Bo, primul câine de companie al Americii

1.7K

Conform tradiției Americane, fiecare președinte care se instalează la Casa Albă trebuie să își aleagă un animal de companie. Când Obama a preluat frâiele Americii, în anul 2008, s-a văzut pus în situația de a-și alege un câine de companie. Hotărârea nu era una tocmai ușoară, pentru că acest câine avea să reprezinte imaginea Casei Albe și a familiei sale.

După îndelungi căutări, salvarea a venit din partea Senatorului Ted Kennedy, care a pus capăt speculațiilor presei cu privire la noul câine. Acesta, împreună cu soția sa, le-a făcut un frumos cadou familiei Obama, oferindu-le un câine din rasa Portughez de Apă. Una dintre aspectele importante de care trebuiau să țină cont la acea vreme era situația fiicei celei mici a familiei Obama, Malia, care avea o alergie la anumite animale de companie. Din acest motiv, familia Kennedy a fost nevoită să aleagă o rasă care nu era hipoalergenică.

Portughezul de Apă la Casa Albă

bo obama 4Integrarea câinelui Bo în sânul familiei Prezidențiale s-a făcut foarte repede, acesta fiind văzut tot timpul jucându-se sau plimbându-se pe peluza din fața Biroului Oval al Președintelui. La una dintre primele conferințe de presă organizate după ce câinele Bo a ajuns la Casa Albă, Obama a fost întrebat dacă i se va permite să intre în Biroul Oval. Răspunsul acestuia a fost cât se poate de categoric, spunând că este ceva normal să fie lăsat să umble pe unde vrea. Mai mult, Obama l-a citat pe fostul președinte Harry Truman care a spus ”Dacă vrei să ai un prieten în Washington DC, i-ați un câine!”. Câinele a învățat în timp să pozeze în fața fotografilor și să îl însoțească pe președinte în interiorul Casei Albe. Nu o singură dată Președintele a fost fotografiat jucându-se cu Bo, alergând alături de el sau mângâindu-l. Este evident că Bo și-a făcut loc nu doar în casa familiei Obama, dar și în inima lor. Numele câinelui i-a fost dat după cântărețul Bo Diddley, fiind ales de către fiicele Președintelui Statelor Unite ale Americii. Câinele cu numărul unu al Americii nu se sfiește să călătorească alături de Președinte în avionul Prezidențial Air Force One. Uneori, se poate considera că acest câine este unul de viță prezidențială și se comportă ca atare.

În anul 2012, după ce Obama a câștigat cel de-al doilea mandat de Președinte al Statelor Unite ale Americii, a fost bo obama 1adusă în sânul familiei o femelă din rasa Portughez de Apă, pe care au numit-o Sunny și care a fost considerată sora lui Bo. Au existat numeroase critici cu privire la faptul că Președintele Obama ar fi trebuit să aleagă un câine din adăposturile de câini. În ciuda acestor discuții ridicate de presa Americană, în ambele cazuri s-a ales varianta unui câine de rasă, aleși de la crescători de câini cu renume. În urma acestor replici negative, familia Obama a făcut o donație substanțială către o asociație care se ocupă de salvarea câinilor abandonați.

Despre rasa Portughez de Apă

Câinele din rasa Portughez de Apă este un câine calm, inteligent și evident, după cum îi spune și numele rasei, iubește apa. Sunt prietenoși, afectuoși și iubitori, perfecți pentru o familie activă, mai ales pentru cele care au la bo obama 3îndemână și o piscină, stau lângă o plajă sau au o barcă. Se descurcă excelent în sesiunile de dresaj și pot să exceleze în cursurile de agilitate. Dresajul îl ajută să îi stimuleze activitatea mentală și să îi ofere activitatea de care are nevoie. În final, orice tip de antrenament sau de dresaj reprezintă crearea unei legături puternice între stăpân și câine. Dați-i să facă orice muncă și câinele va fi încântat. Pot fi folosiți ca și câini de muncă, pentru terapie și pentru prinderea urmelor. Un câine din rasa Portughez de Apă are nevoie de exerciții zilnice, fără de care acesta va deveni frustrat și implicit distructiv. Este un câine hipoalergenic, dar nu în totalitate. În final, fiecare câine își schimbă blana și face mătreață. Trebuie menționat că alergiile apar în cele mai multe cazuri din cauza mătreței, nu din cauza părului. În ceea ce privește personalitatea acestui câine, fiecare individ este diferit, unii fiind încăpățânați, în timp ce alții sunt foarte ușor de gestionat. Au nevoie de socializare timpurie, expunere la cât mai mulți oameni, sunete și experiențe. Socializarea este necesară pentru a obține un câine echilibrat din punct de vedere al personalității. Fiind niște câini care își iubesc stăpânii, au în general nevoie să fie ținuți în interior, să simtă că trăiesc alături de oameni și că fac parte din familie și din activitățile lor. Trebuie să țineți cont că acest câine este unul căruia îi place să mestece. Pentru a evita distrugerea canapelei sau a covoarelor, asigurați-vă că are destul de multe jucării pe care să le poată mesteca. Roțiți-le pentru a nu se plictisi de ele. Câinele din rasa Portughez de Apă nu are blană interioară, motiv pentru care acesta nu își pierde părul atât de mult ca și alți câini. Tot acesta este motivul pentru care este considerat a fi hipoalergenic. Blana acestui câine poate să fie neagră, albă, diverse varietăți de maro, sau negru cu alb (așa cum este și Bo). Câinele trebuie să fie periat sau pieptănat de cel puțin două ori pe săptămână pentru a-i menține blana curată și pentru a nu îi permite să se încâlcească. Nu uitați de asemenea de îngrijirea dentară. Cel mai bine este să îl spălați pe dinți cu periuța, cel puțin de câteva ori pe săptămână, pentru a-i îndepărta depunerile de piatră.  Unghiile trebuie de asemenea îngrijite cel puțin lunar dacă el nu și le pilește în mod natural în timpul plimbărilor. Trebuie să aveți grijă la tăiatul unghiilor pentru că acestea conțin vase de sânge, iar dacă se întâmplă să tăiați unghiile prea adânc, data următoare câinele s-ar putea să nu mai accepte acest tratament.

O situație demnă de un film de acțiune

În 6 Ianuarie 2016, a ajuns în presa din America un raport cu privire la o încercare de a se fura cei doi câini ai bo obama 2familiei Prezidențiale. Situația este oarecum hilară pentru că persoana care a încercat să facă acest pas se autointitula Iisus Hristos. Numele real al acestui personaj este Scott D Stockert și are 49 de ani. Acesta le-a spus agenților din Serviciile Secrete că va încerca să fure câinii Președintelui Obama. Serviciile Secrete din Minnesota au primit un raport cu privire la această încercare de a se fura câinii președintelui. Drept urmare, agenții l-au oprit pe Scott la un Hotel Hampton Inn, după ce acesta a condus din Dakota de Nord în Washington DC. Scott le-a spus agenților că numele său este Iisus Hristos și că părinții săi sunt John F Kennedy și Marilyn Monroe. Acesta le-a mai spus agenților că intenționează să își anunțe candidatura ca și președinte și că intenționează să fure câinii. Rămânând cât se poate de sincer, Scott le-a spus agenților că are arme asupra lui. Într-adevăr, în mașina acestuia au găsit arme și muniție pentru care nu avea acte. Scott a fost acuzat de port ilegal de arme și a fost introdus într-un program super intensiv de supraveghere. De asemenea, el nu mai are voie să poarte asupra sa arme și nici să se apropie de Casa Albă sau de Capitoliu.

În final, toată lumea este fericită că ambii câini sunt teferi și nevătămați.

Câinele Președintelui

Trebuie să fie un câine foarte fericit și încântat să fie în prezența celui mai puternic om din lume. Pentru Bo și ulterior pentru Sunny, viața le-a oferit tot ceea ce se putea mai frumos. Un cămin mare, protecție și atenție din partea presei și a tuturor iubitorilor de animale de companie. Chiar și Președintele este foarte atașat și încântat să îi aibă alături pe cei doi Portughezi de Apă.

”Vrem să ne asigurăm că vom fi o familie responsabilă care deține un câine și că toți ceilalți vor fi la fel. Singura îngrijorare pe care o avem este dacă unui câine de apă îi plac roșiile. Grădina lui Michelle este în pericol! Aparent, câinele nu știe să înoate, ceea ce înseamnă că trebuie să fie învățat să înoate.”  a spus Președintele Barack Obama în fața presei în timp ce toată familia se bucura de Bo, care era în primele sale zile la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close