Vânătoarea de recompense împreună cu câinele tău!

954

 

Hai la joacă!

A avea un câine în familie înseamnă atât distracție cât și responsabilitate iar cel mai important este să îi oferi atenție și să te joci cu el cât mai des. Atunci când te joci cu el, câinele reușește să își consume energia și să nu mai fie plictisit, mulți câini dezvoltând probleme de comportament dacă sunt plictisiți.

Am enumerat mai jos câteva beneficii pe care le are joaca:

Abilități sociale 

Atunci când câinele petrece mult timp jucându-se, învață reguli și va interacționa mai bine cu alte persoane sau câini.

Sănătate mentală

Jocurile sunt un beneficiu pentru câinele tău deoarece acestea au reguli și asta îl va ajuta să fie focalizat mental și să învețe mai ușor ceea ce dorești să îl înveți. Un câine cu o minte ageră și antrenată este un câine care va trăi mai mult.

Sănătate fizică

Dacă îți faci timp să te joci cu câinele, acest lucru contribuie la sănătatea fizică generală. Obezitatea la câini este frecventă, motiv pentru care menținerea lor activi este atât de importantă. Timpul de joacă menține articulațiile câinelui tău în formă bună și promovează o inimă sănătoasă. La fel ca oamenii, câinii trebuie să rămână activi pentru a fi sănătoși fizic.

Crearea unei legături

Legătura între câinele tău și tine este foarte importantă iar dacă timpul petrecut împreună este unul scurt,  prin joacă se poate stabili această legătură iar câinele tău se va simți iubit și in siguranță.

Un joc interesant și antrenant este Vânătoarea de Recompense, fiind o modalitate distractivă de a-ți petrece timp cu câinele tău și de a-l menține activ. Acest joc îl determină să își folosească nasul și mintea pentru a rezolva și a găsi recompensele.

De ce ai nevoie pentru a juca Vânătoarea de Recompense:

  • recompensele preferate
  • un spațiu mai mare în care să vă jucați
  • câinele să știe comenzile „Șezi”și „Culcat” sau să mai fie o persoană care să îl ajute să facă asta, dacă nu știe încă

Cum se joacă Vânătoarea de Recompense:

  1. Prima dată încercă să simplifici cât mai mult jocul, pentru a-l înțelege și a nu se frustra. Folosește recompensele preferate și o jucărie și lasă-l să vadă unde le ascunzi.
  2. Ascunde recompensele în cameră când câinele te vede, dar acesta sa fie în  poziția „Șezi”sau „Culcat”.
  3. După ce le-ai ascuns, lasă-l să le găsească și să se bucure de ele.
  4. Când a început să înțeleagă regulile jocului, poți să îl faci mai complicat, ascunzând recompensele într-o altă cameră sau în locuri mai greu accesibile, astfel încât să îi stimulezi mirosul și gândirea.

Un lucru important de reținut este că doriți să crești gradul de dificultate sa o faci treptat, astfel încât câinele tau să nu eșueze. O eroare va readuce progresul câinelui  înapoi. Așadar, dacă nu găsește obiectul,ajută-l și lasă-l să caute în continuare.

Când îți faci timp să te joci cu câinele tău, ești un proprietar responsabil și iubitor. Ești totul pentru tovarășul tău canin, așa că lui sau ei îi va plăcea să petreacă timp jucând jocuri împreună. Chiar dacă sunt doar cincisprezece minute pe zi, vei vedea diferența în modul în care se comportă câinele tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close