Când are nevoie câinele tău de suplimente pentru articulații?

892

Dacă prietenul tău cu codiță a ajuns la vârsta sa de aur, este momentul să te concentrezi ceva mai mult asupra sănătății sale.
Cu toții ne dorim  ca blănosul nostru să aibă o viață cât mai lungă și confortabilă. Pentru a te asigura de acest lucru, prietenul tău cu codiță  are nevoie de  grija și sprijinul tău.

La fel ca la noi oamenii, îmbătrânirea afectează întregul corp al câinelui. Bolile cardiace, hepatice , renale, modificările pielii și ale părului și declinul cognitiv cunoscut sub numele de „demența câinelui” pot deveni adevărate provocări pentru câinii mai în vârstă.

Rigiditatea Articulară

Cu toate acestea, în fruntea listei legată de sănătatea cainiilor în vârstă, se află sanatatea articulațiilor. Conform statisticii 80% dintre câinii seniori ( în general peste 8 ani) suferă de afecțiuni ale articulațiilor, cum ar fi artrita.

Semnele care arată că blansoul tău se simte “ înțepenit” sau prezintă durere, includ “incetinirea mișcărilor generale”, devenind sedentar. Începe să prezinte o reticență de a merge foarte mult și ezită înainte de a sări pe canapea sau în mașină.  Pot deveni ușor nervos înaintea unor mișcări ușoare, de rutină.

Sănătatea începe din interior

Nutriția este esențială pentru susținerea generală a câinilor seniori, inclusiv a sănătățîi aticulatiilor.
 O nutriție adecvată înseamnă surse de protein de înalta calitate, alimente integrale, incluisv fructe și legume proapsete, sigure.
Sursele bogate în legume și fructe îi oferă câinelui tău senior antioxidanții și vitaminele de care va avea nevoie.

Ce trebuie sa stii despre suplimentele pentru articulatii la caini?

Majoritatea suplimentelor pentru sanatatea articulatiilor la caini, utilizeaza substante care intra in componenta cartilajului articular, respectiv de care articulatiile au nevoie in mod natural pentru a-si indeplini functiile.
In mare parte, odata cu inaintarea in varsta, productia naturala a acestor elemente scade semnificativ. Astfel rolul suplimentelor pentru articulatii la caini, este inclusiv de a oferi si compensa cantitatea acestor substante esentiale.

Ce elemente sa iei in considerare?

Glucozamina si Condoitina sunt elemente de baza ale cartilajului articular. Astfel un supliment care sa le contina va fi foarte apreciat de articulatiile blanosului tau.

Acidul  Hialuronic – este o parte principala a fluidului sinovial articular cu rolul de a asogura flexibilitatea si vascozitatea cartilajelor articulare.

Colagenul – este o sursa structurala a cartilajului articular, Ofera protectie si asigura aportul de aminoacizi de care au nevoie articulatiile.

Acizii grasi omega – 3 pot ajuta la sustinerea organelor, pielii, blanii si mai ales a creierului.
Astfel ,inclusiv  supliementele bazate pe omega-3, cum ar fi uleiul de somon, vor fi tare appreciate de organismul catelului tau senior. De asemenea Omega- 3 are si un rol antiinflamator, ceea ce poate contribui la confortul fizic al blanoslui tau.

Vitamine din complexul B – Cum ar fi:
 –  Vitamina B-1 (tiamina HCl).  B1 combate pierderea poftei de mancare si  intareste reflexele, care devin lente odata cu inaintarea in varsta. Ofera un control al nervilor (care scade odata cu varsta)  si combate slabiciunea generala a organismului.
 –  Vitamina B-12 este un element  esential pentru cresterea si reproducerea celulelor. Are rol in hematopoeza ( un cuvant pompos pentru nasterea celulelor rosii din sange). Participand la mentinerea unei bune functionari a sistemului nervos.

Gestionarea Greutății

Gestionarea greutății ar trebui să devină o prioritate.
Țesutul adipos ( gras) aflat în exces în organism, crește inflamatia totală a acestuia. Dacă articulațiile prezintă deja o predispoziție către  a dezvoltă o inflamație, e ușor de imaginat ce impact are asupra lor.
O greutate mare pune presiune pe articulații, astfel reducerea greutății corporale însemană și reducerea sarcinii mecanice a articulațiilor câinelui tău.
Menținerea blanosului tău la greutatea să ideală, poate fi cel mai bun tratament pentru sănătatea articulațiilor.

Rx Vitamins Nutriflex,Supliment
Articulatii pentru Caini si Pisici, 90 Tablete

Fă un plan de sănătate

Un plan de prevenție și de susținere  este o cel bun aliat în menținerea  sănătății blanosului tău senior.

 În momentul în care blanosul tău devine senior, chiar dacă nu prezintă semne de disconfort, lasa-ti medicul veterinar sa-ti vorbeasca despre suplimentelele pentru articulatii la caini.
În general suplimentele  sunt alegeri excelente de a preveni apariția acestor afecțiuni, iar medicul veterinar  va fi tare fericit să te ajute în a face cea mai bună alegere.

Întâlnirea regulată cu medicul veterinar al blanosului tău este esentiala pentru cățelul tău senior.
Odată ajuns la vârstă senioratului, se recomandă, un control veterinar amănunțit cel puțin o dată pe an, pentru a monitoriza funcția organelor dar și a discuta orice modificări ați observat sau pot apărea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Close
Blog by pentruanimale.ro
Close