Asigură-te că înțelegi corect semnalele pe care le transmite pisica ta

3.2K

1. Când sunt micuți, puii de pisică miaună după atenția mamei lor care îi poate ajuta. Însă atunci când o pisică adultă miaună, înseamnă că acesta dorește să îți atragă ție atenția pentru a-ți comunica ce o supără sau ce îi crează disconfort. Se așteaptă ca tu să fii singura persoană care o poate înțelege și ajuta.

Pisicile îngrijite sunt pisici fericite

2. Știm cu toții că pisicile au un dar înăscut în a se preface că le este foame. Este important să nu te lași înduplecată și să menții programul de alimentație stabilit. Cel mai la îndemână sprijin este un program personalizat de alimentație pe care îl poți stabili consultându-te online cu un specialist experimentat.

3. Când pisica se așează lângă tine pe spate lăsându-și burtica la vedere să știi că nu reprezintă o invitație ca tu să o mângâi. Ea dorește de fapt să îți arate că a mâncat bine și că se simte în siguranță în preajma ta. Respectă acest moment de relaxare al pisicii tale, așa cum și ție ți-ar plăcea să îți fie respectate momentele proprii de răsfăț.

4. În mod natural pisica ta are instinctul de a se urca pe ceva înalt din casă pentru a supraveghea de sus teritoriul. Ca să nu îți strice draperia sau să îți dea jos vreun lucru de pe dulap este recomandabil să cumperi un ansamblu de joacă pentru pisici care îi va oferi spațiul propriu de explorare. Poți cere online sfatul unui specialist pentru a face alegerea potrivită pentru talia și vârsta pisicii tale.

5. Dacă locuiești la curte și observi că pisica ta îți aduce în gură vreun animal capturat, să știi că acest gest este modul prin care ea îți arată că te iubește și că îți poartă grija.

Urmărește periodic sfaturile simple de pe portalul pentruanimale.ro pentru a înțelege nevoile animalului tău de companie și vei observa cum pisica ta se va simți mai fericită. Și, de ce nu, cum să faci să nu fii nevoită să îți redecorezi periodic casa din causa urmelor de gheruțe pe canapea sau chiar pe parchet.
Împarte și cu prietenii tăi aceste sfaturi ajutând astfel comunitatea posesorilor de pisici să fie cât mai aproape de nevoia animalului lor de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close