Tu cum alegi hrana pisicii sau câinelui tău?

929
Mituri Adevaruri

INFORMAȚII DESPRE NUTRIȚIA ANIMALULUI TĂU DE COMPANIE

Există o largă varietate de oferte în ceea ce privește hrana dedicată câinilor și pisicilor. Iar tendințele în domeniul hranei pentru animalele de companie se multiplică la fel de rapid precum cele din domeniul nutriției umane. Din această cauză este dificil uneori să avem convingerea că am ales hrana adecvată cerințelor nutriționale ale pisicii sau câinelui nostru.

Află mai multe despre nutriție în acest articol sau descoperă cum poți identifica hrana potrivită în funcție de caracteristicile animalului tău de companie accesând platforma Royal Canin. Lista de produse recomandate este dedicată animalelor sănătoase. Dacă ai un companion cu o afecțiune diagnosticată, adresează-te medicului veterinar.

Hai să descoperim împreună șapte mituri și adevăruri despre hrana dedicată pisicilor și câinilor.

1. Pisicile și câinii au cerințe nutriționale diferite față de noi, oamenii?

Desigur, cerințele lor nutriționale sunt diferite de ale noastre. De exemplu, pisicile au nevoie de o proporție mai mare de grăsimi în hrană decât noi și de o cantitate de proteine mai mult decât dublă, iar câinii au nevoie de un aport zilnic mult mai mare de vitamina B12 sau calciu. Nutrienții esențiali din hrana zilnică a unui câine sau a unei pisici, impactează fiecare aspect al sănătății acestuia. Înţelegerea rolului nutrienţilor şi a cerinţelor nutriţionale specifice ale animalului tău de companie, te va ajuta să faci cea mai bună alegere a hranei pentru el. Cerința nutrițională reprezintă cantitatea dintr-un nutrient care trebuie asigurată unui animal pentru a-i satisface cerințele metabolice. Aceasta înseamnă aportul nutritiv care susține funcționarea normală a organismului unui animal sănătos, pe o perioadă mai lungă de timp.

2. Este posibil ca hrana pregătită acasă să nu îi asigure companionului tău toţi nutrienţii necesari?

Ştiai că un studiu* efectuat pe 200 de reţete de hrană pregătită în casă, a demostrat că 95% dintre ele nu conţineau unul sau mai mulţi nutrienţi esenţiali și peste 83% prezentau deficiențe nutriționale multiple? Prepararea hranei pentru pisica sau câinele tău poate fi o activitate plăcută, prin care îți manifești dragostea, însă echilibrarea cerințelor nutriționale ale companionului tău este complexă, deoarece are nevoie zilnic de peste 50 de nutrienți, în proporții diferite. O cantitate excesivă dintr-un anumit tip de nutrient sau prea mică din altul, poate avea consecințe pentru sănătatea sa. Iar cerinţele nutriţionale ale animalului tău de companie pot să difere în funcţie de vârstă, rasă, greutate, stil de viaţă, sensibilităţi sau starea de sănătate.

*University of California, Davis School of Veterinary Medicine ‘Homemade dog food recipes can be a risky business, study finds, 15 iulie 2013

Aplicație Royal Canin

3. Urmărește nutrienții și nu ingredientele.

În timp ce oamenii se concentrează adesea pe anumite ingrediente din hrană, hrana animalelor de companie trebuie privită prin prisma nutrienților. Când te gândești la alegerea hranei pentru animalul tău de companie, nu uita: o hrană completă și echilibrată oferă pisicilor și câinilor toți nutrienții esențiali de care are nevoie, în cantitățile optime, pentru a-i menține sănătatea. Nutrienții de înaltă calitate (precum proteinele, lipidele, carbohidrații, mineralele și vitaminele) depind de calitatea ingredientelor și sursa acestora. Nu ingredientele în sine sunt importante, ci calitatea lor și nutrienții pe care îi oferă. Chiar dacă un ingredient pare apetisant pentru noi, este posibil ca el să nu fie o sursă bogată în nutrienții potriviți pentru animalul tău de companie.

4. Cerealele sunt o sursă importantă de nutrienți?

Deși multe persoane consideră că cerealele sunt lipsite de valoare nutritivă și pot fi dăunătoare câinilor și pisicilor, acestea furnizează câinilor și pisicilor mulți nutrienți hrănitori. Sunt ușor de digerat atunci când sunt procesate corespunzător și bogate în energia necesară pisicilor și câinilor. Deoarece sunt ușor de digerat, pisica sau câinele tău va asimila o cantitate mai mare din nutrienții pe care îi oferă, precum: acizi grași esențiali, fibre, vitamine și minerale, carbohidrați de calitate superioară, ceea ce face din ele o parte importantă a unei hrane complete și echilibrate. Cerealele fiind bogate în fibre, susțin funcțiile gastrointestinale sănătoase în cazul pisicilor și câinilor.

5. Produsele secundare sunt deseori mai bogate în nutrienți decât ne-am aștepta.

Presupunem deseori că pisicile sau câinii apreciază pieptul de pui la fel ca noi, însă ingredientele care ne atrag cel mai mult pe noi, oamenii, nu sunt întotdeauna și cele mai hrănitoare pentru pisici și câini. Produsele secundare pot proveni din surse vegetale sau animale și variază de la mălai și pulpa de sfeclă, la organe, la uleiul de pește și proteinele de pasăre hidrolizate. Ele pot conține mulți nutrienți de înaltă calitate, esențiali pentru menținerea sănătății pisicilor și câinilor. De exemplu, ficatul, ca ingredient, poate furniza de unul singur, fier, vitamine din grupa B (în special B12) și vitamina A. În comparație cu alte ingrediente utilizate în mod obișnuit în hrana pentru animale de companie, produsele secundare nu sunt doar incredibil de hrănitoare, ci sunt și mai sustenabile, deoarece nu concurează cu producția de hrană pentru oameni. Ceea ce contează nu este ceea ce are un aspect atrăgător pe ambalaj sau în lista de ingrediente, ci valoarea nutritivă a ingredientului respectiv.

6. Digestibilitatea hranei este foarte importantă,

Deoarece permite digerarea optimă a hranei și absorbția nutrienților esențiali, în timp ce palatabilitatea crescută va face ca hrana să fie apetisantă pentru animalul tău. Este asigurat astfel consumul porției zilnice și aportul nutrițional necesar sănătății pisicii sau câinelui tău.

7. Mâncarea crudă nu are beneficii dovedite.

În ultimii ani s-a manifestat o tendință tot mai pronunțată de a oferi animalelor de companie hrană crudă. Chiar dacă această tendință câștigă popularite, beneficiile pentru sănătate aduse de acest tip de hrană nu au fost încă dovedite. Hrănirea cu produse nepreparate termic, implică o serie de riscuri, precum riscul de a oferi o hrană care nu este echilibrată nutrițional, care poate conține diverși patogeni (precum: Listeria monocytogenes, Salmonella, Escherichia coli, Sarcocystis spp. și Toxoplasma gondii- toate pot fi transmise prin carnea și oasele netratate termic), riscul inducerii hipertiroidismului alimentar și acela al posibilității apariției obstrucției sau perforării tractului intestinal datorate consumului de oase.

Vă recomandăm următoarele produse Royal Canin:

Royal Canin Sterilised Adult, hrană uscată pisici sterilizate, 2kg‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

Royal Canin Urinary Care Adult, plic hrană umedă pisici, sănătatea tractului urinar, (în sos), 85g

Royal Canin Mini Sterilised Adult, hrană uscată câini sterilizați, 3kg‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎

Royal Canin Dermacomfort Adult, plic hrană umedă câini, prevenirea iritațiilor pielii (pate), 85g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close