din rutină pentru câteva zile însorite de vară. In ultima vreme din ce in ce mai multi hotelieri accepta sa va cazati impreuna cu animalul dumneavoastra de companie si plecarea in vacanta impreuna cu pisica sau cainele a devenit o varianta practicata de foarte multi proprietari de animale. Dar ce trebuie sa stim daca plecam cu masina?

Vezi aici cateva produse pentru siguranta pe drum a animalului tau de companie

Acum, mașina poate fi dotată cu toate accesoriile necesare pentru a-i asigura câinelui sau pisicii un drum confortabil și plăcut. Mai mult decât atât, nu mai trebuie să vă temeți pentru siguranța câinelui sau pentru un eventual rău de transport, urmat de stări de vomă și amețeli.

Pregătirile pentru un astfel de drum trebuie totuși să înceapă cu câteva zile înainte de a porni în excursie. Dacă nu l-ați mai urcat până acum în mașină, atunci este bine să începeți cu câteva invitații, fără să aveți motorul pornit. Apoi, odată ce câinele sau pisica s-a obișnuit cu noul mediu, a mirosit toate colțurile și a adulmecat tapițeria, încercați să porniți motorul și să faceți câțiva metri cu mașina. Reacțiile câinelui vor fi de ajuns pentru ca dumneavoastră să vă dați seama dacă îi place sau nu, dacă se simte bine sau nu.

În cazul în care începe să se agite și să arate primele semne de frică sau anxietate, trebuie să știți că puteți să îl ajutați să treacă peste aceste momente. In acest moment exista o gama varietata de produse fabricate din plante care vor ajuta animalele de companie sa depaseasca momentele de frica. Tabletele Relax de la Sanal conțin aminoazici, vitamine și minerale (L-triptofan, inositol, nicotinamidă, taurină, calciu), elemente care reduc stresul, calmează câinii și pisicile aflați în diverse situații noi sau dificil de manageriat. Dacă se întâmplă totuși ca după o tabletă, respectiv o doză, câinele sau pisica dumneavoastră să continue același comportament în mașină, atunci puteți să îi mai oferiți o doză.  Daca va este greu sa administrati tablete, puteti opta pentru suplimentul lichid RX Nutricalm, tot un produs botanic ce va stimula producerea de serotonina si vor reduce comportamentul anxios.

Ce este bine de știut este să încercați să nu vă hrăniți câinele sau pisica înainte de o călătorie cu mașina. Evitați în acest fel câteva situații destul de neplăcute.

Urmatorul lucru la care trebuie sa va ganditi este pregatirea unui loc in care sa stea pe parcursul calatoriei. In cazul cateilor puteti opta sa calatoreasca pe bancheta din spate. In acest caz, pentru protectia masinii puteti folosi huse speciale, impermeabile si rezistente la zgariat. Pentru a-i usura acomodarea cu masina puteti sa luati eventual si perna cu care este obisnuit acasa.

. Dacă este vară, atunci cu siguranță Perna Cool Mat va fi cea mai indicată pentru o călătorie de durată. Lichidul refrigerant din Perna Cool Mat îi asigură acestuia un efect răcoritor, atât de căutat și de necesar în perioada călduroasă. Este de asemenea ușor de transportat și de manevrat.

In articoul urmator puteti citi despre siguranta companionului dumneavoastra in timpul calatoriei cu masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close