Impresiile mele despre Josera Youngstar după 5 săptămâni de hrănire

1.3K

Despre Albuș

Bine v-am regăsit, părinți de blănoși! 

Știm cu toții cât de greu este să alegi hrana potrivită pentru animăluț, în special pentru cei juniori. Ca părinți, trebuie să fim responsabili și să ne informăm și să ținem pasul cu schimbările în lumea hranei de animale.

Baby Albuș

Albuș, juniorul familiei, s-a alăturat haitei noastre pe nepusă masă. Hoinărind pe un câmp alături de frățiorul lui, Negruț, doi gândăcei pierduți în iarbă. Negruț a fost dat spre adopție, iar Albuș a devenit încă un înger printre animăluțele familiei mele. 

De ce am ales sa schimb hrana lui Albuș? În primul rând se plictisește repede și apoi problema cea mai mare este ca fură de la cei adulți (întotdeauna este mai bun la altul). Așa că încerc să găsesc o hrană pe care să o mănânce pe o perioadă mai lungă de timp. Am văzut ca la pentruanimale.ro, de anul trecut a apărut pe site și brand-ul Josera. Așa că am început să studiez 🙂

Iată pe scurt ce a reieșit din studiu:

Cine este Josera?

Josera este unul din brand-urile Germane cu tradiție în producția de hrană pentru animale. Fondata in 1941, de Joseph și Paulina Erbacher, este o afacere de familie și mâncarea produsă în fabricile lor hrănește acum animăluțe în peste 80 de țări.

Deși la început, producția se hrană se axa pe furaj pentru animalele de fermă, începând cu anul 1988 au ales să se dezvolte în rețete pentru animalele de companie.

Logo Josera
Infografic CO2

De ce mi-a atras atenția Josera?

În primul rand, am văzut că este prezent în multe canise atat în România cât și în Germania și apoi, după cum v-am spus și în alte relatări, sunt o persoana care alege brand-urile și în funcție de atenția pe care o acordă mediului înconjurător.

Din acest punct de vedere sunt super fericită. Este o companie care încearcă să evite complet emisiile de CO2 prin găsirea de soluții neutre din punct de vedere climatic și oriunde este inevitabil, ei reduc emisiile cât de mult este posibil.

Ce produs am ales și cu ce îl ajută ingredientele pe Albuș

Din varietatea de produse Josera, am ales o hrană fără cereale pentru căței în perioada de creștere (Josera YoungStar).

Vă ziceam la începutul articolului că se plictisește repede de hrană și ca frecvent fură din castroanele altora. Am avut emoții când am introdus noua hrană, dar spre surprindere mea, a fost dragoste la prima înghițitură. A mâncat și mănâncă în continuare cu mare poftă și cu codița fluturând din momentul în care mă aude că umblu la săculețul lui Josera. Nu a avut probleme digestive (chiar a scăpat de flatulență) și organismul lui a acceptat și asimilat foarte repede hrana.

A luat în greutate normal în 5 săptămâni, s-a înălțat binișor și ce mă încântă este că blana arată mult mai bine (vezi poze before and after) iar gura nu-i mai miroase. Stă mult mai bine pe picioarele din spate.

JOSERA Youngstar, XS-XL, Pasăre, hrană uscată fără cereale câini junior, sistem digestiv, 15kg

Sacii de hrană uscată Josera YoungStar împreună de Albuș cel curios

Before (când a venit pachetul de la pentruanimale.ro)

After Albuș

After (acum 3 zile)

Din punct de vedere compoziție, Josera YoungStar are o rețetă bazată pe carne de pasăre. Să vă spun sincer, mie nu-mi prea plac etichetele pe care scrie “carne de pasăre”. O să vă întrebați de ce. Pai asta înseamnă că poate fi orice de la carne, de pui, curcan sau rata, însă nu am garanția că procentele se respecta de la un lot la altul. 

Cerealele sunt înlocuite de cartof și legume (sub formă de proteină vegetală). Aici tot un minus legat de etichetă pentru că nu știm ce legume sunt folosite.

În ceea ce privește mărimea bobiței, cred că pentru un câine de talie foarte mare este cam mică, însă ideală pentru cei de talie medie și mică.

Raportat la substanța uscată, avem un conținut de proteină de 27,2%, grăsimi 14,1%, fibre 2,3%, Cenușă 7,8% și carbohidrați 48,6% (cel mai probabil este aportul cartofilor în rețetă).

Conținutul de carbohidrați este un pic cam mare după gustul meu. 

Raport Preț – Calitate

Față de alte branduri super-premium, Josera susține și realismul față de preț. O alimentație fără cereale, corectă și delicioasă, nu înseamnă neapărat o cheltuială excesivă. După părerea mea, pentru o hrană fără cereale, Josera YoungStar are un preț rezonabil. 

Overall, îmi place Josera YoungStar și cred că o perioadă (sper că mai lungă) o să rămânem la el. Totul depinde de Albuș 🙂

Nota mea finala: 8-

Ce am găsit în general ca păreri ale cumpărătorilor?

Am citit și recenziile consumatorilor pe un site extern unde erau 2490 de recenzii ale acestui produs, 80% fiind de 5 stele și 12% de 4 stele. 

M-am bucurat să văd că alegerea pe care am făcut-o pentru Albuș e una populară în rândul părinților de animăluțe din multe țări 🙂

Voi ce părere aveți despre Josera? Lasă-mi comentariile tale la articol. Abia aștept să le citesc.

Ce aș mai vrea să încerc?

JOSIDOG, Vită, conservă hrană umedă câini, (în sos), 415g x 12

JOSERA Sensi Junior, XS-XL, Rață și Somon, hrană uscată, 15kg

JOSERA Nature Energetic, XS-XL, Pasăre, No Grain, 15kg

JOSERA Miel & Orez, XS-XL, Miel, hrană uscată câini, 15kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close