Rasa de Papagali African Grey

2.7K
Informaţii generale:

Rasa de papagali African Grey (denumirea latină Psittacus Eithacus) se găsesc pe o mare suprafață din Africa Centrală și de Vest. Aceștia trăiesc în pădurile tropicale și subtropicale. Despre acești papagali se știe că reușesc să trăiască până la 50 de ani în captivitate, ceea ce înseamnă că pot să depășească jumătate de secol dacă trăiesc în mediul lor natural. Rasa de Papagali African Grey este cunoscută ca și animal de companie încă din timpurile biblice. Un autor din a doua jumătate a secolului XIX, dr W.T. Greene, a scris câteva volume de cărți despre specii de păsări, inclusiv cartea ”Papagalul Gri și Cum să vă Comportați cu El”. Această carte a apărut în anul 1885. Dr Green credea că papagalul African Grey era cunoscut de către Evreii antici, în urmă cu mai bine de 4000 ani. La început, papagalul Gri era adeseori denumit ”Jaco”, nume care provine de la sunetul pe care îl fac aceștia atunci când plâng. Denumirea se crede că a fost dată de către navigatorii portughezi, care aveau astfel de papagali African Grey ca și animale de companie în lungile lor aventuri pe mare. Există numeroase paragrafe literare și alte moduri prin care se arăta că acest papagal era ținut ca și animal de companie din cele mai vechi

  Nume: African Grey

Originea: Africa

Grupa: de dimensiuni mari


Inaltime:
27 – 41 cm

Speranta medie de viata: până la 50  ani

Culoare: gri cu coada roșie

Temperament:  Odată ce s-au adaptat în noul mediu și s-au obișnuit cu membrii familiei, lucrurile se vor desfășura normal. Dar până atunci, orice schimbare poate să îi provoace stres și teamă, precum și stări de nervozitate.

Dresaj:  S-a descoperit că pot să vorbească în propoziții, să răspundă la anumite întrebări și sunt capabili să folosească anumite obiecte pentru a-și îndeplini un scop.

Caracteristici distinctive: La fel ca și majoritatea papagalilor Africani, și acesta are un cioc încovoiat extrem de puternic. Nu se cunosc foarte multe lucruri despre modul în care își alege partenera de viață, dar ceea ce se știe despre ei este faptul că sunt adepții monogamiei.

timpuri. Nobilimea Europei a apreciat papagalul Grey atât datorită atractivității acestuia, cât și datorită abilității sale de a vorbi. Se spune că la începutul anilor 1500, Regele Henry VII al Angliei a deținut un astfel de Papagal African Grey. Un manuscris al bine-cunoscutului naturalist german, Johann Matthaus Bechstein, manuscris care făcea parte din tratatul său despre păsările captive scris în anul 1774, descria un papagal din rasa African Grey, deținut de către Cardinalul Ascanius. Acest papagal putea să recite Crezul într-un mod perfect articulat și fără să fie întrerupt. Cel mai vechi exemplu de papagal împăiat este corpul unui African Grey care poate să fie văzut în Westminster Abbey în Londra. Acesta a fost animalul de companie al Ducesei de Lennox, Frances Teresa Stuart. Papagalul a murit în anul 1702, la scurt timp după ce ducesa s-a stins din viață.

Descriere fizică – taxonomie:

Rasa de papagali African Grey pot să crească până la o lungime de aproximativ 33 cm. Aceștia sunt cei mai mari papagali din Africa. Penajul lor poate să fie colorat în mai multe varietăți de gri, în general prezentând un gri mai închis în zona aripilor și pe spate. Distinctiv la acești papagali este culoarea cozii, care este de un roșu aprins. La fel ca și majoritatea papagalilor Africani, și acesta are un cioc încovoiat extrem de puternic. Nu se cunosc foarte multe lucruri despre modul în care își alege partenera de viață, dar ceea ce se știe despre ei este faptul că sunt adepții monogamiei. Se poate face o diferențiere între un tânăr papagal African Grey și unul adult. În general, tinerii papagali au ochii negri. Pe măsură ce atinge maturitatea, irisul acestora devine deschis la culoare.

Există doar trei tipuri de păsări din acest gen Psittacus Erithacus, cele mai populare fiind Congo African Grey și Timneh African Grey.

Papagalul Congo African Grey poate să fie găsit în partea centrală și de vest a Africii, cu precădere în intervalul de 10 grade nord și sud față de linia Ecuadorului. Acest papagal este cunoscut și sub denumirea de Red Tailed Grey. Această varietate are o culoare a penajului gri închis, cu pene roșii în zona cozii. Mărimea variază între 32 – 41 cm, și o greutate de aproximativ o jumătate de kg. Ocazional se pot vedea păsări care prezintă penaj roșu pe suprafața corpului, această varietate fiind cunoscută ca și Red Factor Grey.

Papagalul Timneh African Grey se găsește în general în Liberia, Sierra Leone și în partea vestică a Coastei de Fildeș. Acest papagal este mult mai închis la culoare decât papagalul Congo, prezentând o culoare mai mult castanie a cozii. Timneh diferă de Congo și în ceea ce privește mărimea, acesta fiind mult mai mic. Astfel, mărimea papagalului Timneh African Grey este între 27 – 32 cm, având o greutate de 275 – 400 grame.

În ceea ce privește aspectul acestui papagal, pot să prezinte diverse mutații, dintre care cele mai cunoscute sunt lipsa pigmentului (papagalii sunt complet albi – albino), pigment incomplet (cu o pigmentare parțială – incomplet ino) și albastru (prezintă pigment alb în coadă – blue). Foarte puține dintre aceste mutații au fost realizate cu succes în captivitate, în mare parte pentru că fiind în captivitate, crescătorii au încercat alterarea genelor pentru a obține diverse variații. Cele mai vechi mutații cu privire la culoare datează din anii 1800. Una dintre cele mai recente descoperiri a fost papagalul Red African Grey. Acesta a fost dezvoltat în anul 1998 de către Von van Antwerpen din America de Sud și partenerul său din Noua Zeelandă, Jaco Bosman. Noile mutații ale papagalului African Grey sunt:

– red-pied – pene roșii pe aripi

– F2 pied – o bandă largă roșie pe abdomen

– Ino (albino) – în întregime alb, cu excepția cozii care rămâne roșie

– incomplete ino – majoritatea alb, cu o doză mică de negru și gri pe aripi

– blue – pigment alb în coadă

– parino – culoare fadă peste tot

– lutino – pigment galben

– cinnamon – maro în loc de gri.

 

Personalitate:

Rasa de papagali African Grey sunt foarte inteligenți, curioși și le place să interacționeze cu oameni și cu obiecte. Pentru că au o speranță de viață foarte ridicată, în jur de 50 de ani, majoritatea papagalilor care se află astăzi în captivitate sunt la doar o generație sau două de viața liberă, sălbatică. Din acest motiv se crede că au puternice reminiscențe sălbatice în ei, fiind uneori imprevizibili în atitudine. Multitudinea de calități care îi face pe aceștia să fie doriți ca și animale de companie solicită de asemenea o atenție deosebită din partea stăpânului lor, interacțiune directă și antrenament și dresaj continuu. Papagalii din rasa African Grey sunt companioni foarte loiali și devotați, dar nu sunt papagali pentru oricine. A avea grijă de un papagal African Grey nu este niciodată ușor. Acești papagali au nevoie de foarte multă iubire, timp, răbdare și efort atunci când vine vorba de a construi o relație durabilă. Pentru că sunt timizi și prevăzători, papagalii sunt în general rezervați cu privire la noi oameni sau la noi obiecte. Au tendința de a sta și analiza o perioadă de timp înainte de a socializa. Sunt foarte empatici, ceea ce înseamnă că trebuie să fie gestionată fiecare întâlnire într-o manieră calmă. Odată ce papagalul African Grey a învățat să aibă încredere în tine, veți avea parte de o relație care va dura o viață întreagă. Este un papagal care are nevoie să interacționeze frecvent cu oameni și să se joace în afara cuștii. Cușca trebuie să fie largă și să aibă la dispoziție un număr mare de jucării care să fie indestructibile. Odată ce s-au adaptat în noul mediu și s-au obișnuit cu membrii familiei, lucrurile se vor desfășura normal. Dar până atunci, orice schimbare poate să îi provoace stres și teamă, precum și stări de nervozitate. Aceste stări vor duce la un comportament mai puțin plăcut, la agresivitate și chiar și la probleme de sănătate. Nu vă doriți un papagal care să își smulgă penele, nu? Pentru a evita acest lucru este indicat să vă luați din timp toate măsurile de siguranță și să fiți familiarizați cu comportamentul acestor papagali și cu modul în care trebuie să interacționați cu ei. Pentru a avea un papagal din rasa African Grey cu o personalitate echilibrată este indicat să îi permiteți să socializeze încă de când este mic cu persoane cât mai diversificate. Aceste aspecte îl vor ajuta să se descurce mai bine atunci când apar anumite schimbări, să fie mai puțin temător și timid și să fie mult mai sociabil.

Dresaj

Papagalii din rasa African Grey sunt considerați a fi una dintre cele mai inteligente rase de păsări, fiind situate de către experți printre cele mai inteligente specii de animale. Capacitatea lor de a vorbi este determinată de capacitatea de învățare, nu de capacitatea mimică. S-a descoperit că pot să vorbească în propoziții, să răspundă la anumite întrebări și sunt capabili să folosească anumite obiecte pentru a-și îndeplini un scop. Vocabularul lor poate să ajungă să conțină până la 200 de cuvinte. Totuși, acești papagali nu încep să vorbească decât după vârsta de un an, în timp ce alții abia după vârsta de doi ani. Există și cei mai puțin norocoși, care nu vorbesc o viață întreagă. S-au realizat studii prin care s-a arătat că aceste păsări au abilitatea de a asocia cuvinte cu obiecte, culori, numere. Una dintre cele mai cunoscute cercetătoare a fost Dr Irene Pepperberg, care și-a dedicat întreaga carieră studiului inteligenței acestor papapagali. În zilele noastre studiile continuă în mare parte pe doi papagali African Grey, Arthur și Griffin, despre care se crede că sunt capabili să realizeze legături cognitive la același nivel cu delfinii, cimpanzeii și chiar cu copiii mici.

Hrana:

Rasa de papagali African Grey sunt învățați ca și în sălbăticie să adune nuci, semințe și fructe. Se știe despre acești vegetarieni că le place să mănânce stratul superior al nucilor de cocos, precum și fructele roșii ale Cola Tragacantha. Recent au descoperit că le place să mănânce grâu, lucru descoperit ca urmare a distrugerilor pe care le pricinuiesc recoltelor de grâu din Africa.

La magazinele de specialitate puteți să găsiți bare presate de semințe, cu aromă de miere, de fructe de pădure sau multe alte variante. Acestea sunt foarte îndrăgite de către papagalii din rasa Lovebirds. Pe lângă semințe, este indicat să îl hrăniți cu mâncare proaspătă, cum sunt legumele, fructele și fructele de pădure. Mere, morcovi, pere, porumb, broccoli, spanac sunt opțiuni foarte bune pentru hrana papagalului, acestea fiind foarte bogate în nutrienți. La fel ca și oamenii, nici papagalilor nu le place mâncarea care se îndepărtează de gustul ei original. Mâncarea procesată excesiv își pierde din valoarea nutritivă, conținând adeseori calorii care pot să ducă la creșterea în greutate. Nici mâncarea prăjită nu trebuie să existe în meniul papagalilor.

Boli si afectiuni curente:

Rasa de Papagali African Grey este predispusă la destul de multe probleme de sănătate, motiv pentru care trebuie să aveți tot timpul grijă de el și mai mult, trebuie să îl urmăriți tot timpul. Observându-l, veți putea să înțelegeți ceea ce transmite în diferite ipostaze. Dacă îl vedeți că bea prea multă apă, că nu mănâncă destul sau că mănâncă prea mult, că este prea slab sau prea gras, că este letargic, atunci cu siguranță există o problemă de sănătate și ar trebui să mergeți cu el la un medic veterinar.

Unele dintre problemele care pot să apară sunt următoarele:

– alergiile;

– căderea penelor;

– voma;

– constipația;

– îi curge nasul și dificultăți la respirație;

– probleme cu ciocul, cu picioarele sau cu ochii;

– pierderea echilibrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close