10 sfaturi de călătorie împreună cu câinele tău

1.3K

Luna august aduce, pentru mulți dintre noi, concediul de odihnă sau chiar o a doua repriză de concediu. Fie că vorbim despre o săptămână sau mai mult, fie că vorbim despre un frumos șir de weekend-uri la munte sau la mare, în mod cert vacanța nu e completă fără prietenii noștri canini.

Așadar, iată 10 sfaturi esențiale pe care să le urmezi atunci când călătorești împreună cu câinele tău.

  1. Asigură-te că locul de cazare este unul dog-friendly. Dacă acest lucru nu este specificat explicit, ia legătura cu personalul și verifică regulamentul lor privind animalele de companie. Și în situațiile în care în prezentarea locației este menționat explicit că animalele de companie sunt binevenite, poate fi o idee bună să le furnizezi toate informațiile necesare despre câinele tău, în special privind rasa și talia sa.
  2. Dacă urmează să călătorești în străinătate, verifică regulile țării respective privind animalele de companie, actele necesare și politicile spațiilor publice. În majoritatea cazurilor vei avea nevoie de pașaportul blănosului, carnetul său de sănătate cu vaccinările la zi și, eventual, avizul medicului veterinar că este sănătos și apt de călătorie. Sunt țări care solicită dovada deparazitării interne sau externe, pe lângă dovada vaccinului antirabic, respectiv țări care impun carantina pe o anumită durată de la intrarea în teritoriu. Verifică bine toate aceste condiții.
  3. Informează-te despre posibilele pericole de sănătate în zona unde călătorești și ia măsurile de precauție necesare. O discuție cu medicul veterinar înainte de călătorie și un control de rutină sunt absolut esențiale în prevenirea posibilelor infestări cu patogeni diferiți de cei pentru care îți tratezi blănosul în mod obișnuit sau pentru care este adaptat sistemul său imunitar. Spre exemplu, leishmanioza este o boală răspândită în țările mediteraneene și purtată de flebotomi (sau muștele de nisip), care poate fi letală. Atât schimbările climatice, cât și faptul că tot mai mulți câini călătoresc în străinătate alături de familiile lor fac ca această boală să apară sporadic și pe teritoriul României.
  4. Tratează-ți prietenul canin împotriva paraziților externi. Și la noi în țară există o sumedenie de motive pentru care să fie imperativ necesară protecția repelentă – astfel încât puricii, căpușele și țânțarii să fie îndepărtați înainte de a-ți mușca prietenul patruped. Dacă mergeți în vacanță la munte, sunteți pe teritoriul căpușelor. Acestea prosperă în păduri, în zonele umede cu vegetație abundentă și înaltă. Animalele sălbatice, mai ales angelicele căprioare, contribuie nespus de mult la bunăstarea populațiilor de căpușe în pădurile montane. Așadar, nu lăsa sănătatea blănosului la voia întâmplării și asigură-te că a fost tratat cu pipeta repelentă Vectra 3D cu cel puțin câteva zile înainte să plecați de acasă. Și la mare e necesar același tip de protecție repelentă: țânțarii au același program de plimbare ca și voi, dimineața și seara. Ei pot transmite o boală numită dirofilarioza, transmițând prin mușcătura lor viermi (Dirofilaria spp.) ce cresc în corpul animalelor infestate provocând probleme de sănătate grave. Poți preveni toate aceste neplăceri cu ajutorul pipetei repelente Vectra 3D. Dacă știi că ar fi timpul de o nouă pipetă cât timp sunteți plecați, nu aștepta întoarcerea acasa: ia una la tine și aplic-o mai degrabă înainte de expirarea termenului de acțiune a celei anterioare. Paza bună trece primejdia rea.
    sursa poză Nuestro Perro
  5. Microciparea câinilor este o condiție obligatorie pentru călătoria în străinătate (pe lângă obligativitatea la nivel national).
  6. Oricum ai călători, hrănește-ți câinele mai puțin și mai devreme, astfel încât să nu i se facă rău în timpul transportului. Medicul veterinar îți poate recomanda anumite remedii împotriva răului de mișcare, respectiv un sedativ ușor, dacă este necesar. O plimbare lungă și o sesiune de joacă intensă vor ajuta atât la digestie, cât și la consumarea energiei blănosului astfel încât să fie liniștit pe drum.
  7. Păstrează la îndemână câteva dintre jucăriile sale preferate, recompense și, neapărat, bolul de apă și apă proaspătă și rece – drumul cu mașina permite oricâte opriri sunt necesare.
  8. Asigură câinele cu centura de siguranță și hamul, sau invită-l pentru puțin timp în cutia de transport înainte de a trece cu mașina prin stațiile de taxare. Câinele poate crede că e momentul de ieșit la joacă atunci când cobori geamul pentru a plăti, și se poate accidenta sau chiar pierde dacă manifestă puțin mai mult entuziasm J
  9. Pentru orice călătorie cu avionul, vei avea nevoie de o cutie de transport aprobată International Air Transportation Association (IATA) . În funcție de talia câinelui tău, acesta poate călători alături de tine în cabină sau nu. Informează-te și evaluează bine dacă merită efortul pentru câinele tău. Dacă va călători cu tine în cabină, vei avea nevoie de o botniță, chiar și pentru cel mai mic și cuminte cățel, așa că asigură-te că ai una confortabilă pentru el. Nu rezerva un loc la culoar pentru că vei fi rugat să te muți, și păstrează în vedere că nu toți pasagerii se simt confortabil în prezența câinilor. Ia legătura cu compania aeriană cu suficient timp înainte de călătorie și discută despre condițiile de zbor cu un animal de companie.
  10. Notează-ți de acasă numărul de telefon și adresa celui mai apropiat medic veterinar sau centru de urgențe veterinare din zona unde urmează să călătorești, sau cere recomandarea medicului tău de acasă. Nu-i de dorit să ajungi la medic în vacanță, dar e și mai puțin de dorit să ai nevoie de medic și să nu îl poți găsi imediat.

Prietenii noștri canini sunt exploratori entuziasmați ai locurilor noi, și deseori ne reamintesc și nouă cum să privim lumea ca și când am vedea-o pentru prima dată. Vă dorim, așadar, misiuni de explorare pline de success și în deplină siguranță!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close