7 pași spre o relație sănătoasă împreună cu cățelul tău

887
Încrederea câinilor

Câinii sunt cunoscuți pentru iubirea lor necondiționată și loialitatea nemărginită, însă din mai multe motive aceștia pot dezvolta anxietate. Aceste motive pot varia de la traume din trecut sau mici întâmplări de-a lungul timpului.

Cunoașterea semnelor

  1. Poți observa foarte ușor dacă blănosul tău are dificultăți în acomodare. Dacă ești atent la gesturile sale, poți vedea dacă mediul este unul relaxant pentru el sau nu. Un câine care este fricos va avea un corp încordat, își va ține coada în jos sau între picioare, va evita contactul vizual, poate începe a gâfâi. Poate prezenta oricare dintre semnele enumerate mai sus. 
Cățel trist

2. Nu te uita în ochii lor. Privirea în ochii unui câine este o invitație la o provocare. Te asigur că nu dorești să accepți această provocare. Evită contactul vizual dacă legătura ta cu câinele este instabilă. Se spune că și căscatul în jurul lor ajută foarte mult. Le arată că ești calm.

Locuință și împrejurări

Cățel Somnoros

3. Oferă-i un spațiu sigur. Câinii sunt animale teritoriale, așadar locul în care trăiesc este foarte important pentru ei. La început de relație, casa în care trăiește va trebui să fie cât mai liniștită și primitoare. Asta include:

  Locuri sigure unde poate mânca și bea, ușor de accesat, dar mai departe de alte activități.

   Pătuțul să fie confortabil, însă să poată să se miște ușor în el în caz că se simte în pericol. De multe ori, este recomandat să își aleagă singur acest spațiu unde să doarmă.

   Câinii au un miros și auz sensibil, așadar diferite mirosuri sau zgomote puternice și bruște, îl pot deranja. 

   Detergenții și produsele de curățare din locuință să fie schimbate în cele Pet Friendly. Același lucru se aplică și la gospodării – sunt erbicide speciale care nu dăunează. 

4. O casă jucăușă. Exercițiile de încredere prin joacă și jucăriile speciale de dresaj. Distracția prin joacă este de neegalat, iar când cățelul este supus unei activități fizice, acesta poate să scape ușor-ușor de anxietate. Văzându-te plin de energie și bucuros să te joci cu el, poate însemna enorm pentru acesta.

Poți îmbina utilul cu plăcutul și să adaugi în sesiunile de joacă puțin antrenament. Da, cu ajutorul distracției și câteva recompense, îl poți dresa foarte ușor. Este recomandat ca dresajul să meargă lent la început și să nu îl obligi să facă ceva ce nu vrea. Cu răbdare, în timp, o să vezi cât de ușor este să îl rogi să-ți ofere lăbuța.

Cățel și jucării

5. Rutină. Menține o rutină zilnică echilibrată. Un program de masă, ore fixe pentru ieșirile afară sau joacă, însă, pentru început să nu se simtă obligat. Dacă acesta doarme sau se relaxează în spațiul lui, așteaptă ca acesta să termine și după poți crea rutina în jurul acestor activități. De asemenea, și tu trebuie să ai o rutină. Ca să nu fie speriat de mișcări sau activități bruște, asigură-te că ești transparent și constant în viața de zi cu zi.

Suport emoțional

6. Cum am menționat mai sus, recompensele sunt cheia unui dresaj. Însă le poți oferi în mai multe cazuri: ai ajuns acasă după o zi lungă la muncă, unde câinele a fost singurel; cățelul a făcut ceva bine (a urinat unde trebuie, nu a distrus ceva ce părea să vrea să distrugă, pe scurt orice faptă bună.) În felul acesta îl determini să continue acest comportament corespunzător.

În afară de recompense, poți folosi cuvinte. Bravo, Cățel Bun sau orice alint sau felicitare. Trebuie totuși să fie ceva scurt și să folosești un ton adecvat, plăcut și să emane fericire.

7. Pentru suport emoțional sunt o grămadă de lucruri pe care le poți încerca.

        Cuvinte de reasigurare pe un ton cât mai calm și încet.

        Consultarea unui specialist poate ajuta în cazurile extreme, iar dresajul profesional este binevenit și el.

        Răbdare și înțelegere. Numai cu răbdarea poți să treci și marea. Trebuie să înțelegi că în momentul adopției, cățelul nu o să ajungă la tine în locuință deja fericit și relaxat.

        Un frățior sau o surioară. Câinii sunt animale de haită, așadar încă un membru al familiei blănos îl poate ajuta să se deschidă față de familia adoptivă.

Vă recomandăm cu drag următoarele produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close