Câinele și bicicleta, câteva indicații utile

1.4K

Această activitate presupune puțin efort atât din partea biciclistului cât și din partea câinelui. Pentru că se dorește a fi o activitate plăcută și reconfortantă, trebuie să țineți cont de câteva aspecte legate de câinele dumneavoastră. În primul rând, trebuie să aveți în vedere distanța pe care doriți să o parcurgeți. Câinele trebuie să fie sănătos, să aibă mai mult de un an de zile și să fie destul de dezvoltat din punct de vedere muscular pentru a fi capabil să depună un astfel de efort. Câinii prea mari s-ar putea să obosească repede, mai ales dacă nu sunt obișnuiți cu o astfel de activitate. De asemenea, nu este indicat să luați la astfel de plimbări rase ca și buldogii pentru că structura lor nu este menită unei astfel de activități.

Indicaţii despre bicicletă, accesorii

Al doilea aspect important pe care trebuie să îl aveți în vedere este echipamentul. Este indicat să aveți o bicicletă  pentru munte (BTM) sau de oraș. O bicicletă cursieră necesită o poziție destul de incomodă pentru a ține și o lesă în mână. Mai mult, cursierele dezvoltă viteze prea mari pentru a putea fi susținute mult timp de către câine. Acesta va obosi înainte de a vă bucura de călătorie. Harnașamentul este următorul lucru pe lista de echipament necesar. Hamul Arlecchino, Daytona sau hamul Ergocomfort sunt cele mai bune alegeri pentru plimbarea cu bicicleta alături de câinele dumneavoastră. Nu îl va deranja și se pliază excelent pe astfel de ieșiri. Nu uitați de asemenea să îi verificați lăbuțele câinelui. Posibilitatea de a se răni la lăbuțe este cu atât mai mare cu cât terenul pe care ați ales să vă plimbați cu bicicleta este mai accidentat. Pe lângă aceste aspecte, mai trebuie să aveți cu dumneavoastră apa și ceva de mâncare.

Indicaţii despre efort

O altă indicație importantă este legată de distanța pe care o veți parcurge cu bicicleta și câinele alături. Nu începeți din prima zi cu distanțe foarte lungi. Distanțele trebuie crescute gradual, în fiecare sesiune de ciclism. Un procent de 5 sau 10% este o creștere acceptată în ceea ce privește distanța. Câinele trebuie să se obișnuiască treptat cu un astfel de efort. Mai mult, încercați să ieșiți cu bicicleta tot la două zile, oferindu-i astfel câinelui posibilitatea de a-și odihni musculatura. În timp va reuși să alerge mulți kilometri, dar la început nu trebuie să îl forțați mai mult decât este necesar. Nu uitați de asemenea că efortul depus îl face să se încălzească foarte repede. Din acest motiv, încercați să ieșiți cu bicicleta dimineața sau seara în sezonul cald. Să fiți atenți și la cât de fierbinte este astfaltul pe care vă deplasați. Ar putea să rănească lăbuțele câinelui dumneavoastră.

Începând de acum, patrupedul dumneavoastră se bucură de o plimbări cu bicicleta alături de dumneavoastră și vice versa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close